18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko: Pienellä muutoksella itseluottamus takaisin

Roope Kakko pelasi Kazakstanissa tasapainoisen turnauksen. © Getty Images

Roope Kakko (-16) esitti loppuun saakka laadukkaita otteita Almatyssä sunnuntaina päättyneessä Kazakhstan Openissa. Finaalikierroksella tuloksen 67 pelannut Kakko ylsi Challenge Tourin rahakkaimpiin kuuluvassa turnauksessa seitsemänneksi. Sunnuntaina viisi birdietä tehnyt espoolainen hävisi kisassa uusintaan päätyneille Scott Henrylle ja HP Bacherille kolme lyöntiä. Alexander Levy (-18) sijoittui kolmanneksi. ”Kävin ennen Venäjän kisaa viikon verran Floridassa valmentajan luona ja sieltä sai suuntaa taas tekemiseen”, Kakko sanoi. ”Oli helppo huomata videolta mitä tein väärin, ja tavallaan pienellä muutoksella sai taas itseluottamusta takaisin. Se on kaiken a ja o.” Kiitosta saivat myös muut suomalaiset Challenge Tour -pelaajat: ”Kaverit antoivat vielä tärkeän tipin perjantaina ja viikonloppuna löin jo hyvin palloa. Nyt innolla loppukauteen, tavoite on tietysti saada kortti ET:lle – tavalla ei ole väliä. Mahdollisuuksiin koitetaan tarttua tiukasti.”

Janne Mommo (-1) oli 67:s ja viikonloppuna vaisusti pelannut Antti Ahokas (+5) 73:s.

Seitsemäs sija tuotti Kakolle 11 200 euron palkintosumman. Challenge Tourin rankingissa sijalle 45 noussut pelaaja on koonnut kymmenessä pelaamassaan kisassa 28 686 euron ansiot. Rankingissa parhaiten sijoittunut (42:s) suomalainen on Mikko Korhonen, joka karsiutui Kazakstanissa. Viimeistä Euroopan kiertueen korttiin oikeuttavaa 20. sijaa pitää hallussaan Englannin PhilipArcher, 51 765 euron tienesteillään. Toinen britti Gary Lockerbie johtaa kiertueen rankingia.

Scott Henryn ja HP Bacherin uusinta ratkesi toisella reiällä ensin mainitun hyväksi. Bacherille tarjottiin voittoa jo ensimmäisellä jatkoreiällä, mutta hän epäonnistui parimetrisessä birdieputissaan. Kazakstanista saadut ansiot vievät Henryn ensi kaudeksi ET:lle, mahdollisesti myös Bacherin.

Challenge Tour jatkuu tulevan viikon torstaina Ranskassa.

Marko Kuivasaari (16.9. klo 16.14)

Kakon hyvä vire kestää Roope Kakolla on mahdollisuudet kovaan sijoitukseen Kazakstanin CT-turnauksessa.

<a href=Roope Kakko on pelannut Kazakstanissa kaikki kierroksensa alle 70 lyönnillä. Arkistokuva: VeVe Media" src="/wp-content/uploads/2012/09/12080412200086.jpg" width="505">

Roope Kakko on pelannut Kazakstanissa kaikki kierroksensa alle 70 lyönnillä. Arkistokuva: VeVe Media

Roope Kakko esitti Challenge Touriin kuuluvan Kazakhstan Openin kolmannella kierroksella jämäkkää peliä. Tulos 67 nosti suomalaisen sijalle 14 ennen turnauksen finaalikierrosta. Kokonaistilanteessa -11 oleva Kakko teki lauantaina kuusi birdietä ja yhden bogin – birdieistä neljä syntyi peräkkäin rei’illä 6-9.

Muista cut-rajan läpäisseistä suomalaisista Janne Mommo (67:s) löi tuloksen 73 ja menetti asemiaan kymmenkunta pykälää. Mommo lähtee Almatyssä pelattavan kisan päätöskierrokselle tilanteessa -2. Antti Ahokkaalle (+3) päivä oli synkkä. Neljä bogia ja kaksi tuplaa värkännyt lappeenrantalainen valahti tuloslistalla 73. sijalle.

Kazakhstan Open etenee Alexander Levyn tahdissa. Kokonaistilanteessa -18 oleva ranskalainen teki lauantain kierroksella kuusi peräkkäistä birdieta yhdeksänneltä reiältä lähtien. Toisena oleva Scott Henry jahtaa Levyä kahden lyönnin päässä. Peter Uihlein ja paras pohjoismaalainen Andreas Hartö (-14) ovat seuraavina.

Marko Kuivasaari (15.9. klo 17.22)

Kolme suomalaista jatkoon Kazakstanissa Roope Kakko on viiden lyönnin päässä kärjestä, Challenge Tourin rahakkaimpiin kisoihin kuuluvassa Kazakstan Openissa.

<a href=Roope Kakko jatkaa parhaana suomalaisena Almatyssä. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/09/12061622512514.jpg" width="505">

Roope Kakko jatkaa parhaana suomalaisena Almatyssä. &copy Getty Images

Roope Kakko, Antti Ahokas sekä Janne Mommo selvittivät tiensä jatkoon Kazakstanissa pelattavassa Challenge Tourin kilpailussa. Kakko pelasi Zhailjau Golf Resortin kentällä toistamiseen tuloksen 69 ja on kokonaistilanteessa -6. Tämä riittää kisassa 36 reiän jälkeen 28. sijaan. Kakko teki perjantain kierroksellaan neljä birdietä – kaikki ulosmenon puolella. Päivän ainoa bogi syntyi toiseksi viimeisellä reiällä.

Antti Ahokas (37:s) on Kakkoa lyönnin jäljessä. Hän on tehnyt kisan puoliväliin mennessä 13 birdietä, mutta tulosta rasittavat neljä bogia ja avauskierroksen kaksi tuplaa.

Janne Mommo (57:s) oli toisen kierroksen kovin kirijä, sillä hän kohenteli asemiaan 61 pykälää. Päivän toiseksi paras tulos 66 nosti tamperelaisen kokonaistilanteeseen kolme alle ja niukasti cut-rajan oikealle puolelle. Mommon upea ja virheetön kierros sisälsi kuusi birdietä.

Kisassa ennakkoon vahvimmaksi veikattu suomalainen Mikko Korhonen oli tällä erää kaukana parhaastaan. Molemmat kierrokset par-tuloksella pelannut Korhonen jäi cut-rajasta kolmen lyönnin päähän. Hän olisi tarvinnut Kazakstanin 400 000 euron turnauksesta kipeästi lisätienestejä, sillä viimeinen Euroopan kiertueen korttiin oikeuttava sija on ennen viikonvaihteen turnausta hieman yli 14 000 euron päässä. Karsiutuminen oli entisen tennistähden Jevgeni Kafelnikovin (mc) kanssa pelanneelle Korhoselle kauden ensimmäinen.

Kazakstan Openia avauskierroksen jälkeen johtanut Peter Uihlein sai paalupaikalle seuraa Alexander Levystä ja Scott Henrystä: he ovat kokonaistilanteessa -11. Lyönnin päässä kärkikolmikkoa väijyvät HP Bacher sekä Seve Benson.

Marko Kuivasaari (14.9. klo 17.57)

Uihlein tarkkana viheriöillä Amatöörinä mainetta niittäneellä Peter Uihleinilla on tulevina päivinä hyvät mahdollisuudet sinetöidä pelioikeus Euroopan kiertueella.

USA:n Peter Uihlein hankkii kannuksiaan Euroopan pelikentillä.  &copy Getty Images

USA:n Peter Uihlein hankkii kannuksiaan Euroopan pelikentillä. &copy Getty Images

Maailman entinen amatööriykkönen Peter Uihlein otti ohjat käsiinsä Kazakstanissa käynnistyneessä Challenge Tourin kisassa. Tuloksen 63 hurjastellut jenkki on avauspäivän jälkeen kaksi lyöntiä Englannin Seve Bensonia ja Tanskan Lasse Jenseniä edellä.

”Se oli hyvä päivä”, Uihlein sanoi. ”Puttasin huonosti Venäjällä, joten olen viettänyt tällä viikolla paljon aikaa viheriöllä. Hienoa nähdä, että tulosta syntyy näin nopeasti.”

Uihlein on äitynyt viime aikoina mainioon vireeseen, sillä hän on sijoittunut viidessä edellisessä kilpailussaan joka kerta kymmenen joukkoon.

”Yritän asennoitua tähän niin kuin mihin tahansa turnaukseen. Oli mukavaa saada tällainen alku, mutta kolme kierrosta on vielä jäljellä”, vuoden 2010 US Amateurin voittaja sanoi.

Suomalaisista Roope Kakko (32:s) pelasi kolme alle, Antti Ahokas (49:s) lyönnin heikommin. Tasaisen kauden Challenge Tourilla viettänyt Mikko Korhonen löi torstaina tuloksen 72, mikä riittää 86. sijaan. Janne Mommolla (75) ei ollut paras päivänsä: hänen sijoituksensa on 118:s.

Marko Kuivasaari (13.9. 22.02)

Jättipotin perässä Kazakhstan Openin voittaja kuittaa 64.000 ja saa kauden päätteeksi kortin ET:lle vuodeksi 2013. Suomalaisista ovat menestystä tavoittelemassa Mikko Korhonen, Roope Kakko, Antti Ahokas ja Janne Mommo.

Challenge Tourin kausi käynnistyi kilpailuilla Intiassa, Kolombiassa sekä Keniassa. Muut kisat on pelattu Euroopassa.Syksyn eksoottinen retki Kazakhstaniin on kuulunut kiertueen ohjelmaan vuodesta 2005. Maassa on ainakin kaksi huippuluokan Resortia, joista isännöintivuorossa on nyt Zhailjau Golf Resort.

Kentällä pelattiin CT:n kisa myös 2009 ja 2010. Edoardo Molinari varmisti 2009 voitollaan paikan ET:lle. Samana syksynä hän voitti veljensä kanssa World Cupin. vuotta myöhemmin hän pelasi Ryder Cupissa.

Tuhkimotarinoita Kazakhstanissa on kirjoitettu enemmänkin, 2,5 kertainen palkintopotti normaaliin verrattuna saa kaikki Tourin tähdet ottamaan kisan ohjelmaansa.

Mikko Korhosen kotisivut avattiin osoitteessa www.mkorhonen.fi &copy Getty Images

Mikko Korhosen kotisivut avattiin osoitteessa www.mkorhonen.fi &copy Getty Images

Mikko Korhonen oli 2009 17:s, Antti Ahokas on kunnostautunut 2010 ja 2011 varsinkin alkukierroksilla. 2010 hän oli kahden kierroksen jälkeen viidentenä. Tasan vuosi sitten Ahokas johti avauspäivän jälkeen. Loppuun asti veto ei kummallakaan kerralla pitänyt, sijoituksiksi tulivat 29:s ja 28:s. Kuluvalla kaudella Ahokkaan paras sijoitus on 42:s, joten hän on kisassa ennakkoon täydellisesti musta hevonen.

Roope Kakolla on kokemusta CT:n voittotaistoista myös kuluvalta kaudelta. Epävarmuus on kuitenkin vaivannut, eivätkä viimeisten viikkojen esitykset nosta häntä suosikkien sarjaan kivikovassa porukassa. Janne Mommolla on yksi loistava kisa CT:lta, myös hänen menestyksensä Kazakhstanissa olisi superyllätys.

Suomalaisten toiveet kohdistuvat totutusti Mikko Korhoseen, joka on hakenut top-3 sijoitusta ja voittoa sitkeästi siinä kuitenkaan onnistumatta. Kunto on kohdallaan, kymmenes tila Moskovassa on tästä viimeisin näyte.

Voitto viikonloppuna kolminkertaistaisi Korhosen vuosiansiot, nostaisi hänet rahalistalla viiden joukkkoon ja kauden päätteeksikin varmuudella top-10 ryhmään jotka saavat vahvan kortin ET:lle. Kilpailu on kuitenkin kivikovaa, CT:n sadasta parhaasta mukana ovat kaikki muut, paisi viidestä kisastaan kolme voittanut, toiseksi ja yhdeksänneksi sijiottunut Kristoffer Broberg, joka pelaa samanaikaisesti Italiassa ET:n kisaa.

Teemu Tyry

Roope Kakon kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje