Castren teki jälleen uuden ranking-ennätyksen – pohjoismaalaisista edellä enää major-voittaja Nordqvist - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World ranking

Castren teki jälleen uuden ranking-ennätyksen – pohjoismaalaisista edellä enää major-voittaja Nordqvist

Matilda Castrenin nimikirjoitukset alkavat olla kuumaa valuuttaa. Kuva: Getty Images

Matilda Castren on maailmanlistalla jo Euroopan kärkikuusikossa.

Aura Golfissa LET:n kilpailun viikonvaihteessa voittanut Matilda Castren jatkoi nousuaan alkuviikolla päivitetyllä golfin naisten maailmanlistalla. Hän saalisti Gant Ladies Openin ykköstilalla kuusi Rolex Rankings -pistettä, ja kiipesi listalla 58. sijalta 52:nneksi.

Kyseessä on kolmas kerta heinäkuussa, kun Castren kohentaa suomalaisten kaikkien aikojen korkeinta sijoitusta maailmanlistalla. Hän ylsi 2,5 viikkoa sitten pelatussa Volunteers of America Classic kakkoseksi, ja paransi tuolloin Minea Blomqvist-Kakon siihen saakka kovinta listasijoitusta (62:s) kolmella pykälällä.

Castren on eurooppalaisten keskinäisellä listalla sijalla kuusi. Pohjoismaalaisista hänen edellään on niukasti enää ruotsalainen major-voittaja Anna Nordqvist, joka majailee kaksi pykälää korkeammalla.

Euroopan ykköspelaajana jatkaa sijalla 24 oleva Saksan Sophia Popov. Espanjan Carlota Giganda on 33:ntena ja englantilaiset Charley Hull sekä Melissa Reid sijoilla 35 ja 38.

Sanna Nuutinen säilytti sijan 216 ja Gant Ladies Openissa toisen sijan jakanut Ursula Wikström (298:s) nousi yli 1,5 vuoden tauon jälkeen 300 parhaan joukkoon.

Nuutinen jatkaa Solheim Cupin LET-pistetilastossa kakkosena, kun kaksi parasta kuittaa automaattisen paikan joukkueeseen syksyn haasteottelussa. Maailmanlistan kautta suoran paikan saa neljä parasta eurooppalaista, joten Castrenin osakkeet ovat nousseet tällä ”osastolla” yhä korkeammalle.

Solheim Cup -joukkueen kapteeni Catriona Matthew valitsee joukkueeseen lisäksi kuusi pelaajaa harkinnalla.

Naisten maailmanlistan kärjessä jatkaa USA:n Nelly Korda. Korealaiset Jin Young Ko ja In Bee Park ovat seuraavina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • ruukku says:

  Rolex listalla tuntuisi olevan jokin vähän ihmeellinen koronapoikkeus järjestely. Katsoin että, kun Castrenin jakaja on 38 niin vanhin huomioitava kisa on 2019 viikolta 17. Sitten katsoin satunnaisesti listan kakkosen ja hänen 48 jakajan perusteella vanhin huomoitava kisa olisi 2018 viikolta 42. Rankingiin pitäisi siis huomiota edeltävät 2 vuotta ja minimijakaja on 35.

  Kun katsoo Matildan pisteitä, niin huomaa että pisteitä alkoi kertyä vasta viime vuoden loppukesästä. Tästä voisi päätellä, että kun lista joskus palaa normaaliin laskentaan tulee Matildan sijoitus nousemaan huomattavasti.

  • ruukku says:

   Vähän tarkemmin asiaa katsottua taitaa olla niin, että kaikilla on mukana noita 2018 loppuvuoden kisoja. Casterinin edellinen ennen tuota 2019 vk 17 pelattu kisa vaan oli 2018 vk 38 joka ei enää kuulu mukaan laskentaan.

   Nyt väliaikaisesti on Castrenin kohdalla vaan haittaa noista vanhoista mukana roikkuvista kisoista, joista ei tullut pisteitä, mutta jotka nostavat jakajaa. Varmasti joillakin muillakin on sama tilanne, mutta nyt lista näyttäisi tosiaan painottavan vähän enemmän vanhoja menestyksiä kuin nykykuntoa normaaliin verrattuna.

   • ruukku says:

    Korjataan nyt itseä vielä kerran… ei pitäisi keskellä yötä kirjoittaa mitään.
    Tuossa rankingissa on ilmeisesti vaan otettu mukaan vanhempia turnauksia 2020 alkuvuoden pelitauon takia. Eli systeemi lähellä normaali muilta osin, kuin että mukana on normaalia vanhempia tuloksia, koska vuoden 2020 alkupuolella ei turnauksia pelattu ollenkaan.

    Sanotaan nyt kuitenkin, että jos mukaan laskettaisiin vain vuoden sisällä pelatut turnaukset olisi Matildan pistekeskiarvo yli 3,5 ja hän olisi paras eurooppalainen 24 sijalla. Castrenin kohdalla tämä on helppo laskea, kun ei noita vanhempia pisteitä paljon ole.

 • periferia says:

  Eiköhän kaikkien pisteet lasketa samalla tavalla oli sitten suomalainen tai amerikkalainen. Matildan ura korkealla tasolla on vain niin lyhyt että sieltä vajaan kahden vuoden takaa ei juuri mitään tule kun ei ole huomioon otettavia kisojakaan. Toisin sanoen nykyisellä pelitasolla, jos ja kun se säilyy, ranking tulee olemaan jatkossa vielä selvästi korkeampi.