Erikoinen sääntö saattaa viedä Castrenilta Solheim Cup -paikan – ”On ihme sääntö, mutta ei mahda mitään” - Golfpiste.com

7.1.–14.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][0]
KilpailuaSuomalaista

7.1.–14.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Erikoinen sääntö saattaa viedä Castrenilta Solheim Cup -paikan – ”On ihme sääntö, mutta ei mahda mitään”

Matilda Castrenin hienot otteet ovat herättäneet keskustelua hänen mahdollisesta pääsystään syksyn Solheim Cupiin. Se ei kuitenkaan onnistu ilman LET:n jäsenyyttä. Kuva: Getty Images

Matilda Castrenilta vaaditaan heinä-elokuussa Euroopassa pelattavissa kisoissa voitto, jotta hän voisi jahdata Solheim Cup -unelmaansa.

Matilda Castrenin ja Sanna Nuutisen erinomaiset esitykset kansainvälisillä kiertueilla ovat herättäneet toiveita kaksikon pääsystä Euroopan joukkueeseen syyskuussa pelattavaan haasteotteluun Solheim Cupiin.

Euroopan 12 pelaajan joukkueeseen valitaan kaksi pelaajaa Ladies Europan Tourin kilpailuista koottujen pisteiden perusteella ja neljä pelaajaa maailmanlistan järjestyksen mukaisesti. Loput kuusi joukkueen pelaavaa jäsentä kapteeni Catriona Matthew valitsee oman harkintansa mukaan.

Suomalaisista Ladies European Tourin rankingykkönen Sanna Nuutinen on Solheim Cupin LET-pistetilaston kakkosena heti Tanskan Emily Kristine Pedersenin jälkeen, ja olisi siten tämän hetken tilanteen perusteella ottamassa suoran paikan joukkueeseen.

Texasin LPGA-kilpailussa viikonvaihteessa toiseksi sijoittunut Castren olisi niin ikään kohentamassa tuoreen maailmanlistan päivityksen myötä mukavasti asemiaan Solheim Cupin rankingissa, mutta asiassa on mutka matkassa. Jokaisen Euroopan joukkueeseen valitulla pelaajalla pitää olla Solheim Cupin sääntöjen mukaan myös Ladies European Tourin jäsenyys, jota Castrenilta ei löydy.

Pelaaja ei voi kesken kauden saada LET:n jäsenyyttä kuin voittamalla kiertueen ohjelmaan kuuluvan kilpailun. Castrenin tapauksessa voiton olisi tultava ensi viikolla pelattavassa Turun LET-kilpailussa tai vaihtoehtoisesti sekä LET:n että LPGA:n kalenteriin kuuluvissa Evian Championshipissä, ISPS Handa World Invitationalissa tai Women’s Scottish Openissa.

Vaatimus LET-jäsenyydestä kalskahtaa jossain määrin omituiselta, sillä esimerkiksi kaikki maailmanlistasijoituksensa kautta paikan joukkueeseen saavat pelaajat kisaavat lähes yksinomaan LPGA Tourilla.

”On ihme sääntö, mutta sille ei mahda mitään”, Castren sanoi Golfpisteelle.

Niin, sääntö on sääntö ja sen kanssa on elettävä. Vilkaisu Ladies European Tourin pelaajalistaan osoittaa, että maailmanlistalla korkeimmilla sijoilla olevilla naisilla on järjestään LET:n jäsenyys.

”Nuo eurooppalaiset jotka pelaavat pääosin LPGA:lla, ovat aikoinaan karsineet LET:lle, ja pitävät korttinsa noiden muutaman yhteiskisan avulla”, Castren kertoi.

Castrenilla ei tähän ole käytännössä ollut aikaa tai mahdollisuuksia reagoida, sillä hän kiinnitti kaiken huomionsa syksyllä 2019 LPGA:n karsintoihin, joiden kautta otti paikan USA:n kiertueelle. Tai ehkä olisi ollut, jos olisi kaukonäköisesti ilmoittautunut tammikuussa 2020 Espanjassa edellisen kerran pelattuihin LET:n karsintoihin.

LET:n jäsenyys ja sen tuoma mahdollinen Solheim Cup -paikka eivät ymmärrettävästi liikkuneet Castrenin mielessä, kun hän valmistautui ensimmäiseen LPGA-kauteensa ja odotteli debyyttiturnaustaan San Diegossa.

Hieman samantapainen tilanne koettiin Ryder Cupissa viisi vuotta sitten, kun mainosti pelannutta Paul Caseyta ei voitu valita Euroopan joukkueeseen, sillä hänellä oli tuolloin ainoastaan PGA Tourin jäsenyys.

Mahdollisuudet Solheim Cup -paikkaan ovat joka tapauksessa edelleen Castrenin omissa käsissä. Se vain vaatii häneltä yhtä isoa onnistumista heinä-elokuussa pelattavissa kilpailuissa, pois lukien Tokion olympialaiset, jotka eivät kuulu kumpaankaan kiertueeseen.

Solheim Cupia on pelattu vuodesta 1990 lähtien. Eurooppa puolustaa vuonna 2019 Gleneaglesissa ottamaansa voittoa vierasottelussa Yhdysvaltain Ohiossa 4.–6. syyskuuta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)