11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Broberg johtaa Finnish Challengea

Kristoffer Brobergillla on neljän lyönnin johto Kytäjällä.Kuva: Juha Taskinen

Kristoffer Broberg ei häkeltynyt kahden kierrroksen jälkeistä johtopaikkaansa lauantaina. 26-vuotias ruotsalainen aloitti hurjasti tehden viiteen reikään neljä birdietä. Kun viides birdieputti onnistui yhdeksiköllä, oli Borberg parhaimmillaan viiden lyönnin johdossa.

Sisääntulon hän kiersi parissa ja pääsee päätöskierrokselle neljän lyönnin johdon turvin.

”Tämä päivä meni varsin hyvin, en hermoillut johtotilanteessa. Suurin haasteeni on kipeytynyt olkapää joka on ollut riesana jo nelisen viikkoa. Se saattaa vaikuttaa lyömiseeni myös sunnuntaina”, Broberg kertoi kierroksen jälkeen.

Brobergin kausi on ollut menestyksen sävyttämä. Ruotsissa hän on voittanut kahdesti Nordic Leaguen kisan, sekä yhden minitourin kilpailun. Edellisviikolla Broberg oli neljäs Aura Golfin Gant Openissa, sunnuntaina tyrkyllä on uran ensimmäinen Challenge Tourin kisan voitto, joka lähes kaksinkertaistaisi hänen vuosiansionsa.

”Tiedän olevani päätöskierroksella hermostunut, mutta olen toki hallinnut itseni johtoasemasta ennenkin”.

Broberg aloitti golfin vasta 13-vuotiaana. Juniorina hän ei noussut vielä tähdeksi. Nyt 26 kesäisenä kehityskäyrä osoittaa kohtisuoraan ylöspäin

Nimekkäitä haastajia

Peter

Peter Uihlein edellä on ennen sunnuntain kierrosta vain Ruotsin Kristoffer Broberg.

Vaikka suomalaisia ei ole taistelemassa kärkipäässä, on asetelma mielenkiintoinen. Voitosta voi vielä hyvinkin taistella kymmenkunta pelaajaa. Ykköshaastaja Brobergille on ehdottomasti Peter Uihlein, joka tavoittelee ensimmäistä voittoaan ammattilaisena. Amatööriaikoinaan hän tottui pitämään voittopuheita oltuaan hetken aikaa World Rankingin kärkimies. Miestä ei varmasti huimaa, sillä plakkarissa on US Amateurin voitto kesältä 2010. Uihleinin voitto Suomessa ylittäisi uutiskynnyksen laajemminkin, varsinkin kotimaassaan USA:ssa hän on erittäin seurattu tähti.

Ryhmän kolmas mies Hollannin Wil Besseling on pelannut kuluvalla kaudella ET:lla kymmenen kisaa, Challenge Tourilla viisi, joten myös hän on varteenotettava ehdokas voittajaksi rutiininsa johdosta. Kärkiryhmä lähtee peliin kello 11.05 . Sunnuntain järjestyksessään kolmas ryhmä (10.45) Nick Dougherty-Raymond Russell-Chris Gane on paperilla kovin ja kokenein. Doughertylla on kymmenvuotiselta uraltaan ET:lla kolme voittoa, Russellilakin yksi. Chris Gane on voittanut Challenge Tourilla kahdesti jo vuonna 2001, ET:llakin hän on ollut kerran kakkonen. Tästä kolmikosta varsinkin lauantaina 66 pelannut Nick Dougherty on kykeneväinen nousemaan voittoon, mikäli Brobergin mieli alkaa horjua ratkaisuhetkillä.

Suomalaisten starttiajat sunnuntaina:

7.40 Janne Martikainen

7.50 Roope Kakko

8.10 Kalle Samooja, Antti Ahokas

8.25 Mikko Korhonen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje