Castrenilla mainio aloitus Ranskan major-kilpailussa – Nuutisella hankala päivä - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Castrenilla mainio aloitus Ranskan major-kilpailussa – Nuutisella hankala päivä

Matilda Castren löi uransa ensimmäisellä Evian Championshipissä pelaamallaan kierroksella tuloksen 68. Kuva: Getty Images

Matilda Castren käynnisti Evian Championshipin bogilla, mutta piti sen jälkeen otteen vakaasti hallussaan.

Matilda Castren jatkoi erinomaisia otteitaan Kaakkois-Ranskassa Evian Resort Golf Clubilla torstaina alkaneessa naisten major-turnauksessa. Hän käytti Evian Championshipin avauskierrokseen 68 (-3) lyöntiä, ja on 18 reiän jälkeen jaetulla 11. sijalla.

Champions Coursen 10. reiältä liikkeelle lähtenyt Castren teki heti kierroksen alkajaisiksi bogin, mutta se jäi myös päivän ainoaksi tahraksi. Hän sai birdie-hanansa auki neljännellä (kentän 13.) reiällä ja teki vielä kaksi birdieä lisää ensimmäisellä kenttäpuoliskolla.

Ote säilyi lujana myös takaysillä (1–9), jonka päätteeksi Castren iski päivän neljännen birdiensä.

”Hyvä eka päivä, tosi stediä. Pari ei niin hyvää draivia, mutta muuten hyviä lähestymisiä ja semmoista aika stressitöntä peliä”, Castren kertoi Golfpisteelle.

Kisakenttä on yksi naisten pääkiertueiden upeimmista areenoista, ja miellyttää myös Castrenin silmää.

”Kenttä on mieleeni, upea järvimaisema näkyy melkein jokaisella väylällä. Raffeja on hiukan kasvatettu, tänään oli pari palloa aika uppoutuneina. Griinit ovat haastavat, täytyy osua oikeisiin kohtiin, jotta pysyy oikeilla ”tasoilla”, hän totesi.

Castren on turnauksen kärkipaikkaa jakavia Thaimaan Pajaree Anannarukarnia ja USA:n Yealimi Nohia (65) kolme lyöntiä perässä. Eurooppalaisista hänen edellään on vain kolmatta sijaa jakava Tanskan Emily Kristine Pedersen (66).

Castrenin tavoin Evian Championshipissä debytoivalle Sanna Nuutiselle päivä oli hankala. Hän aloitti kierroksen kolmella parilla, mutta teki nelosella (kentän 13.) tuplabogin. Kuudennen reiän birdie tuli hyvää paikkaan, mutta Nuutinen ei saanut siitä toivottua onnistumisen kierrettä käyntiin.

Tuloksen 75 (+4) pelanneelle Nuutiselle kirjattiin sisääntulossa (1–9) neljä bogia, kunnes hän päätti kierroksensa toiseen par-viitosella tulleeseen birdieen.

Nuutinen jakaa sijaa 107. Tason säilyessä samanlaisena, häneltä vaaditaan perjantaina reilusti parin alittavaa kierrosta jatkopaikkaa ajatellen.

Ensimmäinen kierros ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla kaikilta kilpailun suurimmilta tähdiltäkään. Maailmanlistan ykkösen Nelly Kordan (74) sekä rankingin kakkosen, Etelä-Korean Jin Young Kon (72) tulos painui plussan puolelle. Yli parin pelasivat myös Nelly Kordan vanhempi sisar Jessica Korda (73) sekä eurooppalaisten suurimpiin toivoihin lukeutuva Espanjan Carlota Ciganda (74).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)