25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Blomqvist kovan haasteen edessä

Minea Blomqvist on kovan paikan edessä viiden kierroksen mittaisessa LPGA Tourin karsintafinaalissa © Getty Images

Minea

Mikä on Minea Blomqvistin päätyömaa kaudella 2012? . Siihen antaa vastauksen ainakin osittain keskiviikkona käynnistyvä LPGA Tourin karsintafinaali.

LPGA Tourin kausi huipentuu karsintafinaaliin, jota on edeltänyt kaksi esikarsintaa. Floridan Daytona Beachilla LPGA Internationalin Champions ja Legends-kentillä pelataan yhteensä viisi kierrosta. Viimeiselle pääsee 70 parasta, näistä 30 parasta saa ns. vahvan kategorian. Panokset ovat todella kovat, lisäksi karsintafinaaliin osallistumismaksukin on Minnin osalta 2500 dollarin suuruinen.

Minea Blomqvist pelasi kauden mittaan 11 kisaa LPGA Tourilla, jatkoonpääsyjä oli kolme ja paras sijoitus 32. Vaikka Blomqvist väläytti LPGA Championshipissa ollen puolivälissä aivan kärjen tuntumassa, olivat USA:n pelit menestyksellä mitattuna iso pettymys.

Rahaa Minnin tileille lähetettiin reilut 24.000 dollaria, sijaluku rahalistalla oli 112:s. Tämäkin sijoitus antaa hänelle alhaisen kategorian jolla saattaa päästä pelaamaan lähes saman määrän kisoja kuin päättyvän vuoden aikana tapahtui.

”Päättyneen vuoden aikana ne pelaajat jotka olivat rahalistalla minun sijoillani edelliskaudella, pääsivät pelaamaan lähes saman määrän kisoja kuin minä paremmalla kategoriallani”, Blomqvist rauhoitteli itseään lokakuisella Suomen visiitillään.

Varmaa se ei kuitenkaan ole. LPGA Tour kansainvälistyy kisapaikkojen osalta entistä enemmän ja heikomman kategorian pelaajat joutuvat tyytymään useimmissa USA:n ulkopuolella pelattavissa kisoissa sivustaseuraajan rooliin. Kun kisoja on vähän, lähes kaikki huiputkin kiersivät kaikki mahdolliset kilpailut.

Karsintafinaaliin osallistumismaksu on Minnin osalta 2500 dollarin suuruinen

Kaudella 2012 uutena pelataan kilpailu Australiassa, Royal Melbournen kentällä.

Blomqvist on jäänyt aina LET:n ja LPGA:n karsinnoissa varsinaisen rajan taakse, mutta pelannut itsensä sisään seuraaville vuosille rajoitetulla kortilla.Floridassa Nyt kategoriasta muodostuisi aiempia vuosia heikompi ilman karsintamenestystä.

Blomqvistin pelit jatkuvat vielä joulukuun puolivälissä Dubaissa pidettävässä LET:n päätöskisassa. Kauden mittaan hän on pelannut LET:lla mainiolla menestyksellä yhteensä 12 kisaa ja selvittänyt cutin kahdeksan kertaa. Blomqvist oli Saksassa toinen, Ranskassa kolmas ja Kiinassa viides. Euroja on kasassa yli 76.000, sijoitus rahalistalla 24.

Blomqvistin ja hänen pitkäaikaisen avomiehensä Roope Kakon vuosi päättyy uudenvuodeaattona Espoossa pidettäviin häihin. Pariskunnalla on 1,5 vuoden ikäinen poika Elmo.

Teemu Tyry

Minea Blomqvistin kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje