21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Ilosen tavoitteet korkealla Ohiossa

Mikko Ilonen harjoituskierrolsella Akronissa. Kuva Getty Images

Mikko Ilosen viime vuoden USA:n pelimatka ei tuottanut toivottuja tuloksia. Kesäkuun alussa Nordea Mastersin voittanut suomalainen oli Bridgestone Invitationalissa 73 pelaajan joukossa 65. PGA Championshipissa hän karsiutui kahdella lyönnillä.

Torstaina Ilonen lähtee World Tourin kisaan kello 20.30 parinaan Brendon Todd, yksi PGA Tourin suurista yllättäjistä. Ensimmäistä kauttaan pääkiertueella pelaava Todd on Ryder Cup -pisteissä 12. Top 3 -sijoitus viikonloppuna tai seuraavan viikon PGA Championshipissa voisi nostaa hänet suoraan Ryder Cupiin.

Ilonen pelasi Bridgestone Invitationalissa vuosi sitten tasaisen sarjan 73-73-73-74. Tiger Woods oli 28 lyöntiä parempi, yhdeksänteen sijaankin jäi matkaa 17 lyöntiä.

”Kenttä on pitkä ja vaativa. Se jäi viime vuodesta tavanomaista paremmin mieleen. Olen pystynyt käymään mielessäni läpi tulevia tilanteita. Uskon, että tavanomaista suurempia eroja tulee tälläkin kertaa”, Ilonen ennakoi.

Erilainen valmistautuminen

Kolmen valmistautumispäivän aikana Ilonen on ollut tekemisissään tehokas.

”Valmistauminen on hiukan erilainen. En pelannutharjoituspäivinä täysiä kierroksia vaan ysejä. Teen jämäkämpiä ja lyhyempiä päiviä kentällä. Harjoittelen ja pelaan tehokkaasti, mutta energiaa itse kisapäiviin säästellen”.

Viime vuoden sijoitustaan hän lähtee luonnollisesti parantamaan. Tunne on kohdallaan ja Open Championshipin toisen kierroksen epäonnistumisen jälkeen nälkä menestykseen on tavanomaistakin kovempi.

”Tavoite on, että pelaisin kaikki kiekat alle parin.Sillä sijoittuisi jo varsin korkealle. Kisaan on helpompi lähteä, sillä kenttä tuntuu huomattavasti selkeämmältä kuin ensimmäisenä vuonna. Viheriöt ovat stimpillä mitattuna 12-13 jalan välissä. Nopeat kyllä, mutta oma tuntemukseni niihin on parempi”, Ilonen perustelee syitä, joilla uskoo menestyvänsä. Kaikki 76 pelaajaa kiertävät neljä kierrosta, cuttia ei ole.

Eurooppalaistähdet keskenään kilpasilla

<a href=Henrik Stenson oli edellisvuoden kisassa jaetulla toisella sijalla. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/13120307581607.jpg">

Henrik Stenson oli edellisvuoden kisassa jaetulla toisella sijalla. Kuva: Getty Images

Kahteen seuraavaan viikkoon huipentuu myös Euroopan Ryder Cup -joukkueen valinta. Yhdeksän pelaajaa pääsee suoraan joukkueeseen, kapteeni Paul McGinley nimeää kolme miestä villillä kortilla.

Käytännössä varmoja pelaajia ovat jo:

Rory McIlroy

Henrik Stenson

Justin Rose

Victor Dubuisson

Martin Kaymer

Sergio Garcia

<a href=Lee Westwood on pelannut Ryder Cupissa vuodesta 1997 lähtien. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/12042214592444.jpg">

Lee Westwood on pelannut Ryder Cupissa vuodesta 1997 lähtien. &copy Getty Images

Thomas Björn, Jamie Donaldson ja Luke Donald ovat kiinni viimeisissä suorissa paikoissa, mutta vaaravvyöhykkeessä.

Villien korttien kandidaattien lista on nimekäs:

Graeme McDowell

Stephen Gallagher

Ian Poulter

Miguel Angel Jimenez

Francesco Molinari

Joost Luiten

Lee Westwood

Näiden 16 pelaajan ulkopuolelta joukkueeseen nouseminen vaatisi muilta käytännössä joko voittoa Bridgestone Invitationalissa / PGA Championshipissa tai top 3 -sijoitusta molemmissa.

Oma veikkaukseni on, että mikäli nykyiset sijoitukset jäävät voimaan, Graeme McDowellin ja Ian Poulterin nimet ovat ensimmäisinä Paul McGinleyn listalla. Kolmannen paikan kohtaloa on jo vaikeampi ennustaa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)