Gleneaglesin sankari Suzann Pettersen valittiin Euroopan Solheim Cup -joukkueen kapteenksi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Gleneaglesin sankari Suzann Pettersen valittiin Euroopan Solheim Cup -joukkueen kapteenksi

Suzann Pettersen on ollut pelaajana neljästi kaatamassa Yhdysvaltoja Solheim Cupissa. Kuva: Getty Images

Ennen Petterseniä Euroopan joukkueella on ollut vain ruotsalaisia, skotlantilaisia ja englantilaisia kapteeneita.

Suzann Pettersen on nimitetty Euroopan Solheim Cup -joukkueen kapteeniksi Espanjassa syksyllä 2023 pelattavassa haasteottelussa. Pettersen astuu suuriin saappaisiin, sillä hän korvaa tehtävässä Team Europen kahdessa peräkkäisessä Solheim Cupissa voittoon kipparoineen Catriona Matthew’n.

Pettersen nousi ratkaisevaan rooliin Gleneaglesissa reilut kaksi vuotta sitten pelatussa Solheim Cupissa tuotuaan sunnuntain kaksinpeleissä kotijoukkueen voiton varmistaneen pisteen. Pian tämän jälkeen hän ilmoitti vetäytymisestään ammattilaiskentiltä.

Norjalaisella on pitkä historia Solheim Cup -pelaajana. Hän on ollut mukana yhdeksässä haasteottelussa, joista neljä on päättynyt Euroopan voittoon. Pettersenin valintaa vuoden 2019 Solheim Cupiin pidettiin rohkeana, sillä hän oli ollut lapsen syntymän vuoksi 1,5 vuotta sivussa kilpakentiltä. Kokemus kuitenkin osoittautui kultaakin kalliimmaksi.

Hän oli yksi Euroopan joukkueen varakapteeneista syyskuussa Ohiossa käydyssä Solheim Cupissa, jossa pohjoismaalainen pelaaja – Matilda Castren – iski jälleen viimeisen naulan vastustajan arkkuun. 40-vuotiaan oslolaissyntyisen Pettersenin ilmestyminen kapteenistoon herätti viimeistään arvelut viestikapulan siirtymisestä seuraavaksi hänen käteensä.

”Olen todella innoissani valinnastani, tämä on urani suurin kunnia. Parhaat pelimuistoni ovat nimenomaan Solheim Cupista. Koko joukkue puhaltaa yhteen hiileen ja kaikilla on sama päämäärä. Niitä muistoja ei voi koskaan unohtaa”, ”. sanoi 21 turnausvoittoa pääkiertueilla saavuttanut Pettersen.

Pettersen muistutti, että jokainen kapteeni on erilainen ja tuo omat mausteensa joukkueen toimintaan.

”Laitan oman osaamiseni ja kokemukseni likoon, ja työskentelen lujasti puolustaaksemme onnistuneesti voittoa Espanjassa 22 kuukauden kuluttua.”

Maailmanlistalla parhaimmillaan kakkosena ollut Pettersen on seitsemäs pohjoismaalainen kapteeni Solheim Cupin historiassa, muut ovat olleet ruotsalaisia. Muissa Yhdysvaltoja vastaan pelattavissa haasteotteluissa Euroopalla on ollut skotlantilainen tai englantilainen kippari.

Järjestyksessään 18. Solheim Cup pelataan Casaresissa Finca Cortesinin kentällä 22.–24. syyskuuta 2023. USA:lla on koossa kymmenen ja Euroopalla seitsemän voittoa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje