PNC Championshipin avauspäivän kohokohta oli 11-vuotiaan Charlie Woodsin tekemä eagle.
Kun yhden Woodsin ura kilpagolfin huipulla alkaa kääntyä ehtoopuolelleen, toinen alkaa tehdä jo tuloaan.
Champions Tourin ohjelmistoon kuuluva kahden sukupolven scramble-turnaus, PNC Championship, kuuluu vuodenvaihteen tienoilla pelattaviin viihdekisoihin, vaikka jaossa onkin yli miljoonan dollarin palkintopotti. Sen symboliarvo on kuitenkin tällä kertaa harvinaisen suuri.
Mukana kilpailussa on ensimmäistä kertaa itse Tiger Woods peliparinaan poikansa Charlie Woods.
PNC Championshipin kaltaisella estradilla 11-vuotias Charlie on nyt ensimmäistä kertaa, mutta juniorikisoissa hän on tehnyt jo tuloaan voittamalla tänä vuonna useita kisoja näytöstyyliin. Nyt hän on varastanut koko shown.
Charlien ja Tigerin harjoittelu, yhteistyö ja keskinäinen kemia vetivät median puoleensa jo kisan harjoituspäivinä. Kun Woodsit sitten pääsivät lauantain avauskierroksen viimeisessä ryhmässä liikkeelle, mediassa ei ole sen jälkeen muusta puhuttukaan.
Heti ykkösreiällä isä iski lähestymislyönnin metriin, josta poika upotti ensimmäisen birdien sisään. Kolmannella reiällä Charlie iski 160 metristä puu-viitosellaan bunkkerin yli metriin ja upotti sen jälkeen itse eagle-putin!
Woodsit jatkoivat hurjaa menoaan tekemällä birdiet neljälle seuraavalle reiälle ollen kierrostaan seitsemän reiän jälkeen jo seitsemän alle parin. Yhdeksännellä reiällä Charlie upotti birdien kahdesta ja puolesta metristä ja teki niin sanotut ”Kevin Naat” lähdettyään kävelemään kohti reikää jo hyvissä ajoin ennen kuin pallo oli ehtinyt pudota reikään.
Katso alta Tigerin ja Charlien avauskierroksen kohokohdat.
A day they won’t soon forget.
Highlights from Tiger and Charlie Woods’ 10-under 62 at the @PNCchampionship on Saturday. pic.twitter.com/r7GDNnPb3F
— PGA TOUR (@PGATOUR) December 20, 2020
Sisääntulossa parivaljakon tahti rauhoittui, mutta birdiet rei’ille 16 ja 18 nostivat Woodsit tulokseen -10. Tiger ja Charlie jakavat kaksipäiväisen kisan avauskierroksen jälkeen kuudetta sijaa. Kisan kärjessä ovat Matt ja Cameron Kuchar tuloksella -14.
Riippumatta siitä, mikä lapsi-vanhempi-yhdistelmä kisan lopulta voittaa, Woodsit keräävät sunnuntain päätöskierroksellakin kisan mediahuomion. Kaikkien huulilla tuntuu olevan sama, pidätelty kysymys: onko seuraava Tiger Woods lopulta Tigerin poika, Charlie Woods?
Median on oltava nyt varovainen. 11-vuotiaan lapsen kohdalla yletön nostatus voi olla sekä vahingollista että joka tapauksessa pahasti ennenaikaista. Charlien tarina on vasta alkanut – vaikka samalla osa siitä onkin jo etukäteen kirjoitettu.
Charlie Woods syntyi Tiger Woodsin, maailman tunnetuimpiin urheilijoihin kuuluvan superjulkkiksen, lapseksi. Hän sai julkisuuden ilot ja kirot jo syntymälahjakseen, eikä pääse niitä koskaan kokonaan pakoon riippumatta siitä, millaisten asioiden ympärille hänen elämäntarinansa lopulta rakentuu. Julkisuuden kaikki kasvot kokenut isä toisaalta tietää, miten valmistaa lapsiaan kohtaamaan ja varsinkin torjumaan mahdollisesti vielä voimistuvan julkisuuden millä tahansa elämänsaralla.
”Liikkeet ja pienimmätkin eleet ovat paikoin kuin ilmettyä Tigeria.”
Charlie Woodsista voi vielä hyvin tulla kovan luokan golfari. Vaikka hänen golfarina kehittymisen rasitteena onkin väistämätön vertailu omaan isään, on taustasta myös etunsa. Ainakaan valmennuksesta, vanhempien tuesta ja esimerkistä kehitys ei jää kiinni.
Eikä siitä mihinkään pääse: Charlie Woods on jo, ikäisekseen, kovan luokan golfari. Svingi, jossa on huomattavan paljon samaa kuin nuoren Tigerin lyönnissä, on jo ihastuttanut golfia seuraavan maailman.
Charlie Woods was striping it off the tee Saturday. pic.twitter.com/xP5LzLo8Ia
— PGA TOUR (@PGATOUR) December 20, 2020
Myös olemus kentällä on peloton ja itsevarma – mikä sekin on jostain aiemmasta niin kovin tuttua… Vangitsevaa seurattavaa ovat niin ikään Charlien liikkeet ja pienimmätkin eleet golfkentällä. Ne ovat paikoin kuin ilmettyä Tigeria.
Vielä on kaikesta huolimatta kovin aikaista arvioida sitä, mihin pikku-Woodsin tie golfarina lopulta vie. Vielä pitkän aikaa kyse on ennen kaikkea hauskanpidosta – ja hauskaa isä- ja poika-Woodsilla näytti lauantain kierroksella todella olleen. Woodsien kanssa isänsä Miken kanssa pelannut Justin Thomas kertoi Instagram-päivityksessään kierroksen olleen heillekin unohtumaton.
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Lue seuraavaksi: Kuka olikaan Tiger Woods?
Eikö tämä Woods-palvonta koskaan lopu? Nyt on sitten seuraava kohde Woodsin poika, kuin ’parhaastakin’ tv-sarjasta.
Maailmassa on paljon junnuja, jotka ovat todella taitavia. Näinkö he jäävät taas sankarin pojan varjoon?
”Charlien ja Tigerin harjoittelu, yhteistyö ja keskinäinen kemia vetivät median puoleensa jo kisan harjoituspäivinä. Kun Woodsit sitten pääsivät lauantain avauskierroksen viimeisessä ryhmässä liikkeelle, mediassa ei ole sen jälkeen muusta puhuttukaan.”
”Riippumatta siitä, mikä lapsi-vanhempi-yhdistelmä kisan lopulta voittaa, Woodsit keräävät sunnuntain päätöskierroksellakin kisan mediahuomion.”
– juuri niin, mitä muilla on väliä, vaikka pelaisivat paremmin – tuttu juttu PGA-kisoja TV:stä seuraaville. Kiitos puolueettoman ja tasapuolisen median.
Kai siellä joku muistaa aidosti onnitella voittajiakin, vai muistaako?
Koita kestää. Katsos niin se vaan on, että median huomio keskittyy siihen, mikä kiinnostaa massoja. Ja massoja kiinnostaa Tiger Woods, sekä tässä tapauksessa myös hänen lahjakas poikansa Charlie.
Komppaan golftinttiä. Olen seurannut Golf Channeliä vuodesta 2002 ja tämä sama ilmiö oli silloinkin käytössä eli aamuisin kun aamiaista nautti (silloin 2002 USAssa) niin GC oli pelkkää Tiger/Annika/Michelle. Kyllä oli ärsyttävää. Ja edelleen on. Eivät nämä kolme tehneet turnauksia katsottavaksi vaan se laaja ja hyvätasoinen massa. On erittäin asiatonta muut kohtaan joidenkin harvojen yksilöiden palvonta. Tossakin M. Wien palvonta oli melko perusteetonta. Lopulta Wien nuppi ei kestänyt eikä hommasta tullut mitään. Yhteistä tuolle ajalle on se, että taso oli ihan jotain muuta kuin tänä päivänä. Tigerillakin olisi kiire pärjätä sinä nuorena golffarins tänä päivänä kun taso on
niin kova ja laaja. Harva pelaaja ottaa useampia voittoja PGA Tourilla nykyään. J. Spieth on hyvä esimerkki miten tänä päivänä käy tuossa myllyssä. Hänen peli on ihan jotain muuta kuin huippugolfgia. Hänen piti olla seuraava dominoija Tourilla. Ei ole oikeastaan ketään tänä päivänä ja WR ykkönen vaihtuu alati. Ns. medialla on tapana tuhota monia asioita kun fokus on ojassa olevassa omassa lehmässä.
Näin se vaan menee, lapsi ei voi päättää mihin perheeseen syntyy,( kateus on vakava sairaus),
Eipä ole näkynyt kohinaa C. Woodsista ja J. Jaakkolan mielestä koko maailma kohisee hänestä. Anna mun kaikki kestää.
Tiger on tuonut golfiin paljon hyvää ja ennen kaikkea julkisuutta, mutta hyvin paljon turhaa hapitusta, ylistystä ja
Hän paljon vääristänyt lajin luonnetta. Kaikki ei ole lajille hyväksi ja olen niiden kanssa samaa mieltä, että olisi aika tätä hapitusta vähentää ja keskittyä oleelliseen, eli lajin kehittämiseen.
Vääristänyt lajin luonnetta..? Haluatko vähän valaista tuota? Millä tavalla vääristänyt? Mikä on Tigerin myötä lajissa vääristynyt?
Itse olen siitä vuodesta kun aloitin golfin v.99 ollut Tiger fani. Joku hänen persoonassa ja tavassa keskittyä peliin kiehtoo. Joskus pelejä on tylsä seurata, kun häe ei ole pelaamassa. Tykkään persoonallisista golfareista esim Bryson DeChambeau on myös mielenkiintoista seurata. On muuttanut tapaa pelata golfia ja se tekee myös mielenkiintoa peliin. Onneksi on Tigereita ja muutamia muista jotka poikkeavat massasta niin ei golf muutu tylsäksi. Myös Sami Välimäen golfia on kiva seurata, hänellä nuoren pojan iloa ja positiivista meininkiä pelissä.
Taso tosiaan tuntuu nyt TOSI laajalta ja kovalta kun ei ole Tigerin ylivoimaa. Jos tigeriä eo olisi koskaan ollutkaan niin taso olisi tuntunut aiemminkin tosi kovalta, kun maailman listan kärki olisi vaihtunut useammin.
Tiikeri muutti koko lajin luonteen. Golfista on tullut atleettisten yksilöiden näyttävää kilpaurheilua, sherryä lipittävät ja sikareita polttelevat tapakulttuuria ja iänikuisia perinteitä jumaloivat snobbailijat lakaistiin kerralla sivuraiteelle ja hyvä niin!
Tiikerin aloittama ilmiö jatkaa vain vahvistumistaan, huippupelaajat ovat todellisia kokonaisvaltaisia urheilijoita. Poikkeus vahvistaa säännön, kun ET:n rahalistan voitti Tiikeriltä monta kertaa nokkaan ottanut Westy, golfaajana vaatimaton tyttöystävä caddiena! Molempia herroja on helppo fanittaa, toki hieman eri syistä.