[11][17]

[11][17]
Asian Tour - Challenge Tour - Ecco Tour - European Tour

Väisänen ja Roos jatkoon ET:n esikarsinnoista

Ensimmäisen karsintavaiheen turnauksista seulan läpäisi kuusi suomalaispelaajaa. Oliver Lindell kohensi asemiaan Nordic Liigan finaalisarjan turnauksessa.

Linus Väisänen (-7) ja Patrik Roos (-1) etenivät Italian Bogognossa käydyssä Euroopan kiertueen esikarsintaturnauksesta seuraavaan vaiheeseen. Väisänen oli 72 reiän turnauksessa kahdeksas ja Roos 25:s.

Väisäsen peli oli pitkin viikkoa nousujohteista, ja päätöspäivänä hän jakoi koko joukon kolmanneksi parasta tulosta. 66 lyönnin kierros sisälsi seitsemän birdieä ja yhden bogin. Roos pelasi kolme perättäistä 72 lyönnin kierrosta ja kisan päätteeksi tuloksen 71.

Golf Club Bogognon 18. reikä osoittautui Roosille hankalaksi; jokaisella kerralla korttiin merkittiin bogi. Hänen jatkopaikkansa oli lopulta veitsenterällä, sillä ensimmäisten joukossa pudonneet jäivät lyönnin päähän.

Miro Veijalaisen (+5) ja Kristian Kulokorven (+6) karsintaurakka päättyi yhteen turnaukseen.

Bogognossa voiton vei amatööri Marco Iten (-17). Sveitsiläinen on tuttu pelaaja kotimaahan toissa vuonna palanneelle Timo Karviselle, joka toimi tällä vuosikymmenellä pitkän tovin alppimaan golfliiton päävalmentaja.

Englannin Abingdonissa pelatussa karsintaturnauksessa ainoana suomalaisena mukana ollut Henri Satama ei selviytynyt mukaan neljännelle kierrokselle. Kisan parhaat olivat Ruotsin Philip Eriksson ja Skotlannin Daniel Kay (-9).

Suomalaisista aiemmin pelatuissa esikarsintakisoissa jatkopaikan ovat saavuttaneet Mikael Salminen, Tapio Pulkkanen, Erik Myllymäki ja Antti Ahokas.

Lindell nousi kuudennneksi – Haastrup neljä lyöntiä perässä

<a href=Oliver Lindell otti toisella kierroksella pitkän askeleen kohti kärkipään sijoituksia. Kuva: Antero Lindell" width="630" height="527" />

Nordic Liigan rankingvoitosta kovaa kilpailua Mark Flindt Haastrupin kanssa käyvä Oliver Lindell (-4) pelasi Farsøn turnauksen toisena päivänä tasapainoisen kierroksen. Hän löi Himmerland Golf & Spa Resortin Backtee-kentällä tuloksen 71, ja nousi neljännelle tilalle.

Virvik Golfia edustava pelaaja on ennen kisan viimeistä kierrosta viisi lyöntiä kärjessä olevaa Oscar Lengdeniä jäljessä. Ruotsalainen oli perjantaina hurjalla pelipäällä, sillä hän iski Garia Coursella upean 60 (-10) lyönnin tuloksen.  Norjan Elias Bertheussen (-7), Ruotsin Alexander Wennstam ja Tanskan Rasmus Hjelm Nielsen (-6) ovat seuraavina.

”Tänään lyöminen ja muukin tekeminen oli astetta parempaa, kenttä vaan on ihan eri tasolla”, Lindell muistutti kahden kentän vaikeuserosta.

”Huomenna enemmän tarkkuutta pelaamiseen, bogeja vähemmän. Mahdollisuudet hyvään lopputulokseen ovat nyt olemassa.”

Lindellin kannalta hyvä asia on, että Haastrup jäi perjantaina Backtee Coursella tulokseen 73. Hän on 36 reiän jälkeen sijalla 19, ja neljä lyöntiä nuoren suomalaisen takana.

Niklas Dahlgren (-2) on 14:ntenä ja viimeisten joukossa jatkoon mennyt Mikael Salminen (+2) 25:ntenä. Jonas Haglund (+3) ja toisella kierroksella pahasti epäonnistuneet Niclas Hellberg ja Erik Myllymäki (+4) karsiutuivat.

Lindellille ojennettiin torstaina Ecco Tourin illallisilla kiertueen vuoden pelaajan sekä vuoden tulokkaan palkinnot. Hän johtaa parhaillaan Nordic Liigan rankingin tavoin Ecco Tourin kokonaiskilpailua, jonka viimeinen koitos Farsøn turnaus on.

Mäkitalo 15. Challenge Tourilla

Jaakko Mäkitalo on Monterosissa lyönnin päässä top 10:stä. Kuva: Getty Images

Jaakko Mäkitalo (-3) on Monterosissa, Italiassa pelattavassa haastajakiertueen turnauksessa pitkästä aikaa kiinni hyvässä sijoituksessa. Hän on lyönyt Terre dei Consoli Openin kahtena ensimmäisenä päivänä tulokset 70–71, mikä riittää kisan puolivälissä  15. tilaan.

Antti Ahokas ja perjantain urakkansa kolmeen peräkkäiseen birdieen päättänyt Kalle Samooja (par) jakavat 44. sijaa. Tapio Pulkkanen (+7) karsiutui selvästi.

Italian kisan kärkipaikkaa jakavat Ranskan Victor Riu, Englannin Aaron Rai, Walesin Rhys Enoch sekä Portugalin kokenut José-Filipe Lima. He ovat kokonaistilanteessa kahdeksan alle.

Ruotsalaiset Alexander Björk, Joel Sjöholm, Johan Edfors ja Jacob Glennemo jakavat parhaina pohjoismaalaisina kahdeksatta sijaa.

Kaske yhä kyttäysasemissa Jakartassa

<a href=Janne Kaske tähyilee menestystä Indonesian turnauksessa." width="630" height="482" />

Janne Kaske tähyilee menestystä Indonesian turnauksessa.

Indonesian Mastersissa seitsemäntenä avauspäivän jälkeen ollut Janne Kaske ei pystynyt perjantaina pitämään aivan samanlaista tahtia yllä. Tosin hänen kierroksensa jäi pimeyden vuoksi kesken, kun hämärä laskeutui Jakartan ylle klo 17.45 paikallista aikaa.

Kierrostaan 15 reikää pelannut porvoolainen on edelleen tilanteessa neljä alle, millä heltiää tässä vaiheessa 19. sija. Hän teki kisan toisena päivänä kaksi birdieä ja kaksi bogia.

Kesken jääneitä kierroksia jatketaan lauantaiaamuna klo 6.30. Royale Jakarta Golf Clubin kentällä pelattavan turnauksen kolmas kierros pyritään saamaan käyntiin kaksi tuntia myöhemmin.

Aasian kiertueen ohjelmaan kuuluvan kisan paalupaikkaa jakavat australialaiset Kalem Richardson ja Marcus Fraser (-8). Jälkimmäinen oli Rion olympiaturnauksessa pitkään mitalitaistelussa mukana, mutta sai tyytyä lopulta jaettuun viidenteen sijaan.