Vain muutaman LIV-pelaajan maailmanlistasijoitus riittää enää majoreihin - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World ranking

Vain muutaman LIV-pelaajan maailmanlistasijoitus riittää enää majoreihin

Bryson DeChambeau on saanut jättää hyvästit maailmanlistan top-50:lle. Kuva: Getty Images

LIV Golfin kilpailuista ei heru pisteitä maailmanlistalle.

Golfmaailmaa hämmentävällä LIV Golfilla pelaavat eivät pysty kartuttamaan maailmanlistapisteitä. Moni LIV-pelaaja ei tätä tuskailisi, ellei se tarkoittaisi major-paikan lipumista sormien välistä.

Kiertue näki päivänvalon puoli vuotta sitten, mutta jo tässä vaiheessa on nähtävissä, että liviläisten sijoitukset maailmanlistalla (Official World Golf Ranking) ovat pudonneet jyrkästi.

LIV Golfin ensimmäinen kilpailu pelattiin kesäkuun alussa. Vielä siinä vaiheessa ei oltu julkaistu kaikkien nimekkäiden pelaajien siirtymistä kiertueelle. The Open pelattiin heinäkuun puolivälissä, ja mukana oli myös moni LIV-tähti. Kyseiseen majoriin voidaan vetää raja, jonka jälkeen maailmanlistasijoituksia on mielekästä tarkastella.

Koska PGA Tour sulki ovet LIV:n kelkkaan hypänneiltä pelaajilta, haki osa heistä menetettyjä maailmanlistapisteitä DP World Tourilta, joka ei ole vielä tuonut kantaansa ilmi PGA Tourin tavoin. Joka tapauksessa The Openin jälkeisellä ajanjaksolla LIV-pelaajien maailmanlistasijoituksissa on nähtävillä roimaa laskua.

Maailmanlistalla himoittu sijoitus on top 50, sillä se avaa ovet suurimpiin turnauksiin majorit mukaan lukien. Isoin nimi viidenkympin ulkopuolelle tipahtaneista on Bryson DeChambeau. Kahdeksanneksi The Openissa sijoittunut yhdysvaltalainen oli kyseisen kisan jälkeen OWGR:llä vielä 29:s, mutta on nyt valahtanut nyt sijalle 62.

Mikäli OWGR:ään liittyvät säännöt pysyvät samanlaisina, eikä PGA Tour tee täyskäännöstä tippuvat LIV-pelaajien maailmanlistasijoitukset entisestään.

The Openin voittanut Cameron Smith ilmoitti siirtymisestään LIV:lle PGA Tour -kauden päätyttyä. Hänen maailmanlistasijoitukseen vaihdos ei ole vielä ehtinyt vaikuttaa.

Ohessa poimintoja LIV Golfilla pelaavien maailmanlistasijoituksista The Openin jälkeen ja tällä hetkellä.

Pelaajan nimiOWGR-sijoitus 18.7.2022.OWGR-sijoitus 8.12.2022.
Dustin Johnson16.40.
Brooks Koepka22.48.
Louis Oosthuizen25.51.
Bryson DeChambeau29.62.
Paul Casey32.54.
Patrick Reed42.67.
Sergio Garcia69.105.
Phil Mickelson94.192.
Ian Poulter103.137.

Tällä hetkellä LIV Golfin pelaajista yhdeksän on OWGR:llä top 50:ssä. On vain ajan kysymys, milloin hekin tipahtavat sieltä pois.

Lue seuraavaksi: Maailmanlista uudistui: LIV:lle ei heru pisteitä, mutta häviäjä on myös DPWT

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)