21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Jon Rahm näytti taivaan merkit Memphisin huipputurnauksessa

Avauskierroksella onnistuneen Jon Rahmin nimikirjoitukset olivat torstaina kuumaa valuuttaa. Kuva: Getty Images

Espanjalainen teki WGC-sarjan historiaa heti kilpailun avauspäivänä.

Suurimmalla osalla TPC Southwind -kentällä pelattavaan WGC-FedEx St. Jude Invitational -turnaukseen osallistuvalla on takanaan pitkä lentomatka viime viikon Open Championshipistä.

Palautuminen vie tyypillisesti muutaman päivän, mutta ainakaan Jon Rahmia ei tuntunut kisan alussa jetlag haittaavan. Hän pelasi torstaina upean kierroksen, 62 (-8), joka on kaikkien aikojen kovin World Golf Championships -sarjan turnausten avauspäivänä lyöty tulos.

Virheetön kierros sisälsi kahdeksan birdieä, joista kolme tuli ensimmäisellä (aloitti kympiltä) ja viisi jälkimmäisellä kenttäpuoliskolla.

Royal Portrushissa tuulisessa ja sateisessa säässä Openin tulokseen 75 päättänyt selviytyi Tennesseen lämpimässä ja tyynessä kelissä 13 lyöntiä pienemmällä noteerauksella. Näyttävän esityksen loistokkuutta korostaa sekin, että hän ei ollut aiemmin pelannut TPC Southwind -kentän etuysiä.

Rahm kertoi, että birdie-puteista neljä saattoi kohdistaa ilman ennakkoa keskelle reikää, mikä teki niistä, jos ei ”helppoja”, niin ainakin ”vaivattomia”.

Onnistunut puttipeli olikin yksi hänen tärkeimmistä aseistaan torstaina. Kierroksen strokes gained -puttikeskiarvo (5,203) oli Rahmin paras missään kilpailussa. Kolme birdie-puttia upposi noin viidestä metristä, joten espanjalaisen kulmarauta oli erityisen lämpöinen.

Rahm myönsi lennokkaasta suorituksesta huolimatta painivansa väsymyksen kanssa.

”Olen ottanut levon kannalta, ja se näytti tuottavan tänään tulosta. Tässä on vielä kolme pelipäivää jäljellä, joten toivottavasti akku kestää.”

Maailmanlistan kahdeksikkoa kolmen lyönnin päässä jahtaavat Yhdysvaltain Patrick Cantlay ja Bubba Watson, Australian Cameron Smith sekä japanilaiset Hideki Matsuyama ja Shugo Imahara.

Eurooppalaisista top 10:een mahtuvat seitsemättä sijaa jakavat englantilaiset Tyrrell Hatton ja Ian Poulter, Tanskan Thorbjørn Olesen sekä Ruotsin Alex Norén. He avasivat pelin tuloksella 66.

Turnauksessa on mukana 63 pelaajaa, joilla on WGC-sarjan kisojen sääntöjen mukaisesti automaattinen pääsy kahdelle jälkimmäiselle kierrokselle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje