25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Bubba Watson vastustamattomasti Masters-voittoon

Bubba Watson tervehti fanejaan poikansa Caleb sylissään. Kuva: Getty Images.

Vihreä takki mielessään Augustaan tullut kahden vuoden takainen mestari Bubba Watson voitti uransa toisen Mastersin sunnuntaina. Watson lähti kilpailun viimeiselle kierrokselle jaetulta johtopaikalta Jordan Spiethin kanssa.

Alussa Watson oli hetken ihmeissään, kun Spieth siirtyi johtoon toisella reiällä, ja johti pian jo kahdella lyönnillä. Watson kuroi johdon umpeen kahdeksannella reiällä, jolle teki birdien Spiethin kolmen putin bogeya vastaan. Seuraavalla reiällä ero kasvoi kahteen lyöntiin.

Spiethin voittohaaveet upposivat lopullisesti reiällä 12. Golden Bell -nimellä tunnettu petollisen kaunis par 3 -reikä on todistanut lukuisia epäonnistumisia vuosien varrella. Sunnuntaina oli Spiethin vuoro lyödä pallonsa viheriön edessä virtaavaan puroon.

Dropin jälkeen Spieth selvisi lopulta bogeylla, mutta Watsonia hän ei enää tavoittanut.

<a href=Jordan Spieth pelasi upean kilpailun, mutta ei lopulta pystynyt pysäyttämään Watsonia. Kuva: Getty Images.">

Jordan Spieth pelasi upean kilpailun, mutta ei lopulta pystynyt pysäyttämään Watsonia. Kuva: Getty Images.

Kun edellisissä ryhmissä pelanneista kilpailijoista kukaan ei pystynyt nousemaan uhkaamaan Watsonin johtoa, oli 35-vuotiaan floridalaisen helppo työ lasketella varmalla pelillä kohti uransa toista vihreää takkia. Watsonin voittotulos oli kahdeksan alle parin ja voittomarginaali kolme lyöntiä.

Voiton varmistuttua Watson nosti viheriölle tepastelevan poikansa Calebin syliinsä ja halasi vaimoaan. Samalla tunteensa herkästi näyttävä mestari puhkesi vuolaisiin kyyneliin. Kilpailu oli Watsonille vasta kuudes Masters, joista hän on voittanut kaksi.

”En muista kolmesta viimeisestä reiästä mitään. Hoin vain itselleni, tee pareja, tee pareja. Jotenkin onnistuin siinä”, Watson kuvaili.

”Jouduin antamaan takin pois Adamille, mutta sanoin hänelle, että meidän pitäisi vain ruveta vaihtelemaan tätä edes takaisin”, Watson kuvaili voittajan haastattelussa.

Watson kuittasi voitosta 1,62 miljoonaa dollaria eli noin 1,22 miljoonaa euroa.

Mastersin ensikertalaiset jakoivat toisen sijan

Jordan Spieth pelasi tapansa mukaan ennakkoluulottomasti ja pelottomasti, mutta rohkeus ajoi nuorukaisen liian usein tukaliin paikkoihin. Ajoittain jännittyneen oloinen Spieth sadatteli välillä itseään kuuluvasti, vaikka lyönnit lopputuloksellisesti sujuivatkin hyvin.

Toinen sija uran ensimmäisessä Mastersissa vasta 20 vuoden iässä on kuitenkin varma merkki siitä, että nuorukainen tulee pysymään lajin huipulla vielä pitkään.

Jonas Blixt oli kilpailun paras eurooppalainen. Hänestä tuli samalla parhaiten Mastersissa sijoittunut ruotsalaispelaaja. Kuva Getty Images.

Jonas Blixt oli kilpailun paras eurooppalainen. Hänestä tuli samalla parhaiten Mastersissa sijoittunut ruotsalaispelaaja. Kuva Getty Images.

Spiethin rinnalle kilpailun toiselle paikalle nousi Ruotsin Jonas Blixt, 29. Sunnuntaina tuloksen 71 pelannut ja vain yhden bogeyn kirjannut Jonas Blixt taisteli kovalla asenteella loppuun asti. Missään vaiheessa hän ei kuitenkaan pystynyt toden teolla uhkaamaan Watsonin johtoa.

Blixtin saldo isoissa kisoissa on ällistyttävä. Vyöllä on vasta kolme major-kilpailua, joista hän on kerännyt sijoitukset 2, 4 ja 26.

Eurooppalaisittain kilpailu oli lopulta menestys. Blixtin toisen sijan lisäksi kilpailunsa upealla 69:llä päättänyt Miguel Angel Jimenez mahtui viiden parhaan joukkoon ollen neljäs. Viidennen sijan jakoivat Yhdysvaltojen Matt Kuchar ja Rickie Fowler.

Englannin Lee Westwood pelasi parhaan kilpailunsa pitkään aikaan ja sijoittui seitsemänneksi. Kahdeksatta sijaa jakoivat vanhan mantereen pelaajista Bernhard Langer, Rory McIlroy ja Thomas Björn.

Kilpailun paras amatööri oli sijalle 49 yltänyt Australian Oliver Goss.

Sami Sarpakunnas

—————————————————————————————————————————-
Ilmoitus

Masters yksinoikeudella Ruudussa. Tilaa tästä!

—————————————————————————————————————————-

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje