11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Solheim Cup

Caroline Hedwallille villi kortti Solheim Cupiin

Caroline Hedwall on kahden voittonsa lisäksi pelannut erittäin tasaisesti kärjen tuntumaan myös kauden suurkilpailuissa. © Getty Images

Caroline

Syyskuun lopussa pelattavassa Solheim Cupissa Eurooppaa edustaa yhteensä viisi skandinaavia. Suzann Pettersen pääsi mukaan LET:n pisteiden kautta. Maria Hjorth, Sophie Gustafson ja Anna Nordqvist olivat myös ns. varmoja tapauksia World Rankingin listalta. Vasta alkuvuodesta ammattilaisena kiertänyt Caroline Hedwall teki vauhtiin päästyään niin kovaa tulosta, että hänen villi korttinsa oli sinettiä vaille jo Talissa heinäkuun alussa tulleen Finnair Mastersin voiton jälkeen.

Kapteeni Alison Nicholas luoti villejä kortteja antaessaan LPGA Tourin pelaajiin Hedwallia lukuunottamatta. Armon saivat uransa ensimmäisen voiton keväällä ottanut Saksan Sandra Gal, Englannin kokenut Karen Stupples ja Espanjan Azahara Munoz.

Suzann

Joukkueen ja koko kisan kokenein pelaaja on luonnollisesti vuodesta 1990 asti kaikki Solheim Cupit pelannut Laura Davies. Hänen maannaisensa Melissa Reid on ensikertalainen, samoin Hollannin Christel Boeljon, Hedwall, Gal ja Munoz.

Unelmien täyttymys

”Paikka joukkueessa on luonnollisesti iso kunnia ja unelmien täyttymys. En olisi voinut kuvitellakaan vuoden alkaessani pääseväni Solheim Cupiin. Evian Mastersin ja British Openin varsin hyvin ja tuolloin aloin elätellä toiveita paikasta. Vuoden 2007 Juniorien Solheim Cup oli minulle valtavan hieno kokemus. Tästä on varmasti tulossa sitäkin komeampi tapahtuma jota jo nyt odotan suurella innolla”, sanaili Caroline Hedwall julkistamistilaisuudessa jaetun tiedotteen välityksellä. Euroopan joukkueen kapteenistossa on myös toista lastaan odottava Annika Sörenstam. USA lähtee ottelusarjaan selkeänä ennakkosuosikkina. Se on voittanut kaikki kuusi kotiotteluaan, Euroopassa pelatuistä viidestä emännät ovat niskan päällä voitoin 3-2.

Syksyllä 2007 USA kukisti Euroopan Ruotsin Halmstadissa. Vanhan mantereen edustajat ovat juhilineet voittoa vimeksi vuonna 2003 Barsebäckissa.

Laura

Euroopan joukkue:

Melissa Reid Laura Davies Suzann Pettersen Christel Boeljon Maria Hjorth Anna Nordqvist Catriona Matthew Sophie Gustafson Azahara Muñoz Caroline Hedwall Karen Stupples Sandra Gal Kapteeni: Alison Nicholas Apulaiskapteenit Joanne Morley & Annika Sorenstam

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje