[6][5]
Kilpagolf - World Golf Championships

Ilosen tavoitteet korkealla Ohiossa

Mikko Ilonen harjoituskierrolsella Akronissa. Kuva Getty Images

Mikko Ilosen viime vuoden USA:n pelimatka ei tuottanut toivottuja tuloksia. Kesäkuun alussa Nordea Mastersin voittanut suomalainen oli Bridgestone Invitationalissa 73 pelaajan joukossa 65. PGA Championshipissa hän karsiutui kahdella lyönnillä.

Torstaina Ilonen lähtee World Tourin kisaan kello 20.30 parinaan Brendon Todd, yksi PGA Tourin suurista yllättäjistä. Ensimmäistä kauttaan pääkiertueella pelaava Todd on Ryder Cup -pisteissä 12. Top 3 -sijoitus viikonloppuna tai seuraavan viikon PGA Championshipissa voisi nostaa hänet suoraan Ryder Cupiin.

Ilonen pelasi Bridgestone Invitationalissa vuosi sitten tasaisen sarjan 73-73-73-74. Tiger Woods oli 28 lyöntiä parempi, yhdeksänteen sijaankin jäi matkaa 17 lyöntiä.

”Kenttä on pitkä ja vaativa. Se jäi viime vuodesta tavanomaista paremmin mieleen. Olen pystynyt käymään mielessäni läpi tulevia tilanteita. Uskon, että tavanomaista suurempia eroja tulee tälläkin kertaa”, Ilonen ennakoi.

Erilainen valmistautuminen

Kolmen valmistautumispäivän aikana Ilonen on ollut tekemisissään tehokas.

”Valmistauminen on hiukan erilainen. En pelannutharjoituspäivinä täysiä kierroksia vaan ysejä. Teen jämäkämpiä ja lyhyempiä päiviä kentällä. Harjoittelen ja pelaan tehokkaasti, mutta energiaa itse kisapäiviin säästellen”.

Viime vuoden sijoitustaan hän lähtee luonnollisesti parantamaan. Tunne on kohdallaan ja Open Championshipin toisen kierroksen epäonnistumisen jälkeen nälkä menestykseen on tavanomaistakin kovempi.

”Tavoite on, että pelaisin kaikki kiekat alle parin.Sillä sijoittuisi jo varsin korkealle. Kisaan on helpompi lähteä, sillä kenttä tuntuu huomattavasti selkeämmältä kuin ensimmäisenä vuonna. Viheriöt ovat stimpillä mitattuna 12-13 jalan välissä. Nopeat kyllä, mutta oma tuntemukseni niihin on parempi”, Ilonen perustelee syitä, joilla uskoo menestyvänsä. Kaikki 76 pelaajaa kiertävät neljä kierrosta, cuttia ei ole.

Eurooppalaistähdet keskenään kilpasilla

<a href=Henrik Stenson oli edellisvuoden kisassa jaetulla toisella sijalla. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/13120307581607.jpg">

Henrik Stenson oli edellisvuoden kisassa jaetulla toisella sijalla. Kuva: Getty Images

Kahteen seuraavaan viikkoon huipentuu myös Euroopan Ryder Cup -joukkueen valinta. Yhdeksän pelaajaa pääsee suoraan joukkueeseen, kapteeni Paul McGinley nimeää kolme miestä villillä kortilla.