27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Henrik Stensonilla paljon näytettävää Ryder Cupissa

Henrik Stenson ja hänen ohitseen neljänneksi tuoreimmalla World Rankingilla noussut Jim Furyk kättelevät tulevalla viikolla useita kertoja eri yhteyksissä.Kuva getty Images

Henrik Stenson suoritti Ryder Cup-debyyttinsä syksyn 2006 voittoisassa ottelusarjassa Irlannissa. Hän oli mukana myös häviämässä kaudella 2008. Kahteen viimeiseen Euroopan joukkueen juhlaan ( 2010,2012) hän on osallistunut vain katsojana.

Kymmenestä mahdollisesta ottelusta hän on päässyt pelaamaan seitsemässä, voittoja ja tasapelejä on kaksi, tappioita kolme. Vaikka listaan lisätään yksi hole-in-one, 38-vuotias Stenson on ollut joukkueessaan rivimies.

Paul McGinleylla on Stensonin lisäksi ainakin ennen kisaa luottohevosinaan Rory McIlroy, Sergio Garcia, Justin Rose, mahdollisesti myös Graeme McDowell joka on vahva ehdokas McIlroyn pariksi. Asetelmat saattavat joukkueen sisällä muuttua nopeastikin.

Stenson voi hyvinkin nousta ratkaisevaksi palaseksi ja sytyttäjäksi. Ian Poulter oli liekeissä 2012, rapakuntoinen englantilainen tuskin pystyy samaan ihmeeseen tällä kerrralla.

Gleneaglesin Centenary- kentällä Stenson saanee vastuuta neljän, ehkä jopa viiden ottelun verran riippuen perjantain tuloksista. Ruotsalainen lähtee kisaan levänneenä, sillä Fedex Cupin neljästä finaalikisasta hän pääsi vain kolmeen ensimmäiseen.

Kausi on ollut lievä pettymys kun sitä väkisinkin verrataan vuoden 2013 toiseen puoliskoon. Stenson oli neljäs US Openissa ja kolmas PGA Championshipissa, kuudesta viimeisestä majorista hän on ollut neljästi sijoilla 2-4. Tällä ajanjaksolla hän on maailman ykkönen.

Maailmanhuiput elävät kuitenkin voitoista ja niitä ei hyvistä yrityksistä huolimatta ole tullut. Stenson on laskenut ykköstilan käsistään kuluvalla kaudella päätöspäivänä kotimaassaan Ruotsissa ja Saksassa.

Oleellinen osanen taktiikassa on sopivan parin löytäminen. Kahdella aiemmalla kerralla Stensonin pelannut viisi nelinpeliä ja nelipalloa. Kaikki pelit eri parien kanssa. Yksikään aiemmista pareista ei ole mukana Skotlannissa.

Skandinaaviduo Stenson & Björn on varmasti yksi vaihtoehto, Martin Kaymer, Lee Westwood ja kotiyleisön suosikki Stephen Gallagher muita veikkauksia Stensonin rinnalle.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje