27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Fredrik Jacobson kärkeen Kiinassa

Fredrik Jacobson voitti kesäkuun lopulla ensimmäisen kerran urallaan PGA Tourin kisan kahdeksan vuoden yrityksen jällkeen © Getty Images

Tulostaso on odotetun kova Sheshan Internationalilla Shanghaissa. Päivän parhaan tuloksen teki Louis Oosthuizen , joka paransi avauspäivän tulostaan kahdeksalla lyönnillä (71-63). Keulapaikalla on kuitenkin ilman bogeja toisen päivän pelannut Fredrik Jacobson (67-66).

Ruotsalaisilla on niin paljon hyviä maailmankärkeä parhaimmillaan haastavia pelaajia, että yhden tai kahden alavire ei näyt kokonaismenestyksessä. Jacobson suuntasi vuonna 2004 PGA TOurille voitettuaan edellisellä kaudella kolmasti Euroopassa. Vaikka kakkostiloja ja top-ten sijoituksia onkin loukkaantumisten varjostamilla kausilla tullut, ykköstilan hän sai vasta kesällä- missattuaan edellisessä kisassaan mahdollisuuden ottaa jopa kakkostila US Openissa.

”Shanghaissa olen lyönyt hyvin varsinkin uudella Callawayn draiverillani, joka tulee kauppoihin vasta myöhemmin. Se on antanut pituutta ja tarkkuutta, pääsen lyömään lähestymisiäni kunnon paikoista”, Jacobson hehkutti kärkeen noustuaan.

38-vuotias ruotsalainen on armoitettu kilpailija ja tuloksenvääntäjä nimenomaan lähipelissä. Tämänvuotiset näytöt voiton lisäksi ovat kovia. US OPenissa hän oli 14:s, British Openissa 16:s. Kun listaa jatketaan Ohion World TOurin kisan 11:lla sijalla ja viimeviikon kolmossijoituksella Malesiassa, voidaan Jacobsonin pelaavan elämänsä kautta.

”Minulla on ollut suuria vaikeuksia tottua täällä Aasiassa aikaeroon, jota on 12 tuntia Floridaan. Uni tulee ja menee kahden-kolmen tunnin ryppäissä. Nyt tuntuu jo paremmalta, totuttautuminen kesti vähintään kuusi vuorokautta”, hän muistutti.

On liian aikaista puhua Ryder Cup-joukkueesta, mutta voitto Shanghaissa sinkauttaisi hänet karsintalistan kärkeen. Hyvä menestys varmistaisi myös vuodenvaihteeseen WR:n top-50 sijiotuksen joka toisi kutsun Mastersiin, jossa hän ei ole pelannut sitten kevään 2005.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje