21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Joko olisi Choin voiton vuoro?

Na Yeon Choi johtaa Malesian LPGA-turnausta 54 reiän jälkeen. © Getty Images

Kun kilpailijat palasivat ukkosen keskeyttämässä Malesian turnauksessa takaisin työnsä ääreen, oli kisan kärjessä olleilla Na Yeon Choilla (-12) ja Stacy Lewisillä kierrostaan jäljellä kuusi reikää. Lewisille (-8) tauko osoittautui hankalaksi, sillä 15. reiällä tullut tuplabogi pudotti hänet kärjen kyydistä. Yhdysvaltalainen on kolmen kierroksen jälkeen jaetulla neljännellä tilalla yhdessä Se Ri Pakin ja Yani Tsengin kanssa.

Tiukasti kauden avausvoittoa tavoitteleva Choi onnistui tekemään 15:llä ja 16:lla birdiet. Tulos 67 takasi korealaiselle lyönnin johdon ennen uudelleen kakkoseksi kirinyttä Brittany Langia. Lang löysi tauon jälkeen uudelleen aiemmin päivällä kadottamansa peliotteen, sillä hän iski kierroksen kuudelle viimeiselle reiällä neljä birdietä. Espanjan Azahara Munoz (-10) on ennen LPGA Malaysian päätöskierrosta kolmantena.

Aamupäivä

Sää kiusana Malesiassa

Ukkonen keskeytti Kuala Lumpurissa meneillään olevan LPGA Malaysia -turnauksen kolmannen kierroksen. Kisan kärkipaikan jakavat Na Yeon Choi ja Stacy Lewis ehtivät pelata lauantaina 12 reikää, kunnes kutsu kävi kentältä pois. Kalle Samooja on Intiassa 52:ntenä.

Na

Na Yeon Choi jahtaa yhä kauden avausvoittoaan. &copy Getty Images

Malesian lämmin ja kostea ilmasto teki jälleen tepposet. Naisten Yhdysvaltain kiertueeseen kuuluva LPGA Malaysia jouduttiin keskeyttämään lauantaina, kun kisan kolmannen kierroksen tapahtumat olivat kuumimmillaan. Turnausta 36 reiän jälkeen yhdessä Brittany Langin kanssa johtanut Stacy Lewis on saanut paalupaikalla seuraa Na Yeon Choista. Kaksikko on 12 reiän jälkeen tilanteessa -12.

Choi on ollut pitkin kautta yksi kiertueen luotettavimmista pelaajista, mutta voitto uupuu edelleen. Korealainen on sijoittunut tänä vuonna yhdeksän kertaa top-10:een, sisältäen kaksi kakkostilaa. Näistä viimeisin tuli viime viikonloppuna, hänen hävittyään Hana Bank Championshipin lyönnillä Yani Tsengille.

”Joidenkin ihmisten mielestä vain voitoilla on merkitystä. Minä en ole samaa mieltä, tärkeintä on vain oppia jokaista päivästä jotain uutta”, Choi filosofoi toisen kierroksen jälkeen.

Maailmanlistalla kymmenentenä olevan Lewisin vuoden tähtihetki on kauden ensimmäisen major-turnauksen, Kraft Nabisco Championshipin voitto. Kymmenen top-ten -sijoitusta haalinut Lewis oli lisäksi Evian Mastersin ja Kanadan avointen kakkonen.

Espanjan Azahara Munoz (-9) on parhaana eurooppalaisena kolmantena. Norjan Suzann Pettersen ja Hollannin Dewi Claire Schreefel jakavat seitsemättä sijaa tilanteessa kuusi alle.

Gleeson kiilasi paalupaikalle

David Gleeson (-16)nousi Aasian kiertueeseen kuuluvan turnauksen johtoon kolmannen kierroksen jälkeen. Tuloksen 66 lauantaina pelannut australialainen johtaa Intian Chiragh Kumaria yhdellä lyönnillä. Taiwanin Wei-chih Lu ja Skotlannin Ross Bain jakavat kolmatta sijaa tilanteessa -11.

Kierrokset 74-71-72 pelannut Kalle Samooja (+1) on ennen Hero Indian Openin finaalikierrosta 50:ntenä. Kisassa mukana ollut toinen suomalainen Joonas Granberg karsiutui jatkosta kahden kierroksen jälkeen.

Aamupäivä

Samoojalla birdiet kiven takana

src=

Kalle Samooja ei tehnyt Hero Indian Openin kolmannella kierroksella yhtään birdietä. Päivän paras hetki osui Delhi Golf Clubin kentän kahdeksannelle reiälle, jossa hän teki eaglen. Tämän lisäksi Samoojan korttiin kirjattiin lauantaina kaksi bogia. Tuloksen 72 pelannut turkulainen on kokonaistilanteessa +1, mikä oikeuttaa tässä vaiheessa 52. tilaan.

Kun turnauksen kärkiryhmä on edennyt sisääntulon ensimmäisille väylille, pitää johtopaikkaa hallussaan Intian Chiragh Kumar (-15). Kaksi lyöntiä jäljessä oleva Australian David Gleeson majailee kisassa toisena. Taiwanin Wei-chih Lu ja skotti Ross Bain (-9) ovat seuraavina.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje