25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Kakko ja Ahokas vauhdissa Kytäjällä

Antti Ahokas väläytti taitojaan perjantain kierroksella © Getty Images

Roope

Roope Kakko hyvissä asemissa ennen viikonlopun kierroksia,Kuva, Juha Taskinen

Yksi yö voi muuttaa golfarille lähes kaiken. Torstai oli Roope Kakolle tuloksellisesti katastrofi, perjantaina hän näytti osaamisensa toisen ääripään. Avaukset toimivat ja putti putosi, kierrostulokseensa 65 hän ehti lyödä yhden soketin ja tehdä kolme bogeyta.

”Löin upeasti avauksiani, puttikin putosi aivan toiseen tapaan kuin avauspäivänä. Raudat eivät vieläkään olleet superluokkaa, mutta tulos on toki eilisen sukelluksen jälkeen loistava. Olin illalla kotiin mennessäni peilin edessä mailan kanssa. Ihan perusjuttuja tarkistelin”, Roope Kakko kertoi kierroksestaan.

Torstaina hän suti tyhjää par-viitosilla pelaten ne kaksi yli, toisena päivänä näillä neljällä reiällä syntyi kolme birdietä ja eagle (-5). Avauspäivänä birdejä syntyi vain yksi.

Kympiltä lähteneen Kakon kiirastuli käynistyi 16:lla. Hän oli tässä vaiheessa kolme alle päiväänsä.

”Löin soketin tiiauspaikalta (par-3). Siitä bogeyn klaaraaminen oli hyvä suoritus. Seuraavalla avaukseni meni bunkkeriin, jäi sinne omaan jälkeensä. Tästäkin rakentui bogey. Käänteentekevää oli 18:n eagle, löin 219 metrin matkalta neljään metriin ja tein eaglen”, Kakko kertasi ulosmenoaan.

Seuraavilla viidellä hän teki neljä birkkua, kunnes kuudennella syntyi chipillä ja kahdella putilla päivän kolmas bogey.

Kakon caddienä oli Kari Järvinen, joka oli voittanut pestinsä Kakon yhteistyökumppanin Mandatumin yleisökilpailussa. Maailma on pieni, Järvinen on Kakon isän Sepon entinen työkaveri.

”Hyvin meillä meni, sovimme etukäteen että en tyrkytä neuvojani Roopelle. Tunnenherra, sillä olen hoitanut häntä jo vaippaikäisenä,”, Järvinen kertoi. Viikonloppuna mailapojan toimessa on Lauri Hämäläinen, jonka kanssa Roope Kakko oli perättäisissä ET:n kisoissa keväällä 2009 kahdeksas ja seitsemäs ansaiten näistä yli 120.000 euroa.

Kun aamupäivän pelaajista suurin osa oli maalissa, Kakon ja saman tuloksen tehneen Antti Ahokkaan sijoitus oli kahdeksas. Eroa kisaa johtavaan Wil Besselinkiin oli neljä lyöntiä.

Teemu Tyry

ps. Roope Kakko ansaitsi perjantain kierrostuloksellaan myös Golfpisteen lupaaman illallisen rouvansa Minea Blomqvist-Kakon kanssa ravintola Mamma Rosassa. Torstain haastattelun yhteydessä lupasin tämän kahdeksan lyöntiä avauspäivää paremmasta tuloksesta. Nyt petrausta tuli kymmenen lyöntiä.

Ahokas nousukunnossa

Perjantaiaamun positiivisin yllätys oli ehdottomasti Antti Ahokas. Vasuri pelasi bogeyttoman kierroksen, teki kuusi birdietä, harmikseen myös tuplan seiskalla, joka oli pelijärjestyksessä 16:s. Ahokkaan lähestyminen käväisi parin metrin päässä lipusta, mutta se valui rinnettä myöten lähes 30 metrin päähän. Toisen lähestymisen jälkeen hän otti vielä kolme puttia.

”Olen jo parin viikon ajan pelannut paremmin kuin mitä tulokseni osoittavat. Tekniikan hinkkaamisen olen jättänyt vähemmälle ja pyrkinyt tuntemaan sen, kuinka maila ja pallo käyttäytyvät. Tulos 67 ei ollut yllätys”, selvästi onnistumisestaan vapautunut Ahokas kertoi medialle.

Kierros oli kauden paras ja samalla ensimmäinen 70 lyönnin alitus vuonna 2012.

”Apunani on ollut viimeisen kuukauden ajan urani ensimmäinen valmentaja Jussi Helkala, joka tuntee suoritukseni ja on pystynyt tuomaan siihen niitä elementtejä joilla nuorena menestyin. En ole täysin hyljännyt englannissa vaikuttavaa valmentajaani Hugh Marria, mutta kuitenkin vähentänyt hänen kanssaan työslkentelyä”.

Mikko Korhonen osui kaikkiin väyliin, birdejäkin hän pääsi koettamaan 16 kertaa. Vasta viimeisellä tuli päivän ainoa birdie.

”Toki olisi pitänyt päästä lähemmmäksi lippua, mutta kolme alle kolmemetristä birkkuputtia missasin,” tulokset 71-70 pelannut Korhonen kertoi päivästään.

Tapio Pulkkanen kaatui avauksiinsa

Tapio

Tapio Pulkkanen kilpailee seuraavan kerren Irlannissa. Kuva VeVe Media.

Kisaan suurin odotuksin lähtenyt Tapio Pulkkanen(76-72) ei onnistunut kasaamaan peliään toisena päivänä vaikka tulos paranikin neljällä lyönnillä.

”Napauksen paremmin löin perjantaina kuin avauspäivänä. Pistin kuitenkin pari lyhyttä puttia ohi alkuvaiheilla, se vei henkeä tekemisestä.Taistelin kuitenkin loppuun asti”, Pulkkanen kertoi toisen päivän ja koko kisan päätyttyä.

”Nyt on aika levätä, ennen EM-kilpailuihin suuntautuvaa matkaa tapaan vielä valmentajani Tommi Nousiaisen”.

Kilpailut käydään Irlannissa Carlton Housen kentällä. Suomen ykkösamatöörin paras sijoitus EM-kisoissa on 17.s. Hänen lisäkseen Irlantiin lähtevät Albert Eckhardt sekä Miro Veijalainen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje