Euroopan joukkue täysin ruotsalaiskomennossa Solheim Cupiin - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Euroopan joukkue täysin ruotsalaiskomennossa Solheim Cupiin

Maria McBride kantaa varakapteenin vastuuta syyskuun Solheim Cupissa. Kuva: Getty Images

Euroopan Solheim Cup –joukkueen kapteeni Carin Koch on täydentänyt varakapteenistoaan kahdella nimellä. Kochin taustatueksi Annika Sörenstamin ohella liittyvät myösSophie Gustafson ja MariaMcBride.

”Olen valtavan ylpeä saatuani kokoon tällaisen tiimin, sanoi Koch, joka itse toimi Annika Sörenstamin varakapteenina vuonna 2013.

Kahdeksan kertaa Solheim Cupissa pelannut Gustafson on ollut kolmesti mukana Euroopan voittoisassa joukkueessa. Pisteitä hän on koonnut 16, joista neljä yhtä monessa ottelussa Killeen Castlessa vuonna 2011.

Gustafson on vienyt LET:n rahalistan voiton neljä kertaa ja saavuttanut 26 kansainvälistä turnausvoittoa.

”Solheim Cup on minulle puhtaasti intohimo. Olisin joka tapauksessa (ilman valintaakin) lähtenyt St. Leon Rot’iin syyskuussa, vaikka sitten Carinille kahvinkeittäjäksi”, Gustafson sanoi.

Gustafson oli avainasemassa vuoden 2013 turnauksessa, kun Eurooppa voitti USA:n ensimmäisen kerran vieraskentällä.

Puolivuotiaan Emily-tytön aiti, Maria McBride (ent, Hjorth) pelasi Gustafsonin tavoin Killeen Castlessa menestyneessä joukkueessa. Golfvalmentaja Shaun McBriden puoliso on voittanut LPGA- ja LET-kiertueella yhteensä seitsemän kilpailua.

”On hienoa päästä auttamaan Euroopan joukkuetta myös tällä tavalla”, viisi kertaa Solheim Cupissa pelannut McBride sanoi. ”Toivon että tuon joukkueeseen kokemusta, tietoa, ystävyyttä ja iloista asennetta.”

Kochin mukaan kapteenit ovat nyt valmiita aloittamaan vajaan neljän kuukauden kuluttua pelattavan haasteottelun valmistelut.

”Olen tyytyväinen, että meillä on nyt pelaajatarkkailija molemmilla kiertueilla (Koch ja McBride USA:ssa sekä Gustafson Euroopassa). Kaikki tekemämme asiat tähtäävät vain voittoon”, Koch sanoi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje