18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Henriksson pelasi elämänsä kisan Hill Sidessä

Linda Henriksson oli Vihdin turnauksen paras suomalainen. Kuva: Juha Taskinen

Halmstadissa asuva suomalainen Linda Henriksson (-2) pelasi ammattilaisuransa parhaan golfkilpailun Vihdin Hill Siden Valley-kentällä. Henriksson pelasi päätöspäivän par-vauhdilla ja yhteistuloksella kaksi alle hän sai ottaa vastaan 2700 euron palkintoshekin.

Tuloslistalla Henriksson jakaa kolmatta sijaa yhdessä kiinalaisen Wang Xin Yingin kanssa, mutta Wang samoin kuin Saksan Nina Holleder (-4) ovat vielä amatöörejä, joten he eivät saa ottaa rahapalkintoja vastaan.

”Maanantaina pitää olla jo Tukholmassa Ruotsin reikäpelimestaruuskisojen proamissa, sen jälkeen ohjelmassa olisi kaksi Nordea-tourin kisaa ja sen jälkeen loput LETAS-kiertueen kilpailut”, Henriksson kertoi tiukasta kilpailuohjelmastaan.

”En ajatellut kierroksen aikana sijoituksia lainkaan. Mutta kyllä tämä on paras saavutukseni ammattilaisena”, itsekin hieman yllättynyt Henriksson mietiskeli.

”Nämä palkintorahat kuluvat niihin loppukauden kilpailumatkoihin”, kaksi vuotta sitten amatöörien Erkko Trophyn voittanut Henriksson sanoi.

”Olen saanut Golfliiton pro-valmennusryhmässä valmennusapua ja lisäksi hieman taloudellista tukea”, Henriksson kertoi.

Women´s Bank Open -kilpailun noin 4000 euron voittoshekin kuittasi Norjan Cecilie Lundgreen (-7), joka voitti alkukaudesta yhden osakilpailun Ruotsissa.

”Asuin täällä erinomaisessa perhemajoituksessa. Ja Ruotsin voittokilpailussa asuin ystäväni luona. Tällainen majoitusmuoto taitaa sopia minulle hyvin”, LETAS-rankingin voittoa janoava iloinen norjalainen kertoi.

Kilpailun promoottori Juha Juvonen kertoi palkintojenjaossa uutisena, että kilpailu on päätetty järjestää samalla konseptilla myös ensi vuonna. Paikkana on myös silloin Hill Side Golf & Country Club.

11.8. klo 16.39

Bakkerilla pirteä esitysYhdeksän suomalaista läpäisi cutin Euroopan haastajakiertueen kilpailussa Vihdin Hill Side Golf and Country Clubilla.

<a href=Krista Bakker (vas.) kiipesi Vihdissä kymmenen joukkoon. Arkistokuva: VeVe Media" src="/wp-content/uploads/2012/08/12081100474802.jpg" width="505">

Krista Bakker (vas.) kiipesi Vihdissä kymmenen joukkoon. Arkistokuva: VeVe Media

Women´s Bank Open by Catmandoo hosted by HLR Golf Academy –haastajakilpailun viimeisenä päivänä nähdään yhdeksän suomalaista neljättä sijaa jakavan Linda Henrikssonin johdolla.

Vihdin haastajakisan kärjessä on saksalaisamatööri Nina Holleder yhteistuloksella 5 alle. Norjan Cecilie Lundgreen pelasi 69 lyönnin kierroksen ja nousi Hollederin rinnalle kilpailun kärkeen.

Tuulisen ja kolean päivän parhaan tuloksen 67 eli neljä alle teki moskovalainen Galina Romistrova. Hän jakaa Henrikssonin ja Bree Arthurin kanssa neljättä sijaa.

”Putit onnistuivat hyvin”, selitti Romistrova hyvää tulostaan.

Linda Henriksson ei saanut puttipeliä toimimaan yhtä hyvin kuin avauspäivänä, mutta hän lähtee silti hyvistä asemista (-2) päätöspäivään.

Amatööri Krista Bakker pelasi suomalaisista parhaan perjantaituloksen (par) ja hän jakaa kahdeksatta sijaa toisen amatöörin Matilda Castrénin ja LET-ammattilaisen Jenni Kuosan kanssa. Yhteistuloksensa pariin on pelannut myös Skotlannin Pamela Pretswell, jolla on jo yksi haastajakisan voitto tältä vuodelta.

Ursula Wikströmillä oli heikko päivä yhdestä eagle-tuloksesta huolimatta. Kuusi bogey-tulosta ja yksi tuplabogey nostivat päivän tuloksen 77:ään. Wikström on jäänyt jo yhdeksän lyöntiä kärjestä.

Muut suomalaiset lauantain päätöskierroksella ovat Annika Nykänen (+4), Oona Vartiainen (+5), Iida Nikka (+5) ja Emilia Ottela (+6).

10.8. klo 20.55 Henrikssonilla hyvä aloitus VihdissäLinda Henriksson ja Anjelika Hammar johtavat Euroopan haastajakiertueen kilpailua Vihdin Hill Side Golf and Country Clubilla.

<a href=Linda Henriksson aloitti Vihdin LETAS-kisan tuloksella 66." src="/wp-content/uploads/2012/08/12032200420638.jpg" width="505">

Linda Henriksson aloitti Vihdin LETAS-kisan tuloksella 66.

Women´s Bank Open by Catmandoo hosted by HLR Golf Academy -haastajasarjan ammattilaiskilpailun aloittivat parhaiten Suomen Linda Henriksson ja Ruotsin Anjelika Hammar, joiden kierros meni läpi 66 lyönnillä eli viisi alle ihannetuloksen.

”Oli hieno pelata, kun oli paljon birdie-paikkoja”, kertoi skånelainen Hammar.

Molemmat kärkipelaajat pelaavat pääasiassa Ruotsin Nordea-kiertueella. Hammarilla on kaksi top-10-sijoitusta, mutta kumpikaan kärkipelaajista ei ole tällä kaudella pystynyt 66 lyönnin kierrokseen.

”Kaikki putit meni sisään”, iloitsi puolestaan Halmstadissa asuva Henriksson, jonka tarvitsi putata yhteensä vain 27 kertaa.

Henriksson saa piakkoin valmiiksi urheilutieteiden tutkinnon, jossa suuntauksena on nimenomaan golf.

Kolmantena Vihdin haastajakisassa on saksalainen huippuamatööri Nina Holleder (-4). Neljättä sijaa jakavat Norjan Cecilie Lundgreen, jolla on tilillään jo yksi haastajakisan voitto, ja paras suomalaisamatööri Matilda Castrén (-3). Neljä pelaajaa on tuloksessa -2. Heidän joukossaan ovat Euroopan kiertueella yleensä pelaavat Ursula Wikström ja Jenni Kuosa.

LETAS-haastajarankingin kärkipelaaja Ranskan Marion Ricordeau pelasi avauspäivänä yksi yli. Kilpailun suojelija Hanna-Leena Ronkainen jakaa 37. sijaa tuloksella +3. Perjantain jälkeen tulee cut, jonka jälkeen 25 parasta ammattilaista ja heidän joukossaan olevat amatöörit jatkavat lauantain ratkaisupäivään.

Kilpailuun osallistuu pelaajia 22 maasta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)