11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Eurooppa haastajana Solheim Cupiin

Suzann Pettersen on isossa roolissa perjantaina käynnistyvässä Solheim Cupissa © Getty Images

Suzann

Solheim Cupia on pelattu vuodesta 1990 . USA on vienyt varsin selvästi kaikki valtameren takana pelatut kuusi ottelusarjaa. Euroopassa emännät ovat voitoissa niskan päälllä luvuin 3-2. Kylmä fakta on kuitenkin se, että viimeksi eurooppalaiset voittivat syksyllä 2003 Ruotsin Barsebäckissa Annika Sörenstamin johdolla.

Sörenstam on nytkin mukana, mutta vain apulaiskapteenin roolissa. Skandinaavien rooli on paperilla vahva, Norjan Suzann Pettersenin lisäksi joukkueessa ovat konkarit Sophie Gustafson ja Maria Hjort sekä nuorempaa ikäluokkaa edustavat Anna Nordqvist ja Caroline Hedwall.

Joukkueeessa on peräti viisi ensikertalaista. Kolme kertaa kuluvalla kaudella Euroopassa voittaneen Hedwallin lisäksi Saksan Sandrra Gal, Hollannin Christel Boeljon, Espanjan Azahara Munoz sekä Englannin Melissa Reid ovat pelikentällä narujen sisällä yleisömassojen kannustettavana.

Laura Davies on ollut mukana kaikissa aiemmissa 11:ssa ottelusarjassa. Nyt hän saattaa heikosti sujuneiden peliensä johdosta jäädä vähille peleille. Vuonna 2009 Davies pääsi mukaan vain kahteen otteluun viidestä mahdollisesta, kohtalo voi olla sama myös Jack Nicklauksen suunnittelemalla Killeen Castlen kentällä.

Daviesilla ( 23,5 p) on onnistuesssaan upea mahdollisuus, oletettavasti myös uransa viimeinen, nousta kisan kaikkien aikojen pistenikkarina kärkeen ohi Annika Sörenstamin (24p) .

Suuri kysymysmerkki on se, kuinka irlantilaisyleisö ottaa kisan vastaan.Omia pelaajattaria ei ole mukana. USA:ssa 2009 pelatussa ottlussa tilastoihin kirjattiin viikon aikana 120.000 katsojaa. Kahdessa edellisessä Euroopassa ja Ruotsissa pelatussa ottelussa katsomot ovat myös olleet pullollaan.

Suzann Pettersen on Euroopan ehdoton tähti jonka on käytännössä pakko tuoda viidestä pelistä 4-5 pistetttä jotta joukkue saisi otteen voittokannusta. Maanantaina 24-vuotisjuhliaan viettänyt Melissa Reid ja 22-vuotias Caroline Hedwall saavat suudella todennäköisyydellä kapteeni Alison Nicholakselta paljon vastuuta jo ensimmäisenä päivänä. Molemmilla on matchpeleihin sopiva periksi antamattoman terrierin luonne ja iso palo näyttää ensimmäisessä Solheim Cupissaan taitonsa.

Morgan

USA:n joukkue on paperilla tasaisempi. Cristie Kerr kantaa ykköspelaajattaren viittaa, Paula Creamer, Stacy Lewis, Michelle Wie, Brittany Lincicome, Angela Stanford ja Morgan Pressel ovat kaikki niin rutinoituneita isojen kisojen voittajia ja Solheim Cup-pelaajia, että ennakkossuosikista ei ole epäselvyyttä.

Apulaiskapteeniksi jo aiemmin kutsuttu 51-vuotiias legenda Julie Inkster raivasi tiensä joukkueeseen, jossa pelaamisen ohella hengennostattaminen on hänen tärkeä tehtävänsä. Unelmaottelu sunnuntain kaksinpeleissä olisi ehdottomasti suurella todennäköisyydellä viimeistä kertaa ottelussa esiintyvien Inksterin ja Laura Daviesin kohtaaminen.

Nelonen Pro ja Viasat Golf seuraavat kisaa suorina lähetyksinä perjantaista sunnuntaihin seuraavasti:

Pe 9.30-19.30

La 9.30-19.30

Su 11.30-18

Teemu Tyry

Solheim Cup

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje