18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Choin hyvä vire jatkuu

Na Yeon Choilla on ollut viime aikoina aihetta hymyyn. © Getty Images

Maailmanlistan nelonen Na Yeon Choi piti LPGA Tourin päätösturnauksen avauskierroksella parasta tahtia yllä. Kakkostilaa jakavat Morgan Pressel ja Karrie Webb ovat tuloksen 66 pelannutta Choita lyönnin jäljessä.

Kierroksellaan seitsemän birdietä tehneen Choin ainoa virhe tuli viimeisellä reiällä, jossa hänen korttiinsa kirjattiin kolmen putin seurauksena bogi. Hyvä alku oli jatkoa Choin viimeaikaisille peliesityksille. 24-vuotias korealainen on sijoittunut yhdeksässä edellisessä kilpailussaan seitsemän kertaa top-10:een, parhaina saavutuksinaan Malesian kisan voitto ja Hana Bank Championshipin toinen sija.

”Pelituntumani on ollut hyvä British Openin jälkeen, olen sen jälkeen pystynyt pelaamaan johdonmukaisesti. Sain lisäpuhtia myös Mizuno Classicista, jonka finaalikierroksen pelasin kahdeksan alle. Sieltä saamani fiilis tuntuu täälläkin”, Choi sanoi.

Choi teki aiemmin marraskuussa pieniä muutoksia välineissään. Hän vaihtoi rautaviitosensa sopivaan hybridiin saadakseen lyönteihinsä korkeampaa lentorataa. Maila oli torstaina avainasemassa matkalla hyvään kierrostulokseen.

”Löin uudella mailallani viisi tai kuusi kertaa. Lyönneistä neljä johti birdieen.”

Toista sijaa jakava Pressel on voittanut LPGA:lla viimeksi vuonna 2008. Monista hyvistä yrityksistä huolimatta viimeinen rutistus on edellisen voiton jälkeen jäänyt vain puuttumaan.

”Olen mennyt asioissa turhaan edelle jopa saman kierroksen sisällä. Torstaina sain pidettyä ajatuksen koossa koko kierroksen. Toivottavasti kolme seuraavaa päivää sujuu samalla tavalla”, Pressel sanoi.

Jääkö

Jääkö Cristie Kerr ensimmäisen kerran ilman voittoa sitten vuoden 2003? &copy Getty Images

Kaksi kisaa tänä vuonna voittanut Webb pelasi hyvin kauden puoliväliin saakka, kunnes saavutti sen jälkeen ensimmäisen top-20-sijoituksensa vasta marraskuun alussa.

”Kehnosti sujuneet Evian Masters ja British Open lamaannuttivat peliäni”, sittemmin valmentajansa IanTriggsin kanssa svingimuutoksia tehnyt australialainen sanoi.

Neljättä sijaa Maria Hjorthin kanssa jakava Cristie Kerr on voittanut seitsemänä vuotena putkeen vähintään yhden turnauksen naisten Yhdysvaltain kiertueella. Tämän kauden osalta Kerrin voittotilasto näyttää yhä pyöreätä nollaa.

Kuusi kertaa kolmen parhaan joukkoon sijoittunut Kerr on kärsinyt myös rannevammasta, joka ilmeni Solheim Cupin aikaan. Tuolloin Kerr joutui luovuttamaan viimeisen päivän kaksinpelin, joka oli kenties USA:n tappion kannalta ratkaiseva niitti.

”Tuntuu turhauttavalta. En ole koskaan ennen joutunut kiinnittämään huomiota loukkaantumisiin, mutta tässä ollaan. Olen kyllä pelannut ajoittain todella hyvin, mutta sitten joku toinen on pelannut vielä paremmin. Tällaista se on joskus”, Kerr mietiskeli.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje