29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World ranking

Golfin maailmanlistat jäädytettiin

Rory McIlroy jäädytettiin maailmanlistan ykköspelaajaksi. Kuva Getty Images

Myös molemmat golfin olympiarankingit ovat toistaiseksi tauolla.

Kansainvälinen Golfliitto IGF teki torstaina odotetun päätöksen ja jäädytti golfin molemmat ammattilaisten maailmanlistat. Miesten Official World Golf Ranking sekä naisten vastaava Rolex Women’s World Golf Ranking on jäädytetty maaliskuun 16. päivän mukaiseen eli viikon 11 jälkeiseen tilanteeseen. Molemmat rankingit ovat koronaepidemian vuoksi tauolla toistaiseksi.

Asiassa konsultoitiin muun muassa Kansainvälistä Olympiakomiteaa sekä urheilijoita. IGF:n toiminnanjohtaja Antony Scanlonin mukaan listojen jäädyttämisellä on takanaan selvä tuki urheilijoilta.

Ratkaisu tarkoittaa samalla sitä, että myös maailmanlistoihin suoraan nojaavat golfin olympiarankingit on toistaiseksi jäädytetty. Miesten olympiarankingin oli määrä sulkeutua 22. kesäkuuta ja naisten viikkoa myöhemmin, 29. kesäkuuta.

Seuraavaksi urheilumaailma odottaa kuumeisesti päätöstä Tokion olympialaisten kohtalosta. Kansainvälinen Olympiakomitea ei ole vielä antanut lausuntoa siitä, pidetäänkö heinä-elokuussa käytävät kesäkisat ajallaan, vai siirretäänkö ne myöhemmäksi. Tällä hetkellä kisojen siirtäminen loppuvuoteen tai jopa vuotta myöhemmäksi vaikuttaa varsin todennäköiseltä.

Miesten maailmanlistan kärjessä on Pohjois-Irlannin Rory McIlroy ennen Espanjan Jon Rahmia ja Yhdysvaltain Brooks Koepkaa. Suomalaisten kärkikolmikon muodostavat Mikko Korhonen (150.), Sami Välimäki (161.) ja Kalle Samooja (179.).

Naisten rankingykkönen on Etelä-Korean Jin Young Ko perässään Yhdysvaltain Nelly Korda ja Etelä-Korean Sung Hyun Park. Sanna Nuutinen on parhaan suomalaisena 293:s. Ursula Wikströmin sijaluku on 304:s ja Noora Komulaisen 434:s.

Olympiapaikoissa ovat suomalaista kiinni Mikko Korhonen ja Sami Välimäki, naisista Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström.

Lue seuraavaksi: McIlroysta kaikkien aikojen eurooppalaispelaaja maailmanlistalla – tiesitkö tämän OWGR:stä?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje