11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Ilonen karsiutui Open Championshipista

Mikko Ilosen kenttäpeli vakuutti. Perjantaina hän lähtee kierrokselleen kello 15.05:Kuva Getty Images

Mikko Ilosen iloinen peli-ilme vaihtui perjantaina taisteluksi cut-rajaa vastaan. Seuraavissa kahdessa kisassaan USA:ssa hän saa revanssin muita maailman huippuja vastaan.Kuva getty images

Mikko Ilosen iloinen peli-ilme vaihtui perjantaina taisteluksi cut-rajaa vastaan. Seuraavissa kahdessa kisassaan USA:ssa hän saa revanssin muita maailman huippuja vastaan.Kuva getty images

Mikko Ilonen pelasi perjantaina Royal Liverpool-kentällä tuloksen 78 ,kuusi yli parin. Yhteistuloksessa 70-78,+4 on kaksi lyöntiä liikaa viikonlopun kierroksille pääsemiseksi.

Bogeja kerrtyi jo ulosmenossa viisi, yhteensä kahdeksan.Ainoat birdiensä Ilonen teki väylillä kymmenen ja 13.

”Peli lähti ykkösen avauksesta väärään suuntaan. Lyönti sinällään oli erinomainen, mutta en muuttuneen tuulen suunnan ja kentän pinnan kovuuden takia saanut sitä pysymään väylällä. Pallo oli paikassa josta en kyennyt lyömään sitä viheriölle. Siitä alkoi tapahtumien sarja, jossa oli osaltani enimmäkseen vaikeita asioita”, Ilonen kertoi kierroksensa jälkeen.

Ilosen lämmittely oli erittäin onnistunut ja toiveet korkealla ennen kierrosta.

”Löin pallloa tosi hyvin, se lensi pitkälle. Kaiken piti olla kunnossa. En vaan onnistunut lukemaan tilanteita riittävän hyvin, tuli virheitä”, Ilonen jatkoi.

Ilosen sijoitukseksi tuli 156 pelaajan joukossa 89. Karsiutuminen oli hänelle Open Championhipissa kuudessa kisassa toinen. Ensimmäisen kerran häneltä jäivät viikonlopun pelit väliin vuonna 2000.

Seuraavat kisansa Ilonen pelaa USA:ssa. Hän osallistuu World Tourin Ohion kilpailuun 31-7-3.8. Kauden viimeinen major, PGA Championships (7-10.8) on myös hänen ohjelmassaan.

Rory McIlroy ei sortunut perinteiseen huonoon kierrokseen perjantaina. Hän teki ensimmäisellä bogeyn, mutta pelasi seuraavat 17 reikää kuusi alle.

1.pv

Mikko Ilonen pelasi avauskierroksensa tulokseen 70, kaksi alle parin Royal Liverpoolin kentällä.
Kierrokseen sisältyi yksi bogey, joka tuli kentän ensimmäiselllä par-viitosella ( 5.) sekä kolme birdietä reiíllä 6,7 ja 10. Viimeisillä kahdeksalla Ilonen teki pelkkiä páreja, vaikka hyviä birdiepaikkoja aukeni runsaasti.

Ilonen lähti peliin päättäväisenä ja pelaten aggressiivisempaa peliä kuin oli vielä edellisenä päivänä suunnitellut.

”Sain illalla päähäni toimiva ajatuksen rautalyönteihini. Sitä on vaikea pukea sanoiksi, mutta sain itseluottamusta sen myötä”, hän kertoi.

Täydellisiä lyöntejä ja sukelluksia yleisön sekaan

Jo ensimmäisessä avauksessa nähtiin täydellinen, rohkea drive väylän vasempaan reunaan. Birdieputille jäi matkaa seitsemän metriä. Se ei uponnut. Reiíllä kaksi ja neljä Ilonen joutui upottamaan parimetriset par-putit. Kylmää vettä niskaan tuli viidennellä. Par-viitosen avaus raudalla jätti sopivan matkan tavoitella viheriötä väyläpuulla.

Lyönti suuntautui kuitenkin 40 metriä oikealle kohteesta. Se meni takaa sen sivuitse lyhyeen ruohoon. Tästä Ilonen suti kaksi lähestymistä ja teki kahden putin myotä bogeyn reiällä, joka oli ensimmäinen varsinainen birdeväylä.

”Tuon bogeyn jälkeen kuudennella (par-3) tekemäni rautalyönti oli hyvin ratkaiseva. Birdien myötä ( 1,9 metrin matkalta) sain juonesta kiinni. Seitsemännen ja kahdeksannen avaukse olivat pitkä ja täysin hallussa aggressiivisesta linjasta huolimatta”, Ilonen kertoi.

Seitsemännellä myös lähestyminen wedgellä oli loistelias, kolmas suoritus ja birdie siunaantuivat 60 sentin putilla.

Yhdeksännellä Ilonen löi bunkkeriin. 12 metrin matkalta pallo nousi vaivoin ylös. Seitsemän metrin matkalta hän kuitenkin upotti par-puttinsa. Hyvä jakso jatkui kympille, par-viitosella Ilonen teki vakuuttavan birdien, joka kuitenkin jäi päivän viimeiseksi.

Käyttämättömiä 2- 8 metrin birdieputteja hänellä oli viheriöillä 1,8,11,12,13,14,15,17, ja 18. Näistä 3-4 olisi hyvinkin voinut upota.

”Jätin kylllä joitain lyöntejä kentälle. Missään vaiheessa en turhautunut, sillä putit olivat keskimäärin hyviä. Reikien paikat olivat vaikeampia kuin miltä ne näyttivät”, Ilonen totesi,

16:llla Ilonen löi toien kerran katsojien sekaan. Par-viitosella hänen avauksensa suuntautui kohdelinjasta noin 40-50 metriä vasemmalle. Pallo päätyi yleisön tallaamaan lyhyeen ruohoon. Noin 100 metrin päässä, suoraan lyöntilnjalla oli kuitenkin tv-kameran torni, joka Ilosen oli ohitettava vasemmalta, kovalla fadella. Yleisöä oli käytännössä siirtämisen jälkeenkin hänen lyöntilinjallaan. Pallo päätyi keskellä väylää olleeseen pot-bunkkeriin.

”Makuu pallolla oli hyvä. Tiesin saavani pallon sieltä ylös, mutta viheriön etureunaa pidemmälle en yltänyt”, hän kertasi.

’Olen erittäin tyytyväinen siihen miten löin palloa. Skotlannin kisa mukaanlaskien, päivä oli tämän matkan paras. Paremmalla puttaamisella olisin hyvin voinut pelata 2-4 lyöntiä paremman tuloksen. Tänään olin 70 lyönnin arvoinen. Siitä on hyvä jatkaa, olen asemissa’, Ilonen pohti päällimmäisinä tuntoinaan.

Suomalaisen sijoitus tullee olemaan päivän päätteeksi 156 pelaajan kisassa 15-30:n ensimmäisen joukossa. Kun 108 pelaajaa oli kentällä ja heistä osa jo pelannut kierroksensa, Ilonen oli 14.

Hänen pelikaverinsa Matteo Manassero teki tuloksen 67,-5. Italialla oli todellinen superpäivä, sillä Manasseron veljekset Francesco ja Edoardo saivat tuloksekseen 68.

Rory McIlroy (66) siirtyi kärkeen pelattuaan bogeyttoman kierroksen.

Tiger Woods aloitti haparoiden, korttiin merkittiin kaksi bogeyta. Kahdeksan viimeistä Woods pelasi neljä alle. Yhteistulos 69 pitää mielenkiintoa yllä Woodsin toisen kierroksen osalta.

’Keli on täydellinen hyvien tulosten tekemiseen. Uskon, että tulee vielä parempia tuloksia ja runsaasti 70 lyönnin alituksia’, Ilonen ennakoi.

Torstain jälkeen Ilosen sijoitus oli 19. Vain McIlroy ohitti Manasseron.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)