5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

British Open jälleen Tsengille

Yani Tsengistä on kasvamassa ensimmäinen todellinen manttelinperijä Lorena Ochoalle. © Getty Images

Maailman ykköspelaaja Yani Tseng, 22, osoitti viikonvaihteessa, miksi hän hallitsee tällä hetkellä naisten huippugolfia. Tseng (-16) voitti lähellä Dundeeta, Carnoustiessa pelatun Women’s British Openin neljän lyönnin erolla Brittany Langiin.

Taiwanilaisesta tuli sunnuntaina kaikkien aikojen nuorin pelaaja, joka on saavuttanut viisi major-voittoa. Vuoden 2000 PGA Championship oli Tiger Woodsin viides major-voitto, mutta hän oli tuolloin ”jo” 24-vuotias.

Tseng on voittanut kahden vuoden sisällä kahdeksasta pelaamastaan major-turnauksesta keskimäärin joka toisen. Hän on vasta kolmas pelaaja, joka on pystynyt puolustamaan onnistuneesti WBO:n edellisen vuoden voittoa. Kauden 2010 Women’s British Open pelattiin Royal Birkdalessa.

Tseng lähti finaalikierrokselle kaksi lyöntiä kärjessä ollutta Caroline Massonia jäljessä. Vaikka naisten golfin uusi kuningatar pystyy sunnuntaina nähtyä parempaankin esitykseen, pelasi hän viisaasti juuri niin hyvin kuin tarve vaati.

”Tuntuu todella hyvältä. Pelasin tänään luotettavasti ja nautin suuresta yleisöstä”, Tseng sanoi. ”On hienoa tehdä historiaa tällä kentällä ja voittaa jälleen British Open.”

”Tällä kertaa tunsin oloni mukavammaksi kuin viime vuonna. Olen edistynyt mentaalisesti ja asenne on nyt korkealla tasolla.”

Sophie Gustafson (-11) nousi Jean Van De Velden painajaisreiän (Carnoustien 18:s) birdiellä parhaana eurooppalaisena kolmanneksi. Amy Yang (-10) oli neljäs, kotiyleisön suosikin Catriona Matthew’n ja kaksi päivää kisaa johtaneen Massonin jaettua viidennen sijan tuloksellaan (-9).

Sophie

Sophie Gustafson pelasi Carnoustiessa mainion turnauksen. &copy Getty Images

Massonilla oli finaalikierroksella suuria ongelmia, jotka menivät pitkälti jännittämisen piikkiin. Hän teki sunnuntaina kuusi bogia ja yhden tuplan, mutta lopun kaksi birdietä jättivät tuloksen sentään alle 80 lyönnin. 22-vuotias saksalainen ansaitsi Skotlannista 71 546 euroa nousten LET-kiertueen tienestilistalla toiseksi Ai Miyazaton jälkeen.

Tseng lohdutteli sanoillaan Massonia kierroksen jälkeisessä haastattelussa: ”Hän oppii virheistään, jokainen kovan luokan pelaaja joutuu käymään läpi saman vaiheen. Itsekin olen hävinnyt kokemattomuuttani monet kerrat.”

Muista eurooppalaisista top-20:een ja Solheim Cupin pisteille pääsivät Anna Nordqvist (7:s), Dewi-Claire Schreefel (11:s) sekä Maria Hjorth (13:s). Pistelistan kärkipään järjestys on: LauraDavies, Melissa Reid, ChristelBoeljon ja Suzann Pettersen.

Ensi vuoden Women’s British Open pelataan Royal Liverpoolissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje