Kerran vielä! – 8 minuutin ottelukooste Matilda Castrenin ja Lizette Salasin kaksinpelistä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Kerran vielä! – 8 minuutin ottelukooste Matilda Castrenin ja Lizette Salasin kaksinpelistä

Matilda Castrenin ja Lizette Salasin ottelu on juuri päättynyt, ja Castrenin ilmeestä näkee, miten ottelussa kävi. Kuva Getty Images

Lizette Salasin tappioton putki sekä vuoden 2021 Solheim Cupissa että Solheimin kaksinpeleissä päättyi Matilda Castrenin käsittelyssä.

Se jää osaksi kirkkainta suomalaista golfhistoriaa, eikä sitä Solheim Cupin historiikeissakaan hetkeen unohdeta. Matilda Castrenin kaksinpeli Lizette Salasia vastaan jäi Solheim Cupin päätöspäivän televisiolähetyksessä aluksi aivan varjoon, mutta ratkaisuhetkillä se keräsi kaiken huomion.

Uskomattoman kauden pelanneen Castrenin onnelliseksi osaksi jäi upottaa viimeisellä griinillä lähes kolmimetrinen ratkaiseva par-putti, joka varmisti Solheim Cupin Euroopalle.

Voitto oli vakuuttava näyte Suomen ykköspelaajan tasosta ja kilpailijankyvyistä. Ennen kaksinpelikierrosta Salas oli muodostanut Jennifer Kupchon kanssa Yhdysvaltain ykkösparin ja haalinut kolmesta nelinpelistä kaksi voittoa ja yhden tasapelin. Kaksinpeliotteluaan viidenteen Solheim Cupiinsa osallistunut Salas ei ollut koskaan aiemmin hävinnyt. Aiempien otteluiden saldona oli kolme voittoa ja yksi tasapeli.

Nyt Salasin kohtaloksi tuli taipua ottelun ratkaisuhetkellä suomalaiselle, jota Euroopan kapteeni Catriona Matthew ylisti heti ottelun jälkeen uutena supertähtenä.

Ja näin kaikki kävi. Katso Castrenin 1/0-voittoon päättyneen ottelun televisioidut huippuhetket alla olevasta 8 minuutin ottelukoosteesta (klikkaa video oikeasta alakulmasta koko ruudun kokoiseksi).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje