28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Janne Kaske käynnistää vuoden kahden ison kisan rypistyksellä

Arkistokuva: Getty Images.

Asian Tourilla vuosi startataan Hongkongin ja Singaporen kisoilla, joiden jälkeen lomaillaan helmi-maaliskuun vaihteeseen saakka.

Syksy oli Janne Kaskelle kiireistä aikaa, kun päätyömaa Asian Tourilla piti kiireisenä ja Euroopan kiertueen karsinnat vielä lisäsivät matkustamisen ja kisojen määrää. Karsinnoista irtosi pelioikeus CT:lle, ja todennäköisesti se riittää myös muutamaan ET:n kisaan. Kaske on kuitenkin ilmoittanut keskittyvänsä ensisijaisesti Asian Tourille, johon hänellä niin ikään on pelioikeus.

Se tarkoittaa kisakiireiden jatkumista myös tammikuussa, sillä AT:lla kausi alkaa kuluvalla viikolla Hongkongissa ja jatkuu heti seuraavalla viikolla Singaporessa. Sen jälkeen koittaa onneksi yli kuukauden mittainen tauko kisojen jatkuessa vasta helmi-maaliskuun vaihteessa Uudessa-Seelannissa.

Kaske ei itse ole tilanteesta pahoillaan, vaan päinvastoin täynnä virtaa. Tavanomaisen treenijakson sijaan hän on sentään malttanut ottaa hieman happea, vaikkei olekaan pysynyt poissa golfkentältä.

”Sain tossa sentään pari viikkoa joululomaa väliin, mutta nyt mennään taas! Tässä on kaksi isoa kisaa ja sitten yli kuukauden tauko. Helmikuun lopussa sitten kiristyy tahti taas! Lomagolfia vanhempien kanssa pelatessa homma tuntui varsin mallikkaalta”, Kaske kertoi.

Sekä Hongkongissa että Singaporessa viivalla on muutama nimimies, todennäköisesti starttirahojen houkuttelemana, mutta kokonaisuudessaan kisojen osallistujalista ei ole millään tavalla poikkeuksellisen kova Asian Tuorin mittapuulla.

Hongkongissa isoimmat nimet ovat The Open -voittaja Shane Lowry ja PGA Tour -tähti Tony Finau. Mainitsemisen arvoinen on myös AT:lle kovaa jälkeä tehnyt Jazz Janewattananond. Kaske ei ole kuluttanut energiaa fieldin tuijotteluun.

”Toivottavasti saisin hyvin kauden alkuun täällä ja Singaporessa ensi viikolla. Ennakkoon katsoen ensi viikon field on varmaan vähän vahvempi, kun siellä ovat Japanista parhaat mukana, mutta eipä tommoisia asioita pelaaja tietenkään mieti, sillä kaikki kisat ovat aina voitettavissa!” hän sanoo.

Palkintorahaa Hongkongissa on jaossa miljoona dollaria eli noin 894 000 euroa. Singaporessa potti on samansuuruinen. Kaske aloittaa kilpailunsa tiiltä 11 kello 8.20 paikallista aikaa eli kello 2.20 Suomen aikaa torstaina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje