Euroopalta iskukykyinen joukkue Solheim Cupiin – äitiyslomalta palannut Suzann Pettersen sai villin kortin - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Euroopalta iskukykyinen joukkue Solheim Cupiin – äitiyslomalta palannut Suzann Pettersen sai villin kortin

Suzann Pettersen tuo hyödyllistä kokemusta Euroopan nuoreen Solheim Cup -joukkueeseen. Kuva: Getty Images

Joukkue yrittää palata kahden tappion jälkeen voittojen tielle Gleneaglesissa.

Euroopan Solheim Cup -joukkue sai lopullisen muotonsa, kun ryhmän kapteeni Catriona Matthew julkisti maanantaina Skotlannin Gleneaglesissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa neljä harkinnalla valittua pelaajaa.

Villin kortin saaneista suurin mielenkiinto kohdistuu Suzann Petterseniin, joka ehti olla kilpakentiltä sivussa reilut 1,5 vuotta esikoisensa syntymän vuoksi. Norjalainen palasi tositoimiin heinäkuussa Yhdysvalloissa, missä hän koki parikilpailussa karsiutumisen yhdessä Matthew’n kanssa.

Konkarilla oli sama kohtalo myös viime viikolla Renaissance Clubilla käydyssä LET:n ja LPGA:n yhteiskilpailussa, joten viime hetken näyttöjen perusteella Matthew häntä joukkueeseen tuskin valitsi.

Päätöksen taustalla on ennen kaikkea 38-vuotiaan pelaajan vankka kokemus, jota Euroopan joukkue tarvitsee. Pettersen on voittanut LPGA:lla 15 kilpailua, joista kaksi on majoreita. Hän on ollut myös mukana siellä missä on haasteotteluiden osalta sattunut ja tapahtunut.

Pettersen on tuonut joukkueelleen 19 pistettä vuosien varrella pelatuissa Solheim Cupeissa edellään kaikkien aikojen pistetilastossa vain Laura Davies (25), Annika Sörenstam (24) ja Matthew (22). Oslolaissyntyinen pelaaja herätti hämmennystä vuonna 2015 Saksassa käydyssä kamppailussa, kun Alison Lee aiheutti four-ball-matsissa yhdysvaltalaisille reikätappion nostettuaan kupin vieressä olleen pallon ylös.

Lee oli tulkinnut, että putti oli annettu, mutta Pettersen ilmoitti, ettei ollut vastustajana tehnyt elettä tällaisesta. Kokonaistilanteessa selvässä tappioasemassa olleet yhdysvaltalaiset sisuuntuvat tapahtuneesta siinä määrin, että käänsivät pelin edukseen kaksinpeleissä ja veivät pokaalin pisteen erolla kotijoukkueeseen.

Matthew oli jo kutsunut Pettersenin varakapteenikseen syyskuun puolivälissä pelattavaan kilpailuun, mutta tähän rooliin sijaisena otettiin Englannin Mel Reid.

”On kunnia kuulua kapteenistoon, mutta paljon mieluummin olen mukana pelaajana. Olen todella innoissani, meillä on taas koossa mahtava ja voittavan oloinen joukkue. Henki on hyvä, ja nuoria pelaajia paljon”, Pettersen sanoi.

”Elämäni on muuttunut melkoisesti – ja paremmaksi. Olen kuitenkin kaivannut golfia viimeiset puoli vuotta, joten on hienoa olla taas täällä. Valinta on upea juttu. Sen jälkeen kun ”Beany” (kapteeni Matthew) kehotti minua harjoittelemaan ja pelaamaan, aloin aavistella, että voin tulla vielä valituksi joukkueeseen.”

Muut villit kortit menivät Ranskan Celine Boutierille sekä englantilaisille Bronte Lawille ja Jodi Ewart Shadoffille.

Sunnuntaina Skotlannin avoimiin päättyneen karsinnan perustella suoraan Euroopan Solheim Cup -joukkueeseen valittiin Espanjan Carlota Ciganda, Hollannin Anne van Dam ja Ruotsin Caroline Hedwall. Maailmanlistan sijoituksen perusteella paikan ottivat englantilaiset Charley Hull ja Georgia Hall, Espanjan Azahara Munoz, Saksan Caroline Masson ja Ruotsin Anna Nordqvist.

Joukkueessa ensikertalaisia ovat Boutier, Law sekä van Dam.

On myös mahdollista, että varakapteeni Mel Reid saa vielä kutsun pistejahtiin, mikäli joku joukkueen jäsenistä ei pysty pelaamaan kisaviikolla. Nyt valituista Ewart Shadoff on kärsinyt tällä kaudella selkävammasta.

Eurooppa on hävinnyt kaksi edellistä Solheim Cupia voitettuaan siten ennen peräkkäin vuosina 2011 ja 2013. Haasteottelua on pelattu vuodesta 1990 lähtien, kamppailuista 2/3 on päättynyt USA:n voittoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje