11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Hirsala isännöi Finnish Openia

Pauli Pesonen on ollut järjestämässä Challenge Tourin kisaa aiemmin johtamallaan kentällä, sekä suunnistuksen Jukolan viestiä.

Pauli

Kotimaisessa golfissa tehdään historiaa Golfliiton ja Mikko Ilosen yhdistäessä voimansa Finnish Openin järjestämiseksi. Ilosen nimi on yhdistetty kisan nimeen, hän tuo yhteistyökumppaniensa kautta toisen puolen palkintorahoista pottiin. Golfliitto vastaa toisesta puoliskosta, lisäksi yleiskuluihin ja vuonna 2012 järjestettäväksi suunniteltuun kansainväliseen juniorikisaan kerätään varoja mm. Pro-am kisan kautta.

”Ajatus oli niin hyvän oloinen, että tartuin siihen vain muutaman minuutin asiaa mietittyäni. Suomeen tarvitaan tällaisia kolmostason kisoja. Kun osa tuloista menee vielä juniorien uuteen kisaan, olin myyty. Selvää on, että tulevaisuudessa luonnollinen kehityssuunta on se, että Finnish Open pyritään nostamaan sille tasolle, jolle se vuosia sitten kuului ( Challenge Tour), Ilonen kertoi maanantaina Kalastajatorpalla pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Nordic Leaguella pelataan kaudella 2011 reilut 20 kisaa, joista kolme Suomessa. Finnish Open on palkintopotiltaan näistä suurin, Jo pitkät perinteet omaava Gant Open on Tourin ohjelmistossa heinäkuun lopulla, toinen uusi Nordic Leaguen kisa Paltamossa järjestetään syyskuun alussa.

Finnish Open herätetään henkiin

ThomasPidempiä perinteitä omaavissa golfmaissa kansallinen Open on omassa luokassaan kisojen ykkösenä. British Open, US Open, South African Open, Australian Open ja Canadian Open ovat näistä kuuluisimmat esimerkit. Suomessa Finnish Openia pelattiin ensimmäisen kerran 1990-luvulla Volvon sponsoroidessa Challenge Tourin tapahtumaa aina kesään 2004 asti.

Thomas Sundström voitti Nordic Leagueen kuuuluneen, toistaiseksi viimeisen Finnish Openin Vanajanlinnassa kesällä 2007. Nyt kisasta on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne.

”Sellainen on henki, että kiertopalkinto Finnish Open Trophy tulisi kiertämään.Siitä, pelataanko jatkossakin Hirsalassa, ei ole vielä puhuttu”, valaisi promoottorin virkaan istutettu Golfliiton valmennuspäällikkö Juha Juvonen. Hän vastasi myös pitkälti edellisvuonna järjestetyistä amatöörien EM-kisoista.

Liiton puolelta yhteistyökumppaneiksi ovat lähteneet Scandic Hotels, sekä vaatemerkki Catmandoo.

Oleellinen kysymys kilpailuun liittyen tietysti on se, keitä kotimaisista tähdistä saadaan mukaan. Mikko Ilonen tähtää varmasti samaan aikaan käytävään British Openiin. Sama haave on ET:n kortin omaavilla Roope Kakolla ja Mikko Korhosella, joilla on toisena vaihtoehtona Challenge Tourin kisa kuten myös Antti Ahokkaalla.

Selvää on, että muut huippumme ja sinne pyrkivät tulevat mukaan, samoin amatööriparhaimmisto. Etukäteen mielenkiintoisimmiksi nimiksi voidaan Nordic Leaguella jo pelanneiden eturuvin pelaajien lisäksi ammattilaisiksi siirtyneet Kalle Samooja ja Mikael Salminen sekä junioritähti Albert Eckhardt.

Hirsalassa rikotaan kenttäennätys

Alkuvuodesta 2007 avattu Hirsalan kenttä on saanut parin viimeisen vuoden aikana paljon kehuja upeasta kunnostaan. Golf Digestin kenttärankingissa se nousi syksyllä 2009 kärkikymmenikköön.

”Hirsala on tarkkuutta varsinkin avauksissa vaativa kisa-areena, joka on ehdotonta eliittiä kun otetaan poikkileikkaus Nordic Leaguen kentistä. Olemme kaverien kanssa käyneet useasti testaamassa ja kisaamassa siellä. Heinäkuun kilpailulle on sikäli luotu hienot puitteet”, kiitteli Thomas Sundström puheenvuorossaan.

Hirsalassa pelattiin vuonna 2010 noin 17.000 kierrosta. Kuivankin kesän aikana se pysyi huippukunnossa, iso vesieste/allas toimi varastona.

”Kilpailun isännöinti antaa entisestään lisäpotkua kaikkeen tekemiseen. Kentänhoidolle se on hieno haaste jonka onnistumista en lainkaan epäile. Meillä on kenttämestari Jukka Silventoisen johdolla kokenut tiimi joka viritti aikoinaan Masterin kentän huippukuntoon Challenge Touria varten, muistutti Hirsalan hallituksen puheenjohtaja Pauli Pesonen.

Hirsalassa kilpailemisen kulttuuri on olematonta.Osakkaiden käyttöön ensisijaisesti tarkoitetulla kentällä yritystapahtumien lisäksi kentällä pidetään vain yksi vuosittainen kisa, seuran mestaruuskilpailut jossa on pelannut noin 40 henkeä.Tämä on varmasti oman lajinsa ennätys Suomessa.

”Se on ollut selkeä tavoitteemmekin, kenttä on osakkaiden käytössä. Nyt saadaan ainakin virallinen kenttäennätys aikaiseksi. Me toivomme tietysti, että Finnish Openin avulla saamme positiivista viestiä levitettyä ja täten lisää pelaajia jo alkukaudesta, Pesonen jatkaa.

Erityisen ylpeitä, ja syystäkin hirsalalaiset ovat heille myönnetystä GEO:n ( Golf Environment Organization) sertifikaatista joka on ensimmäinen suomalaisella kentällä. Hirsalalle on luotu oma ympäristöpolitiikka joka täyttää vaadittavat laatu-ja ympäristökriteerit.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje