Inkster luotsaa USA:n joukkuetta 2015 Solheim Cupissa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Inkster luotsaa USA:n joukkuetta 2015 Solheim Cupissa

Juli Inkster joukkoineen yrittää katkaista Euroopan voittokulun syksyllä 2015 Saksassa pelattavassa Solheim Cupissa. Kuva: © Getty Images

Yksi Solheim Cupin historian menestyksekkäimmistä pelaajista pääsee ensi vuonna näyttämään kyntensä Yhdysvaltain joukkueen pääkäskyttäjänä; Juli Inkster nimitettiin alkuviikolla kapteenin tehtävään St. Leon-Rot’issa, Saksassa 18.-20.9. syyskuuta pelattavassa joukkueturnauksessa. Inksterillä on tiedossa työläs urakka, sillä Eurooppa on vienyt kaksi edellistä turnausta nimiinsä.

USA:n viimeisin voitto Solheim Cupissa on Chicagosta vuodelta 2009. Eurooppa oli Irlannissa vuonna 2011 parempi, kunnes se yllätti USA:n tämän kotikentällä ensimmäisen kerran syksyllä 2013. Tulos 18-10 merkitsi samalla turnauksen historian suurinta voittomarginaalia. USA on voittanut 13 pelatusta Solheim Cupista kahdeksan ja Eurooppa viisi.

”Tunnen itseni hyvin etuoikeutetuksi tullessani valituksi USA:n 2015 Solheim Cup -joukkueen kapteeniksi”, Inkster sanoi Phoenixissä pidetyssä valintatilaisuudessa.

”Olen ollut onnekas saatuani pelata monen mahtavan kapteenin joukkueessa. He ovat olleet kukin ainutlaatuisia, mutta heitä on yhdistänyt yhteinen tinkimätön päämäärä USA:n joukkueen menestymiseksi. Aion tehdä parhaani pitääkseni yllä sitä kunniaa ja perinnettä, jonka aikaisemmat kapteenit ovat luoneet. Samalla innokkuudella luotsaan joukkueemme Saksassa pelattavaan turnaukseen.”

Inkster on voittanut urallaan 31 kilpailua LPGA Tourilla, näistä seitsemän on major-turnauksia. Hän on USA:n Solheim Cup -joukkueen kautta aikain kovin pistetehtailija, 18.5 pisteellään. Kaksinpeleistä Inkster on kerännyt yhteensä seitsemän pistettä.

Hän on myös ainoa pelaaja, joka on toiminut samanaikaisesti Solheim Cup -joukkueen pelaavana jäsenenä ja apulaiskapteenina. Tämä tapahtui vuonna 2011. Tuolloin Inkster valittiin Solheim Cupiin kaikkien aikojen iäkkäämpänä pelaajana, oltuaan 51 vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen.

Inkster nimitti aikailematta Pat Hurstin vuoden 2015 haasteottelun apulaiskapteenikseen. Hurst on esiintynyt Solheim Cupissa pelaajana viisi kertaa.

”USA:n joukkue aikoo työskennellä lujasti palauttaakseen Cupin takaisin Yhdysvaltoihin”, Inkster sanoi. ”Eurooppa on pelannut todella hyvin kahdella edellisellä kerralla, ja ansaitsee asemansa Cupin valtiaana. Olen varma, että joukkueemme pelaajilla riittää menestyksen nälkää Saksassa 2015.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje