18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Ikeda ei antanut muille mahdollisuuksia Dunlop Phoenixissa

Yuta Ikedan nimi pysytteli Miyazakin kisan tulostaululla ykkösenä alusta loppuun saakka. © Getty Images

Yuta Ikedan torstaina lyömät alkutahdit Japanin Touriin kuuluvassa Dunlop Phoenixissa olivat sen verran vakuuttavat, ettei hän päästänyt enää koko turnauksen aikana ketään hätyyttelemään johtoasemaansa. Lopputulos -15 oli kaksi lyöntiä parempi kuin toiseksi kirineellä ja päivän parhaan tuloksen (63) pelanneella Kyung-Tae Kimillä.

Voitto oli maansa kirkkaimpiin tähtiin kuuluvalle Ikedalle jo neljäs Japanin Tourilla tällä kaudella. Samalla hän nousi kiertueen ansiolistalla kolmanneksi, viikonvaihteessa toiseksi sijoittuneen Kimin sekä tällä kertaa epäonnistueen Ryo Ishikawan (33:s) jälkeen. Dunlop Phoenixin voitto lihotti Ikedan tiliä 40 miljoonalla jenillä eli n. 350 000 eurolla.

Kisan viimevuotinen kärkikaksikko Edoardo Molinari ja Robert Karlsson jakoi Miyazakissa neljännen sijan tuloksellaan -10. Heidän edelleen, kolmanneksi, kiilasi vielä isäntämaan Masaya Tomida (-11).

Muista kansainvälisistä nimimiehistä Robert Allenby (+1) oli 32:s ja Tom Watson (+4) 38:s.

Japanin Tourilla on jäljellä tällä kaudella vielä kaksi turnausta. Seuraava kisa, Casio World Open, pelataan ensi viikonvaihteessa Kochissa. Palkintoarvoltaan 200 miljoonan jenin turnauksen voittoa puolustaa Miyazakissa 14:nneksi sijoittunut Koumei Oda.

Marko Kuivasaari

Edoardo Molinari hiipi kyttäysasemiin Japanin Tourilla

Japanin kiertueeseen kuuluva Dunlop Phoenix on sujunut toistaiseksi Yuta Ikedan tahdissa, mutta kisan voittoa puolustavalla Edoardo Molinarilla on vielä pieni oljenkorsi. Hän nousi ennen finaalikierrosta neljänneksi, neljän lyönnin päähän Ikedasta.

Edoardo

Edoardo Molinarilla on edessään kova urakka, mikäli mielii vielä kääntää Miyazakin kisan nimiinsä. &copy Getty Images

Dunlop Phoenixissa mukana olevat nimekkäät pelaajat ovat saaneet tälläkin viikolla huomata, ettei Japanin Tourin kisoissa ole mitään tarjolla ilmaiseksi. Kiertueen tähtiin lukeutuva Yuta Ikeda on vienyt kisaa alusta alkaen omien nuottiensa mukaan, maailmanhuippujen jouduttua tyytymään kutakuinkin sivurooleihin.

Ikedan (-10) johto ennen Miyazakissa pelattavan turnauksen ratkaisevaa kierrosta on kolme lyöntiä. ToruSuzuki ja Jay Choi jakavat toisen sijan.

Dunlop Phoenixin viimevuotista voittoa puolustava Edoardo Molinari sai pidettyä Ikedan lauantaina kohtalaisen näköyhteyden päässä: eroa japanilaiseen on etumatkan tavoittamista ajatellen realistiset neljä lyöntiä. Molinarille viime vuonna täpärästi kisan voiton menettänyt Robert Karlsson (-5) löytyy kuudennelta sijalta.

Lauantaina Japanin suurimman golfsankarin Ryo Ishikawan loppukirin alkamista odotellut kotiyleisö sai pettyä pahan kerran, kun nuorukainen ylsi vain tulokseen 70. Tilanteessa +2 oleva Ishikawa ei mahdu tässä vaiheessa yllättäen edes 30 parhaan joukkoon. Muista kansainvälisistä tähdistä Robert Allenby ja Tom Watson ovat lukemissa +3.

Marko Kuivasaari

Dunlop Phoenix etenee Ikedan komennossa

Isäntämaan Yuta Ikeda johtaa nimekkeitä pelaajia kilpasille koonnutta Dunlop Phoenixiä 36 reiän jälkeen. Eurooppalaisista Robert Karlsson ja kisan voittoa puolustava Edoardo Molinari mahtuvat top-10:een. Japanilaisten suursuosikki Ryo Ishikawa selviytyi vaivoin jatkoon.

Yuta

Yuta Ikeda osaa voittamisen jalon taidon. Jälleen olisi yksi kiikarissa Miyazakissa. &copy Getty Images

Ryo Ishikawa, Robert Karlsson, Edoardo Molinari… Siinä hyviä ehdokkaita kyllikseen Dunlop Phoenixin kärkinimiksi kahden kierroksen jälkeen. Mutta vielä mitä: Karlsson ja kisan voittoa puolustava Molinari mahtuvat hädin tuskin kymmenen ensimmäisen joukkoon. Japanilaisten megasuosikki Ishikawa selvitti puolestaan tiensä kahdelle jälkimmäiselle kierrokselle vain parin lyönnin turvin. 12 lyöntiä kärjestä oleva ”Shy Prince” ei tule olemaan sunnuntaina Dunlop Phoenxin voittokamppailussa.

Samalta sijalta Ishikawan kanssa löytyvät myös mm. Robert Allenby sekä Tom Watson.

Kisan paalupaikalla on Yuta Ikeda (-9), joka kierroksin 67-66 on kaksi lyöntiä Korean Do-Hoon Kimiä edellä. Ikedan maanmies Daisuke Maruyama (-6) on kolmantena.

Maailmanlistan 55:s Ikeda on eurooppalaisille huippugolfin ystäville hieman tuntematon pelaaja, mutta kotimaassaan Japanissa hän on iso tekijä. Ikeda on voittanut vuodesta 2009 lähtien Japanin kiertueella seitsemän turnausta, joukossa on lisäksi neljä sijoitusta kolmen parhaan joukkoon. Tätä taustaa vasten ei ole yllättävää, että Ikeda taistelee tosissaan Miyazakissa pelattavan turnauksen voitosta tänäkin viikonloppuna.

Japanilainen pelaaja on voittanut Dunlop Phoenixin edellisen kerran vuonna 2002, joten Phoenix Golf Clubin kentän laidalle lienee Ikedalle luvassa vahvaa kannustusta viikonloppuna.

Marko Kuivasaari

Edoardo Molinari ja Robert Karlsson mittaavat Ryo Ishikawan taidot

Japanin teinitähti Ryo Ishikawa on pelannut syyskauden upeasti kotimaassaan, viikonloppuna hän saa Dunlop Phoenix kilpailussa vastaansa mm. viimevuoden kärkiparin Edoardo Molinari & Robert Karlsson. Edellisestä japanilaisvoitosta on aikaa jo kahdeksan vuotta.

Ryo

Loppusyksy on aikaa jolloin isoja kisoja järjestetään Aasian lisäksi Australiassa sekä Japanissa. Ulkomaalaistähdet ovat käyneet menestyksellä hakemassa starttirahojen lisäksi Japanin suurimmasta, Dunlop Phoenix -kisasta myös suuria shekkejä. Phoenix Country Clubilla ovat vuosikymmenten aikana juhlineet mm. Johnny Miller, Seve Ballesteros, Tom Watson, Ernie Els, David Duval, Tiger Woods, Padraig Harrington, Thomas Björn, Ian Poulter, sekä viimevuonna siis Edoardo Molinari.

Toki Japanin parhaimmistokin on ollut aina mukana, ulkomaalaisten voittokulku on antanu lisää sytykettä sille, ettei Japanin Tour ole niin kova testi kuin yleisesti annetaan ymmärtää. 19-vuotias Ryo Ishikawa on noussut kesän lamansa jälkeen kotimaan peleissä kolmen viimeisen kuukauden aikana kahdesti voittoon, kahdesti toiseksi ja yhteensä kuusi kertaa kymmenen joukkoon. Maailmanlistalla Ishikawa on edellisviikon voittonsa myötä jo 38:s. Japanilaisia faneja ja mediaa Ishikawan menestys kutkuttaa kovasti, torstaina käynnistyvässä taistossa onkin kysymys siitä, onko Ishikawa valmis voittamaan kansainvälisen kisan. Hän pääsi kauden 2010 aikana pelaamaan mm. kaikki majorit, näissä paras sijoitus oli 27:s, joka oli kovat odotukset huomioonottaen pettymys. Japanissa hän on voittanut päättyvällä kaudella jo kolmasti.

Edoardo

Etukäteen kovimmat kyseenalaistajat Ishikawan voitolle ovat kivikova ja kokenut aussi Robert Allenby, ailahtelevaisesti pelaava Robert Karlsson, sekä vuoden 2009 voittaja Edoardo Molinari. Italialainen ykköstila oli tuolloin hänen uransa ensimmäinen päätoureilla. Heti perään hän voitti veljensä kanssa World Cupin. Vuosi 2010 on ollut varsinaista ilotulitusta italialaisittain. Voitto sunnuntaina nostaisi WR:lla 17:na olevan Edoardon lepovuorossa olevan Francescon ohitse World Rankingilla.

Robert

Robert Karlsson on käynyt maailmanlistalla kymmenen joukossa , voittanut ensimmäisenä skandinaavina ET:n rahalistan ja ollut juhlimassa myös World Cupin voittoa yhdessä Henrik Stensonin kanssa. Euroopan Tourin ulkopuolelta hänellä on uusintatappio paitsi Molinarille Dunlop Phoenixissa, myös kesäkuiselta St.Jude Classicin kilpailusta PGA Tourilta. Tuolloin epävireinen ja epäonninenkin puttipeli vei voiton jonka korjasi Lee Westwood. Saadakseen revanssin, Karlssonin pitäisi esittää parasta osaamistaan, joka ei suinkaan ole ollut selviö päättyvällä kaudella jolloin sijaluvut ovat heitelleet laidasta laitaan.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje