18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Kalle Samoojalla isot panokset Aasiassa

Kalle Samooja on sijoittunut neljäss viimeisessä Asian Tourin kisassaan kahdesti 20:n joukkoon © Getty Images

Asian Tourilla pelaa suurella todennököisyydellä ns. täydellä kortilla tulevalla kaudella ennätyksellisesti kolme pelaajaa. Joonas Granbergin voittajakategoria kattaa myös vuoden 2013, Jaakko Mäkitalon 50:s sija rahalistalla ennen päätöskisaa on myös riittävä tae kortin uusimiseen.

Kalle Samooja on 55:s, hän on hilannut itsensä Indian Openissa (12:s) ja Thailand Golf Championshipissa (17:s) hyville rahoille. Kauden päätteeksi 60 parasta saa ns. täyden kortin. Kaudella 2011 Samooja oli 94:s, kuluvalla kaudella tulot ovat yli tuplaantuneet, kehitys on ollut melkoista. Nykyisetkin ansiot (58.000) riittänevät kortin uusimiseen, viikonlopun peleihin pääseminen varmistaisi työpaikan.

Neljä

Neljä kertaa majorin voittanut Ernie Els päättää kautensa Malesiassa &copy Getty Images

Kisan suurimmat tähdet ovat Ernie Els ja Sergio Garcia. World Rankingin kautta mukana on myös John Daly. Asian Tourin rahalistan voitosta käyvät kisaa pian 46 vuotta täyttävä Thaworn Wiratchant sekä Australian Marcus Fraser jotka ovat myös mukana Horizon Hills kentällä pelattavassa kisassa.

Iskandar Johor Openissa on palkintorahaa tarjolla peräti kaksi miljoonaa taalaa. Voittaja kuittaa 317.000.

Suomalaiskolmikko lähtee kisaan perättäisissä ryhmissä paikallista aikaa puolenpäivän jälkeen. Mäkitalo (12.00) ja Samooja (12.10) starttaavat ykköseltä juuri ennen kuumia ryhmiä ( mm. Els & Garcia), Granberg käynnistää pelinsä kello 12.20.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje