[11][17]
Kilpagolf - LPGA Tour

Hurjasti kirinyt Webb voitti Founders Cupin

Karrie Webb oli rautaa Founders Cupin ratkaisuhetkillä. Kuva: © Getty Images

Kokemus oli valttia kauden ensimmäisessä USA:n maaperällä pelatussa LPGA Tourin kilpailussa. Karrie Webb (-19) iski Founders Cupin finaalikierroksella kenttäennätyksen 63 lyöntiä, ja kiilasi tasaisen turnauksen ykköseksi.

Kilpailu oli äärimmäisen tasainen, sillä toista sijaa jakaneet viisi pelaajaa hävisivät Webbille yhdellä lyönnillä.

Webb oli Phoenixissä pelatussa kisassa kuusi lyöntiä kärjestä ennen sunnuntain kierrosta. Hän kertoi miettineensä 10. lyöntipaikalla tilanteessa -13, minkälainen tulos mahdollisesti vaadittaisiin voittoon. Hän päätyi mietelmissään lukemaan -20.

Australialainen teki kahdeksan viimeisen reiän sisällä kuusi birdietä, joista neljä putkeen rei’illä 13-16. Webbin koko päivän saldo oli kymmenen birdietä ja yksi bogi.

”Sanoin kierroksen jälkeen, että tavoitteemme taisi jäädä niukasti lyhyeksi”, Webb kertoi.

Yli tunnin odotus klubitalolla paljasti myöhemmin, että Webbin jäätävä lopetus oli hänen kilpakumppaneilleen liikaa.

Founders Cupin paalulla 54 reiän jälkeen majaillut 16-vuotias Lydia Ko oli kakkostilaa jakaneiden joukossa. Samaan tulokseen päätyivät mm. Stacy Lewis, Amy Yang sekä turnauksen paras eurooppalainen Azahara Munoz.

Voitto oli Webbille jo 41:s LPGA-kiertueella ja toinen Founders Cupissa. Arizonan turnaus toimi hänelle mainiona valmistautumisena kauden ensimmäisen major-turnauksen alla. Webb tavoittelee huhtikuun ensimmäisellä viikolla pelattavassa Kraft Nabisco Championshipissä uransa kahdeksatta major-voittoa.