11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Huiput kokoontuvat Australiaan

Tiger Woods ja Greg Norman kohtaavat tulevien kahden viikon aikana useasti. Norman on useasti valitellut, että hänellä ei ole keskustelyhteyttä Tigeriin jonka valintaa Presidents Cupiin on useaan otteeseen ihmetellyt © Getty Images

Tiger

Australian Open oli vielä 70-ja 80-luvuilla merkittävä kilpailus jossa taitojaan kävivät näyttämässä lähes kaikki maailmantähdet. Kengurumaa on jäänyt kisojen järjestänä viimeisten vuosikymmenten aikana pahasti varjoon, tämänvuotisessa kilpailussa osanottajalista on seuraavan viikon Presidents Cupin ansiosta todella kova ja sähköä on ilmassa Tiger Woodsin ex-caddien Steve Willliamsin perjantaina möläyttämän Tigeria syystäkin loukanneen lausunnon johdosta.

Adam Scott on ollut Steve Williams ja uusi pitkä putteri apunaan varsin menestyksekäs viimeisten kuukausien aikana. Hän on vedonlyöntitoimistojen listaykkönen varsin perustellusti. Tiger on samoilla listoilla kakkosena vaikka kauden peliesitykset ovat olleet keskimäärin vaatimattomia.

Woods on pelannut Australiassa viidesti aiemmin, vuonna 2009 hän voitti Australian Mastersin. Woods oli myös USA:n Presidents Cup joukkueessa 1998 jolloin International Team voitti toistaiseksi ainoan kerran . Tiger voitti omassa kaksinpelissään Greg Normanin. Australian Openissa Mahdollisten menestyjien lista on erittäin pitkä, maailmantähdistä mukana ovat mm. Jason Day, Geoff Ogilvy, Dustin Johnson, Bill Haas, Nick Watney, Bubba Watson, Matt Kuchar sekä Aaron Baddeley.

Myös Presidents Cup-joukkueiden kapteenit Fred Couples ja Greg Norman ovat rivissä.

Australia on todellinen golfarien paratiisi, kenttiä maassa on noin 1500. Lajin arvioidusta 1,1 miljoonasta harrastajan määrästä noin 440.000 on jäseninä golfseuroissa.

”Sydney ja Melbourne ympäristöineen ovat molemmat upeita kohteita golfareille ja urheilun ystäville. Lähes kaikki kentät ovat greenfeepelaajille avoimia, hintataso edullinen ja vastaanotto lämmin”, kuvailee Australian Golf Digestin päätoimittaja Steve Keipert.

Golfpiste välittää tunnelmia Australian kahdesta suuresta tapahtumasta lähes ”livenä”. Aputoimittaja Nikke Tyry on matkassa videokuvaa & stillkuvaa ottavan Juho Vesasen kanssa. Saamme päivittäin tekstiä, kuvaa ja videokoostetta Australian Openista sekä Presidents Cupista.

”Tarkoituksemme on huolella tutustua tapahtumaan ja tehdä raporteista paitsi informatiivisia, myös hauskoja ja uusia näkökulmia avaavia”, parivaljakko suunnitteli ennen matkalle lähtöään.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)