18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Ernie Elsin ote pitää Arizonassa

Ernie Els on kukistanut jo neljä vastustajaa Dove Mountainilla vaikka lyöntipeli ei olekaan parhaassa tikissään. Kuva Getty Images

WGC Match Play Championshipin välieräparit ovat Ernie Els -Victor Dubuisson sekä Jason Day-Rickier Fowler.

44-vuotiaalla Elsilla on mahdollisuus nousta kisan vuonna 1999 alkaneen historian vanhimmaksi voittajaksi. Etelä-afrikkalainen on ollut mukana joka ainut kerta.

Menestys on yllätttävästi karttanut legendaa, hän on kerran ollut neljäs ja viides, muulloin noutaja on tullut jo ensimmäisillä kierroksilla. Kontrasti enimmäkseen Wentworthissa pelattavaan World Matchplay Championshipin menestykseen on valtava. Sen kisan Els on voittanut seitsemän kertaa.

Tämänvuotiseen kisaan Els lähti asetelmista, jossa häneltä odotettiin kovin vähän.Peli ovat kulkeneet alkukesästä 2013 varsin kehnosti.

”Olen putannut viikon aikana varsin hyvin, siinä on suurin ero. Lyöntini ei ole siinä kunnossa kuin sen toivoisin olevan”, Els puntaroi lauantain pelin jälkeen.

Sunnuntaina on edessä kaksi kierrosta, myös pronssiottelu on ohjelmassa.
”Uskon jaksavani fyysisesti, minulla on oma fysioterapeutti mukana jonka kanssa teemme töitä aamuin ja illoin.

Elsin parhaat vuodet osuivat ajanjaksoon 2000-20004. Tuolloin hän sijoittui 14 kertaa kymmenen joukkoon majoreissa joita oli 20. Ainoa voitto näistä tuli 2002 Open Championshipista, 12 kertaa hän oli sijoilla 2-6.

Viimeisen vuosikymmenen aikana Elsin tähti on hiipunut, mutta paikan saadessaan ”Big Easy” osaaa edelleen voittaa. Välierä Victor Dubuissonia vastaan on vaikea veikattava. 23-vuotias ranskalainen nousi vasta syksyllä otsikoihin voittamalla Turkish Airlines Openin ja sijoituttuaan Dubain kauden päätöskisassa kolmanneksi.

<a href=Jason Dayn toistaiseksi arvokkain voitto tuli loppusyksystä World Cupin henkilökohtaisesta sarjasta.Kuva Getty Images." src="/wp-content/uploads/2014/02/14022308240495.jpg">

Jason Dayn toistaiseksi arvokkain voitto tuli loppusyksystä World Cupin henkilökohtaisesta sarjasta.Kuva Getty Images.

Päätöspäivään suurimpana suosikkina lähtee Jason Day, jolla on plakkarissaan jo mm. kolme majorien kakkostilaa ja kolmas sija, mutta ei yhtään merkittävän kilpailun voittoa. Hänen välierävastustajansa Rickie Fowler kukisti Jim Furykin varsin vaiherikkaassa ottelussa.

Sunnuntain pelit käynnistyvät jo klo 7.05 paikallista aikaa ( 16.05 Suomessa) Dayn ja Fowlerin ottelulla. Els ja Dubuisson starttaavat varttia myöhemmin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)