18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Janne Mommolla suuri mahdollisuus Sveitsissä

Janne Mommolla on edessään suurten mahdollisuuksien viikonloppu.

Janne Mommo ja Lappajärven kentän 17:s, jolla hän tekii rtautseiskallaan kahdesti peräkkäin holarin 144 metrin matkalta.

Italian Anrea Perrino ja Ranskan Gary Stal jakavat River Golfin Janne Mommon kanssa kärkipaikka Sveitsissä. Mommo on pelannut kierrostulokset 69-65-69. Hän on kisan suuri yllättäjä, uran aiemmissa 20:ssa CT-kisasssa jatkoonpääsyjä on seitsemän, top-ten sijoituksia ei ennen sunnuntaita vielä yhtään.

Kolmantena päivänä hän oli kärkiparissa, tämä ei kuitenkaan tamperelaista hetkauttanut.

”Homma pysyi hyvin hanskassa. Pyrin nauttimaan tilanteesta ja pelaamaan lyönnin kerrallaan. Ei ollut paineita, peli oli varsin ehjää. Perjantain 65 oli lyömiseen nähden kova tulos. Silloni missasin kolmasti väylän joutuen tekemään välilyönnin. Silti selvisin ilman bogeja. Samalla reseptillä jatketaan huomenna, karheikot ovat niin tuuheita, että avauksissa täytyy pallo pitää väylällä”, Mommo kertoi lauantain kierroksensa jälkeen.

Sunnuntaina Mommo pelaa kakkosparissa Alexandre Kalekan kanssa kello 12.50 Suomen aikaa.

34-vuotiasta Mommoa voidaan kutsua ammattilaiskenttien työjuhdaksi. Hän siirtyi ammatttilaiseksi 2003, siitä lähtien vuosiansiot ovat pelaamalla olleet 5000-18.000 euroa jotka ovat kattaneet vain pienen osan vuosittain kilpailemiseen ja valmentautumiseen liittyvistä kuluista.

ET:n esikarsinnoissa hän on pelannut vuosittain, minitoureilta on voittoja Tanskasta, Meri-Teijosta ja Lappajärven Kivitippu Openista. Valmentajana toimii Mika Piltz.

Kaudella 2011 Mommo hätkähdytti Lappajärvellä lyömällä kisaviikolla kahdesti peräkkäin samalla reiällä hole-in-onen. Kolmantena perättäisenä päivänä lyönti oli taas linjassa, mutta jäi kaksi metriä lyhyeksi. Tarkkuus ja lähipeli ovat Mommon valtteja, lyönnin pituudessa hän antaa tasoitusta suurimmalle osalle kilpakumppaneistaan.

Sunnuntaina Mommolla on siis ehdottomasti elämänsä suurin mahdollisuus edessään. Voitto toisi 25.600 euroa ja varman työpaikan CT:lle myös kaudelle 2013. Kärkikolmikko on kaksi lyöntiä seuraavia edellä. Perjantaina hurjan tuloksen 63 pelannut Roope Kakko putosi launtaina kuuden lyönnin päähän kärjestä saatuaan tulokseksi 72.

Toistaiseksi viimeinen suomalaisvoitto Challenge Tourilta on Antti Ahokkaan saavuttama. Hän oli paras kaudella 2008 sekä Argentiinassa että Tanskassa.

Teemu Tyry

Janne Mommolla on edessään suurten mahdollisuuksien viikonloppu.Sveitsin Luzernissa meneillään olevassa Challenge Tourin kisasta kuuluu suomalaisittain mukavia uutisia. Janne Mommo jakaa kisan kärkipaikkaa 36 reiän jälkeen Walesin Garry Houstonin kanssa. Tämän lisäksi Roope Kakko nousi kymmenenneksi, päivän parhaalla tuloksella 63 lyöntiä.

Mommo ja Houston ovat kulkeneet kisan puoliväliin identtisin kierrostuloksin 69 ja 65. Jälkimmäinen on jo kokenut kiertuekonkari, mutta Mommo pelaa Luzernissa vasta kauden kolmatta CT-kisaansa. Nokialaisen hyvästä pelivireestä kertoo kaksi virheettömästi sujunutta pelipäivää, birdieitä on koossa kahdeksan.

”Putterini oli tänään kuuma ja se on pääasia”, 34-vuotias Mommo sanoi kiertueen kotisivuilla. ”Päädyin muutaman kerran raffiin, mutta sain paikattua virheen jokaisella kerralla. Nämä parit olivat yhtä tärkeitä kuin birdietkin.”

”Pystyin lyömään wedget todella lähelle ja chippasin pallon kerran reikään. En upottanut yhtään pitkää puttia, mutta keskipitkiä sain sisään useita. Aina kun löin pallon lähelle lippua, onnistuin upottamaan siitä paikasta. Odotan innolla viikonloppua ja koetan nauttia tästä niin paljon kuin mahdollista”, Mommo jatkoi.

Muut suomalaiset Antti Ahokas (73-74), Janne Kaske (74-77) ja Peter Erofejeff (76-76) eivät selvittäneet Credit Suisse Challengen cut-rajaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)