11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Fleetwood CT:n paras

Tommy Fleetwood pelasi toisena päivänä tuloksen 61 (-11) ja karkasi kolmen lyönnin johtoon. © Getty Images

Tommy Fleetwood voitti Challenge Tourilla vain yhden kisan, Kazakhstanissa järjestetyn. Hän menestyi myös muissa isoissa kisoissa ja oli kauden päätteeksi rahalistan ykkönen, kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana. Odotukset ovat korkealla varsinkin Englannissa, josta on viimeisten vuosien aikana kypsynyt pelaajia maailmanmenestykseen enemmän kuin vuosikymmeniin.

Tourin päästöskisassa toinen superlupaus, Italian 22-vuotias Andrea Pavan loisti kotikatsomomon edessä ja voitti lyönnilä. Fleetwood ja Pava sekä CT:lla kauden keskivaiheilla kolme voittoa ottanut Ranskan Benjamin Hebert muodostavat todella mielenkiintoisen kolmikon vuonna 2012.

Ruotsin Pelle Edberg nousi viimemetreillä Challenge Tourin rahalistalla 20:n joukkoon 18:ksi. Viiides tila tuotti 14.000 euroa . 32-vuotias Edberg on vuosina 2005-2010 ansainnut ET:lla lähes 1,5 miljoonaa euroa, joten paluu päätourille tuntuu varmasti hyvältä.

Tommy

Challenge Tourin päätöskisan voittaja ansaitsee yli 56.000 euroa. Viimeinen kierros pelataan jo lauantaina ja taisto on ennakkoon kahden nuorukaisen välinen. 22-vuotias Andrea Pavan (65) nousi perjantaina lyönnin Tommy Fleetwoodin edelle. Fleetwoodille riittää rahalistan voittoon toinenkin sija vaikka Pavan pitäisi paikkansa San Domenicon kentällä pidettävän kilpailun ykkösenä.

”Voitto lauantaina merkitsisi luonnollisesti minulle varsin paljon, varsinkin kun kisa pelataan kotikentälläni”, tunnelmoi Pavan joka on kuluvalla kaudella voittanut yhden kisan.

Merkillepantavaa CT:n listoillla on se, että skandinaavien, etenkin ruotsalaisten panos kakkoskiertueella on ollut kauden mittaan vaatimaton. Yksikään länsinaapureista ei ole rahalistan 20:n joukossa, sinne voi päätöspäivänä hyvällä pelillä vielä itsensä hilata konkariksi luokiteltava Pelle Edberg. Kaudella 2010 viisi skandinaavia oli listalla 20:n joukossa.

Torstai:

Euroopan kakkostourilla on kauden mittaan jo kaksi pelaajaa yltänyt kahteen voittoon, jotka oikeuttavat heitä välittömästi siirtymäään Euroopan Tourillle. Ranskan Benjamin Hebert tarttui mahdollisuuteen, Englannin konkari Sam Little jatkaa kauden loppuun asti CT:lla.

Italian kisan jälkeen 20 parasta saa kortin, näitä on jaossa vahvempia ja heikompia. Tommy Fleetwoodille kausi ammattilaisena on ensimmäinen ja se on sujunut erittäin korkealle asetettujen odotusten mukaisesti.

Fleetwood onnistui voittamaan kauden suurimman kisan, Kazakhstanin mestaruuden. Se käytännössä varmisti kortin ET:lle, mutta muitakin hyviä esityksiä on tullut. Kovin näistä on ehdottomasti ET:n suuren kisan, Dunhill Lins Championshipin viides tila ja 126.000 euron ansiot St.Andrewsista. Tuo shekki yksistään on suurempi kuin hänen kauden mittaan CT:lla kasaamansa yhteensä.

Fleetwood häkellytti torstain toisella kierroksella San Domenico kentällä tuloksellaan 61 joka on uusi kenttäennätys. Eroa isäntämaan kotikentällään pelaavaan Andrea Pavaniin on kolme lyöntiä. Kärkitaistoon on tunkemassa myös kolmas kovan amatööriuran pelannut Ranskan Julien Guerrier, joka voitti 2006 Amateur Championshipin.

Andrea

Kolmikko Fleetwood, Pavan ja Guerrier on myös metsästänyt menestystä Linna Golfista. Guerrier jäi kakkoseksi uusinnan kautta Challenge Tourin SK-Challengessa vuonna 2009, Pavan ja Fleetwood sijoittuivat odotustenkin mukaisesti kärkikymmenikköön Vanajanlinnassa EM-kisoissa 2010.

Mikäli rahalistalla toisena oleva Fleetwood voittaa Pugliassa pelattavan CT:n päätöskisan, hän nousee myös rahalistan keisariksi.

”Yksi ratkaiseva muutos ja iso askel pelissäni on se, että olen jättänyt tekniset ajatukset kokonaan pois suorituksestani, tunne ratkaisee sen miten putteria heilutan”, hän määrittää.

Isä Pete Fleetwood on ollut ahkerasti mukana poikansa uraa kehittämässä osallistuen myös valmennukseen. Englantillaisilla on nykyään valtava määrä pelaajia maailmanlistan kärkipäässä ja sitä lähellä. Fleetwood on ennen Italian kisaa World Rankingin 160:, voitto sinkauttaisi häntä taas 20-30 sijaa oikeaan suuntaan .

Vertailun vuoksi, Mikko Korhonen on ansainnut Europan Tourilla 94.000 euro jolla hän on rahalistan 163:s. Samalla summalla hän olisi kolmantena CT:lla ennen viikonlopun kisaa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje