18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Gracella vahva aloitus Shanghaissa

Branden Grace ei tehnyt torstaina paria heikompaa reikätulosta. Kuva: Getty Images

Virheetön 63 lyönnin kierros riitti viemään Branden Gracen torstaina käynnistyneen Shanghain turnauksen johtoon. HSBC Champions on World Tourin viimeinen ja Euroopan kiertueen finaalisarjan toinen kipailu kaudella 2015.

Grace on Race to Dubai –tilastossa kuudentena, mutta finaalisarjan kisoissa jaettavat isot palkkiot voivat muuttaa tilannetta rahalistalla nopeastikin. 27-vuotias eteläafrikkalainen uskoo pystyvänsä haastamaan kärjessä olevan Rory McIlroyn aikanaan Dubain päätösturnauksessa.

”Tiedän, että yksi hyvä viikko voi aiheuttaa isoja muutoksia, ja kaikki ratkeaa viimeisessä kisassa. Paljon on tosin vielä peliä jäljellä”, Grace sanoi.

”Tänään oli hauska päivä. Löin palloa jo alusta asti hyvin, mutta pari missattua lyhyttä puttia verottivat tulosta. Tein kuitenkin joitakin hyviä pelastuksia, ja kaverit pysyivät takana.”

”Tuulesta oli tuskin tietoakaan, ja kenttä on nyt helpoimmillaan. Tulostaso kertoo paljon; kaverit pelasivat hienosti, ja hyvät viheriöt edesauttoivat asiaa. Pallo menee reikään, kunhan se on vain oikealla reitillä.”

Kevin Kisner, Steven Bowditch ja Thorbjørn Olesen ovat lyönnin päässä Gracesta. Tulos 65 löytyi Danny Willettin, Patrick Reedin ja Dustin Johnsonin kortista. Ensin mainittu on ET:n kokonaiskilpailussa vain 399 385 pisteen/euron päässä McIlroysta.

McIlroy, kisan voittoa puolustava Bubba Watson sekä maailmanlistan kakkonen Jordan Spieth aloittivat urakkansa tuloksella 68. Se oikeuttaa avauspäivän jälkeen jaettuun 16. tilaan.

Isäntämaan Haotong Li (66) ja Xinjun Zhang (67) olivat torstain suurimmat yllättäjät. Molemmat mahtuvat tässä vaiheessa kymmenen joukkoon.

Olesenin lisäksi pohjoismaalaisista vain Søren Kjeldsen (16:s) löytyy Top 20:sta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje