27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

DPWT:n kortti karkasi CT-finaalissa Lauri Ruuskalta

Lauri Ruuskan toisen reiän avaus painui oikealle lauantain kierroksella. Kuva: Getty Images

Ruuska saa mahdollisuuden revanssiin ensi viikon karsintafinaalissa.

Lauri Ruuskan toivottu kiri jäi piippuun Espanjan Mallorcalla lauantaina jatkuneessa Challenge Tourin finaaliturnauksessa. Hän pelasi Challenge Tour Grand Finalin kolmannella kierroksella tuloksen 76, ja putosi 40. sijalle.

Ruuska ei saanut koko päivänä kunnon otetta pelistä Club de Golf Alcanadan kentällä. Parista poikenneita reikätuloksia kertyi neljä, yhden birdien, yhden bogin ja kahden tuplabogin muodossa.

”Aika aseeton olo! Olosuhteet ovat olleet käsittämättömän haastavat, ja mitään ei saa ilmaiseksi. Peli tuntuu paremmalta miltä tulos näyttää, mutta olosuhteet ovat tähän mennessä vieneet voiton”, Ruuska sanoi.

Kokonaistilanteessa +10 oleva Ruuska on tällä hetkellä 12 lyöntiä kolmannesta sijasta, joka voisi vielä nostaa hänet DP World Tourin kortin saajien joukkoon. Se on liikaa, ja Ruuska saa hiljalleen kääntää katseensa ensi viikolla Tarragonassa alkavaan DPWT:n karsintafinaaliin.

”Kyllä pitää hattua nostaa jätkille, jotka ovat vielä alle parin näiden kolmen päivän jälkeen. Huomenna yritetään ottaa vielä niskalenkki kentästä, ja tehdä hyvä nousu.”

Challenge Tourin finaalikilpailun kärjessä on Englannin Marco Penge (-7). Ranskalaiset Tom Vaillant (-6) ja Frederic Lacroix (-2) ovat seuraavina. Näiden sommitelmien säilyessä koko kolmikko olisi nousemassa ensi kaudeksi ”sarjaporrasta” ylemmäs.

Mukana olevista 45 pelaajasta pistetilaston 20 parasta lunastaa kortin pääkiertueelle. Mikäli finaalikilpailun sivuuttanut Alex Fitzpatrick pysyy loppuun asti rankingin top 20:ssa, pisteissä 21:nneksi sijoittunut pelaaja ottaa viimeisen kortin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)