27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Ko jälleen Kanadan avointen ykkönen

Nyt oli Lydia Ko'n vuoro viedä voitto Stacy Lewisin nenän edestä. Kuva: Getty Images

Lydia Ko, 18, voitti Canadian Pacific Women’s Openin kolmannen kerran lyötyään Stacy Lewisin ensimmäisellä uusintareiällä. Jälkimmäinen kiri sunnuntaina Ko’n kanssa tasoihin tuloksellaan 67. Ko’n finaalikierroksen noteeraus oli 72. Kaksikko päätyi 72 reiän kisassa tulokseen 276 eli 12 alle parin.

Ko’n kaksi edellistä Kanadan mestaruutta tuli amatöörinä. Hän oli kaudella 2012 vain 15 vuotta ja neljä kuukautta noustuaan LPGA Tourin tilastokärkeen kiertueen kaikkien aikojen nuorimpana voittajana. Ko puolusti seuraavana vuonna onnistuneesti mestaruuttaan Edmontonissa – niin ikään amatöörinä.

Lewisin edellinen voitto on viime vuoden kesäkuussa pelatusta NW Arkansas Championshipistä. Hän on sijoittunut kiertueella tämän jälkeen kuusi kertaa kakkoseksi. Tällä kaudella Lewis on ollut LPGA Tourin kisoissa seitsemän kertaa kolmen joukossa. Kakkostiloja 11 kisaa voittaneella jenkillä on koossa 19 kappaletta.

Kisan voittoa puolustanut So Yeon Ryu jakoi kolmannen sijan toisen korealaisenSei Young Kimin kanssa. He jäivät kärkikaksikosta lyönnin päähän.

Englannin Charley Hull (-9) oli parhaana eurooppalaisena seitsemäs. Pohjoismaalaisista Anna Nordqvist (-1) mahtui niukasti 40:n joukkoon.

Kotilyleisö odotti menestystä viime viikolla Portlandissa voittaneelta teini-ikäiseltä Brooke Hendersonilta, mutta hän joutui tyytymään Vancouverissa 67. sijaan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje