28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Eurooppa rynnisti Solheim Cupissa USA:n rinnalle

Leona Maguire oli voittamassa Euroopalle lauantai-iltapäivän tärkeää avausottelua. Kuva: Getty Images

Finca Cortesinin kentällä on tiedossa sunnuntaina hurja loppuhuipennus.

Euroopan Solheim Cup -joukkue esitti vahvoja otteita Espanjan Aurinkorannikolla jatkuneessa haasteottelussa. Team Europe lähti toiseen päivään kahden pisteen takaa-ajoasemasta, mutta onnistui kiilaamaan lauantai-iltapäivän fourball-otteluissa USA:n kanssa tasapisteisiin, 8–8.

Eurooppa on ollut torstain foursome-kamppailuiden jälkeen kuskin paikalla. Se hallitsi Finca Cortesinin kentällä avauspäivän toisen session tapahtumia ja vei lauantain ottelut pistein 5–3. Nousu on osoitus joukkueen erinomaisesta henkisestä tilasta, joka ei horjunut USA:n lentävän lähdön aiheuttaman paineen alla.

Kotijoukkueelle pisteitä lauantain nelinpeleissä toivat parit Emily Kristine Pedersen-Carlota Ciganda (vs. Lilia Vu-Jennifer Kupcho) sekä ruotsalaispari Maja Stark-Linn Grant (vs. Danielle Kang-Andrea Lee).

Iltapäivän fourball-matsit olivat edellispäivän tapaan Euroopan hallintaa. Se haali pisteet ”bestballissa” kumpanakin päivänä 3–1. Yhdysvallat otti perjantaina kaksi tasapeliä, joten vieraat saavuttivat kahdeksassa fourball-ottelussa vain yhden voiton.

Vaikka pisteiden valossa iltapäivän kamppailut menivät Euroopalle samalla marginaalilla, oli kotijoukkue lauantain otteluissa aavistuksen edellispäivää dominoivampi. Ylivoimaisimman voiton fourballissa otti pari Charley Hull-Leona Maguire joka peittosi kaksikon Nelly Korda-Ally Ewing numeroin 4/3.

Solheim Cupin 33-vuotisessa historiassa ei ole koskaan päädytty tasapeliin.

Euroopan syömähampaina ovat toimineet Carlota Ciganda ja Linn Grant, jotka ovat kumpikin olleet voittamassa joukkueelleen kolmea pistettä. Perjantain fourball-otteluissa Solheim Cupin historian toisen hole in onen tehnyt Emily Kristine Pedersen on koonnut 0,5 pistettä vähemmän. USA:n paras pisteiden hankkija on ollut Allisen Corpuz (2,5 pistettä), jolla ei vielä tappiota ole.

Sunnuntain ja koko Solheim Cupin osalta kaikki on luonnollisesti auki. Edessä on 12 singeliä, ja näissä ensimmäisenä 6,5 pistettä hankkinut joukkue vie haasteottelun voiton. Mahdollisen tasapelin sattuessa Eurooppa säilyttää hallitsevana mestarina pokaalin itsellään.

Solheim Cupin 33-vuotisessa historiassa ei ole koskaan päädytty tasapeliin. Lähimpänä on oltu vuosina 2015 (USA 14,5−13,5) ja 2019 (Eurooppa 14,5−13,5), jolloin ottelut päättyivät yhden pisteen marginaalilla.

Finca Cortesin on osoittautunut mahdollisimman sopivaksi kisa-areenaksi haasteotteluun. Kenttä on sopivan hankala ja istuu myös yllätyksellisyytensä puolesta erinomaisesti match play -tyyppiseen golfiin. Kaltevat väylät vaativat pelaajilta monipuolisuutta ja mielikuvituksellisuutta, joita tämän tasoisilta taitureilta helposti löytyykin.

Kenttä on myös täydellisessä kunnossa ja vallitsevat olosuhteet kruunaavat kauden kohokohdan.

Solheim Cupin kaksinpelit käynnistyvät sunnuntaina kello 12.10 Suomen aikaa.

Lue seuraavaksi: Euroopan vahva joukkue jahtaa Solheim Cupissa historiallista hattutemppua

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje