Juuso Kahlos kääri isoimmat palkintorahat Hook Openissa - Golfpiste.com

Finnish Tour - Kilpagolf

Juuso Kahlos kääri isoimmat palkintorahat Hook Openissa

Juuso Kahlos sai mukavan shekin Hook Openista. Kuva: Juha Hakulinen

June Weckman oli täysin omaa luokkaansa naisten sarjassa.

Kärkipaikalta viimeiseen päivään lähteminen ja ykköspaikan säilyttäminen ei ole aina helppo tehtävä, mutta Golf Pirkkalassa pelatussa Hook Openissa sekä Juuso Kahlos että June Weckman onnistuivat tässä. Kahlos otti yleisen sarjan voiton tuloksella -12, ja Weckman oli naisten ykkönen tuloksella -4.

Kierrostuloksin 67–68–69 kilpailun pelannut Kahlos summasi kolmen päivän urakan tiivisti pakettiin.

”Tänään oli aika tuulinen keli. Siellä oli muutamia pahoja lippuja, ja niiden kanssa sai olla hereillä. Mutta peli pysyi aika samantyylisenä kuin kahtena edellisenäkin päivänä. Puttikin toimi melko hyvin, ja kyllä ne birdiet pitää loppujen lopuksi sillä putterilla tehdä. Mutta tosi tyytyväinen olin omaan peliin”, ensi viikon Challenge Tour -kilpailuun Itävaltaan seuraavaksi suuntaava Kahlos muistutti.

Ammattilaisgolf on pirun kallista puuhaa.

Hook Openin 40 000 euron palkintopotti on Finnish Tour -kauden suurin. Kilpailun järjestäjille ja ison palkintopotin mahdollistajille Kahlokselta irtosi isot kiitokset.

”Ammattilaisgolf on pirun kallista puuhaa. Tällaiset kisat antava pienen puskurin tähän loppukauteen tai ensi kauteen. Näin isot palkintopotit eivät tule ihan tuosta vain, vaan se vaatii niitä ihmisiä, ketkä sen rahan siihen laittavat”, 10 000 euron ykköspalkinnon kuitannut Kahlos sanoi.

Yleisessä sarjassa Kahloksen lisäksi kärkiviisikkoon ylsivät Oskari Nikku (-9), Miro Veijalainen (-7), Antti Ahokas (-7) ja Kim Koivu (-7).

Naisten sarjassa June Weckman oli omaa luokkaansa, sillä voittomarginaali toista sijaa jakaneisiin Kia Sormuseen ja Bettiina Törmäseen oli kymmenen lyöntiä.

Mutta kaikin puolin tosi hyvää golfia.

Weckman pelasi kahtena ensimmäisenä päivänä kierrostulokset 69–69.

”Kyllä minä sanon, että kaksi ensimmäistä päivää olivat tosi hyvää golfia. Löin hyviä lyöntejä, ja putitkin upposivat. Tänään en enää upottanut niin hyvin putteja, ja tuli muutama kolmeputtinenkin. Mutta kaikin puolin tosi hyvää golfia”, kolmannen kierroksen 74 lyönnillä pelannut Weckman totesi.

Tyttöjen EM-joukkueesta pois jättäytynyt Weckman sai Pirkkalan-voitosta mukavasti positiivista virettä tuleviin kisoihin.

”On ollut tässä vähän vaikeaa. Se oli parempi koko joukkueelle ja itselleni, että en lähtenyt sinne. Tietenkin golfaaminen on minulle tärkeää, ja nyt kun sitä pääsee tekemään yksin, se on minulle hyväksi”, sanoi Weckman.

Ensi viikolla kotimaista huippugolfia pelataan Nokia River Golfissa, missä mitellään lyöntipelin Suomen mestaruuksista.