11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Challenge Tourin kilpailu jää Suomessa väliin vuonna 2010

Antti Ahokas joutuu antamaan kuluvalla kaudella näyttönsä CT:lla ulkomaiden kisoissa

Green Challenge -työnimeä kantanut Challenge Tourin kisa on jouduttu perumaan tältä vuodelta taloudellisten epävarmuustekijöiden vuoksi. Kilpailu oli tarkoitus pelata Hirsala Golfin kentällä 29.7 – 1.8. ja sen palkintopotti olisi ollut 180 000 euroa.

Pulp Management Agency aloitti joulukuussa 2009 yhteistyökumppanien kartoittamisen ja myynnin. Aikaa ison kilpailun järjestämiseen ei vallitsevassa globaalissa ja kansallisessa taloustilanteessa jäänyt riittävästi ja tähtäin jouduttiin tässä vaiheessa siirtämään vuodelle 2011.

”On äärimmäisen valitettavaa, että suomalaiset miesammattilaiset eivät pääse pelaamaan Challenge Tour –kilpailua kotimaassaan kaudella 2010”, pahoittelee kilpailun promoottori Mikko Keso. ”Kilpailutilanne taloudellisesta tuesta eri lajien kesken sekä golfin sisällä on niin kireää, että tapahtumaa ei tällä aikataululla olisi kyetty järjestämään niiden tavoitteiden mukaisesti, jotka olimme asettaneet urheilijakeskeiselle ammattilaiskilpailulle”, Keso jatkaa.

Myös vahvasti kisajärjestelyitä tukeneen golfammattilaisten järjestön, Suomen PGA:n, leirissä pahoitellaan kisan peruuntumista. ”Valitettavasti miesten päätapahtuma jää tänä kesänä pelaamatta. Elämä kuitenkin jatkuu ja katseet on käännettävä eteenpäin. Suomalainen ammattilaisgolf on hyvässä nosteessa ja tulevaisuus näyttää valoisalta vaikka Challenge Tour –kisan osalta välivuosi joudutaankin pitämään”, kommentoi PGA:n toiminnanjohtaja Teemu Laakso.

”Siirrämme neuvottelut välittömästi koskemaan kautta 2011, jolloin tulemme taas näkemään tämän tasoista miesten ammattilaisgolfia Suomessa. Toivomme suomalaiselta golfyhteisöltä sekä yritysmaailman golfjohtajilta vähintäänkin vastaavanlaista tukea ensi kaudella”, toivoo Mikko Keso.

Espoo, Master Golf, Talma, Lohja, Vanajanlinna….

Challenge Tourin kisoilla on Suomessa pitkät perinteet. Automallin mukaan nimensä saanut Tipo Trophy oli 80-luvun lopulla uranuurtaja, sama kisa sai paria vuotta myöhemmin pitkäaikaiseksi nimekseen Volvo Finnish Open.

Pauli Pesonen organisoi vuosina 1998-2003 Master Golfiin ja Talmaan toisen CT-kisan jonka hyydyttyä maassamme jäivät vuosina 2004-2007 tapahtumat järjestämättä. Seppo ”Sedu” Koskinen innostui yrityksensä kautta uudeksi promoottoriksi (2008-2009). Talouden realiteetit saivat hänet suuntaamaan tarmonsa ”ydinbusinekseen”, upeasti järjestettyjen SK-Golf Challenge-kisojen taru jäi kahden vuoden mittaiseksi.

Yllätys ei ollut se, että uudella promoottorilla oli hankalaa kaudeksi 2010 uuden tuotteen luomisessa.Suomalaispelaajilta jää nyt näyttöpaikka kotimaassa väliin. Iso haaste tulee promoottoreille olemaan myös vuoden 2011 kisan kätilönä toimiminen.

Lohduttava asia on kuitenkin se, että riittävän hyvät ja motivotuneet kotimaiset CT:n ja Nordic Leaguen pelaajat pääsevät läpi ET:lle ja isommille Toureille ilman kotimaan kisaakin. Ja mikäli menestystä tulee, toimivat nämä parhaana mahdollisena mainoksena tulevien vuosien kilpailuille.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje