Hallitseva mestari onnistui holarissa – Rickie Fowler birdiessä joka toisella reiällä - Golfpiste.com

19.11.–26.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][2]
KilpailuaSuomalaista

19.11.–26.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][2]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Hallitseva mestari onnistui holarissa – Rickie Fowler birdiessä joka toisella reiällä

Rickie Fowler on takonut birdiejä ennätystahtiin US Openin kahdella ensimmäiselle kierroksella. Kuva: Getty Images

US Openissa on jo rikottu monenlaisia ennätyksiä ja uhmattu todennäköisyyksiä.

Rickie Fowler nousi Martin Kaymerin kanssa jakamaan ennätystä US Openin 36 ensimmäisen reiän tuloksessa. Tulos -10 on vaatinut Fowlerilta 18 birdieä. Se on enemmän kuin koskaan kilpailun historiassa on koskaan tehty kahden ensimmäisen kierroksen aikana. Se tarkoittaa birdieä joka toiselle reiälle.

Kova tulos selittyy kahdella asialla; puttaamisella ja lähestymislyönneillä. Puttilastossa Fowler on ollut koko porukan paras. Etenkin torstaina hän oli griinillä häikäisevän hyvä.

Mutta yhtä olennaista on se, millaisia birdie-paikkoja hän on pystynyt itselleen petaamaan. Perjantaina Fowler osui lähestymisillään 14 griiniin. 13 kertaa pallo päätyi maksimissaan 3,6 metrin päähän reiästä. Huippupelaajille tuollainen matka on aina realistinen mahdollisuus birdieen.

Griiniosumista puolet, eli seitsemän Fowler naulasi 2,1 metrin sisälle reiästä. Se on poikkeuksellisen kova lukema.

Millään pelin osa-alueella Fowler ei ole tasoitusta antanut. Esimerkiksi tiilyöntien pituus oli perjantaina pidempi kuin Rory McIlroylla. Tiiltä koko porukan pisin on ollut amatööri Aldrich Potgieter, jonka draivien keskimitta on ollut 311 metriä, eikä väyläosumatilastossakaan ei ole häpeämistä.

Vasta 18-vuotias eteläafrikkalainen superlupaus pääsee maistelemaan viikonloppuna ison kisan jännitystä loppuun saakka, kun hän teki cutin kahden muun amatöörin tapaan.

Matt Fitzpatrick tuulettaa holaria Los Angeles Country Clubin 15. reiällä. Kuva: Getty Images

McIlroyn pitkä peli (strokes gained off the tee) oli kuitenkin kokonaisuudessaan parempaa kuin kenelläkään muulla. Puttaaminenkin toimi, toisin kuin McIlroyn kanssa samassa tuloksessa olevan Xander Schauffelen, joka on putannut kärkipään pelaajista selkeästi huonoiten.

McIlroyn akilleen kantapää on ollut lähipeli, jossa hän on antanut liikaa tasoitusta. Los Angeles Country Clubin raffeista chippaaminen on ihan oma taiteenlajinsa, mutta perjantaina McIlroylta nähtiin muutama korkeintaan keskinkertainen suoritus. Niihin voittokamppailussa ei ole varaa.

Perjantaina McIlroyn peli oli kuitenkin kokonaisuudessaan vahvaa. Vähintään yhtä merkille pantavaa oli miehen taisteluilme. Koko kierroksen ajan pohjoisirlantilainen jaksoi odottaa palasten loksahtamista paikoilleen ja kun se kierroksen loppupuolella tapahtui, takoi hän kierroksen viidelle viimeiselle reiälle neljä birdieä (reiät 5–9).

Vaikka voittotaistelu näyttää hallitsevalta US Open -voittaja Matt Fitzpatrickilta karanneen, oli perjantai miehelle onnen päivän. Hän onnistui tekemään PGA Tour -uransa ensimmäisen hole in onensa upottamalla tiilyöntinsä kentän 15. reiällä, joka pelattiin toisella kierroksella 105 metrin mittaisena.

Golfissa samat luonnonlait näyttävät kuitenkin koskevan huippuja siinä missä tavallisia harrastajiakin, perinteinen birdievero tuli tuplan muodossa kaksi väylää myöhemmin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje