Kaikki Rion mitalistit ulos Tokion koneesta, vain jenkeille neljä miestä kisaan - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Olympialaiset

Kaikki Rion mitalistit ulos Tokion koneesta, vain jenkeille neljä miestä kisaan

Kalle Samooja matkustaa heinäkuussa Japaniin Tokion olympiajoukkueen jäsenenä. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja ja Sami Välimäki edustavat Suomea Tokion olympiakisoissa. Naisten ranking sulkeutuu viikon päästä.

Kalle Samooja ja Sami Välimäki edustavat Suomea heinäkuun 29. päivänä alkavassa Tokion olympialaisten miesten golfturnauksessa. Asia sai sinettinsä, kun 1. heinäkuuta 2018 käynnistynyt ja maailmanlistaan perustuva olympiarankingin pisteiden keruu tuli päätökseensä maanantaina.

Molemmille Tokion kesäkisat muodostavat ensimmäisen olympiakokemuksen, sillä Rion vuoden 2016 kisoissa, joissa golf teki paluunsa olympiaperheeseen, Suomea miesten turnauksessa edustivat Mikko Ilonen (21:s) ja Roope Kakko (43:s).

Paikan Kasumigaseki Country Clubin kentällä pelattavaan turnaukseen sai olympiarankingin 60 parasta. Samooja sijoittui pistelistalla 32:nneksi ja Välimäki kolme pykälää alemmas.

Olympiasääntöjen mukaan kukin maa saa maksimissaan kaksi mainitulle listalle mahtunutta pelaajaa olympiaturnaukseen, poikkeuksena rankingin top 15, josta kisaan pääsee enintään neljä saman maan edustajaa. Tokion olympiarankingin 15 parhaan joukkoon mahtui neljä yhdysvaltalaista, kaikilla muilla mailla kilpailuun valikoitui yhdestä kahteen pelaajaa.

Koko miesten edellisen kisojen kärkikolmikko tulee vaihtumaan, sillä Rion mitalistit, Englannin Justin Rose, Ruotsin Henrik Stenson ja USA:n Matt Kuchar eivät mahtuneet tänä vuonna maidensa olympiajoukkueisiin.

Sami Välimäki tavoittelee olympiamenestystä reilun kuukauden kuluttua pelattavassa turnauksessa. Kuva: Getty Images

Yhdysvaltalaisten täyden olympiakattauksen muodostavat Justin Thomas, Collin Morikawa, Xander Schauffele sekä Bryson DeChambeau. Se tarkoittaa sitä, että tällä hetkellä maailmanlistan top 10 -pelaajista Tokion kisakoneessa ei ole paikkaa USA:n Patrick Cantlaylle, Brooks Koepkalle ja Patrick Reedille.

Pelaajia tulee olemaan turnauksessa kaikkiaan 36 eri maasta.

Pohjoismaalaisia on Tokiossa suomalaiset mukaan lukien kahdeksan pelaajaa. Norjaa edustavat Viktor Hovland ja Kristian K. Johannessen, Ruotsia Alex Norén ja Henrik Norlander sekä Tanskaa Rasmus Hojgaard ja Joachim B. Hansen.

Olympiapaikasta kieltäytyneitä oli vuonna 2016 enemmänkin zikaviruksen ja muiden henkilökohtaisten syiden vuoksi. Tänä vuonna poisjääntejä on vähemmän. Tokion kisat sivuuttavat muun muassa USA:n Dustin Johnson, Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen, Itävallan Bernd Wiesberger ja Saksan Martin Kaymer. Viimeisimpänä myös Sergio Garcia ilmoitti jättävänsä kisan väliin ja keskittyvänsä Ryder Cup -paikan hankkimiseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje