11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Karsinnoista paikan U.S. Openiin saanut pelaaja ilmoitti jälkikäteen sääntörikkeestään

Tiensä karsinnoista Pinehurst No. 2 -kentällä pelattavaan U.S. Openiin selvittänyt Jason Millard teki suoraselkäisen ratkaisun. Kuva: © Getty Images

Jason Millard on suljettu U.S. Openista, pelaajan kerrottua koskettaneensa karsintaturnauksessa mailallaan hiekkaesteen pintaa ennen lyöntiä.

”Me kunnioitamme Jasonia, hänen tuotuaan tämän asian tietoisuuteemme”, USGA:n varatoimitusjohtaja ja kilpailukomitean puheenjohtaja Daniel B. Burton sanoi. ”Tässä tilanteessa meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin diskata hänet säännön 34-1b mukaisesti.”

Memphisin karsinnasta paikan U.S. Openiin saanut Millard teki sääntörikkeensä Colonial Country Clubin North Coursen 18. reiällä (karsinnan 27. reikä).

”Olen suhteellisen vakuuttunut, että mailani osui maahan bunkkerissa”, Millard sanoi lauantaina. ”En nähnyt tapausta, mutta huomasin bunkkerin pinnassa pienen painauman. Se tapahtui niin nopeasti, etten ole 100 prosenttisen varma, mutta syvällä sisimmässäni uskon näin käyneen.”

Karsinnassa tulokset 68-68 pelannut Millard kertoi, ettei saanut asian tiimoilta rauhaa: ”Harjoittelin viisi päivää, ja asia pyöri koko ajan mielessäni. Sydäntäni särkee, mutta se (pelipaikan saaminen) ei tuntunut oikealta. Päätökseni oli oikea, ja pysyn sen takana.”

Millardin paikan U.S. Openiin saa Memphisin karsinnassa seuraavaksi sijoittunut Sam Love.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje