11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Blomqvist ahtaassa paikassa

Minea Blomqvist tarvitsee Alabamassa todellisen onnistumisen.

Minea

Minea Blomqvist pelaa tulevana viikonloppuna Prattvillessä Alabamassa LPGA-kiertueen turnauksen, missä hänen pitäisi yltää viiden parhaan joukkoon päästäkseen mukaan kiertueen Aasian osakilpailuihin ja varmistaakseen pelioikeutensa ensi vuodeksi maailman ykköskiertueelle ilman karsintoja.

Yhdysvaltain kiertueen ansiolistalla sijalla 110 olevalla Blomqvistilla on tällä hetkellä eroa viimeiseen suorassa pelipaikassa (80:s) kiinni olevaan Haeji Kangiin 34 426 dollaria. Välimatkan kiinnikurominen vaatisi Blomqvistilta käytännössä top-10-sijoitusta Prattvillessä.

Blomqvist on sijoittunut kaikkiaan viisi kertaa LPGA-kiertueella kymmenen parhaan joukkoon, viimeksi uran toistaiseksi parhaalla kaudellaan kolme vuotta sitten. Meneillään olevan kauden paras sijoitus USA:ssa on viime viikolla pelatun Arkansasin turnauksen 32:s sija. Potentiaalia on, mutta ahtaassa paikassa pelaaminen ei ole välttämättä Blomqvistin parhaita ominaisuuksia.

”Kaikki edellytykset huipputuloksiin” ”Arkansasin kisa osoitti, että minulla on kaikki edellytykset tehdä huipputuloksia. Ainoa miinus on epävarmuus avauslyönneissä. Kaikki muut osa-alueet toimivat erinomaisesti. Saan raudoilla pallon haluamaani osoitteeseen ja puttikin kulkee niin kuin pitää”, sanoi Blomqvist, jolla on myös varasuunnitelma, jos seuraava kisa ei tuota toivottua tulosta. ”Mikäli en kykene kohentamaan sijoitustani rahalistalla niin paljon, että pääsisin mukaan LPGA:n loppukauden kisoihin Aasiaan, niin siinä tapauksessa Eurooppa kutsuu. Syksyn vaihtoehto-ohjelmaani kuuluvat Euroopan kiertueen kisat Ranskassa, Italiassa ja Kiinassa, missä on kaksi peräkkäistä osakilpailua”, hän suunnitteli.

22-vuotias

22-vuotias Yani Tseng on matkalla kohti LPGA-kiertueen ylivoimaista rahalistan voittoa. &copy Getty Images

LPGA:n ja Aasian kiertueiden loppukauden yhdistettyihin kisoihin kelpuutetaan LPGA:n rahalistalta 70 parasta pelaajaa. Tämä rajapyykki häämöttää n. 60 000 dollarin päässä. Listan ykkösenä oleva Yani Tseng kuittasi Arkansasin kisan voitostaan 300 000 taalaa, millä hän rikkoi kahden miljoonan dollarin rajan kuluvan kauden kokonaisansioissaan.

Torstaina alkavan Navistar LPGA Classicin voittoa puolustaa Australian Katherine Hull.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje