27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Blasbergin kuolinsyy yhä hämärän peitossa

Erica Blasbergin kuolinsyystä ei ole tihkunut julkisuuteen vielä minkäänlaisia tietoja. © Getty Images

Vuodesta 2005 lähtien naisten Yhdysvaltain kiertueella pelanneen Erica Blasbergin kuolema on järkyttänyt golfkansaa ympäri maailman. Iloisena ja hyväntuulisena tunnettu Blasberg suunnitteli vielä viime viikonvaihteessa osallistuvansa Bell Micro LPGA Classicin karsintoihin, kunnes hänet löydettiin menehtyneenä kotonaan Hendersonissa sunnuntaina iltapäivällä.

Vasta 25-vuotiaan, hyväkuntoisen huippupelaajan kuolema on ehtinyt herättää suurta hämmästystä kaikkialla. Lisää ihmetystä on aiheuttanut se, että Blasbergin kuolinsyytä tutkitaan edelleen tai sitten sitä ei ole tutkinnallisista syistä haluttu vielä kertoa julkisuudessa.

”Me emme vielä tiedä kuka, mitä tai miksi. Tämä on traagista hänen perheelleen ja kaikille, jotka tunsivat hänet”, Blasbergin agentti Chase Callahan sanoi.

”Poliisi ei ole antanut hänen perheelleen tai minulle mitään lisäinformaatiota tapahtuneesta.”

Viranomaiset kuitenkin vahvistavat, että pelaajan talosta on soitettu hätäpuhelu tapaukseen liittyen.

Marko Kuivasaari

Erica Blasberg on poissa

Erica

Erica Blasberg 1984-2010. &copy Getty Images

LPGA Tourilla vuodesta 2005 lähtien pelannut Erica Blasberg on kuollut. 25-vuotias Blasberg löydettiin menehtyneenä kotonaan Nevadassa. Pelaajan kuolinsyy ei ole tässä vaiheessa selvillä, mutta viranomaiset ovat aloittaneet tapauksen tutkinnan.

Nuori yhdysvaltalainen ammattilaisgolfari Erica Blasberg on kuollut. Kotoaan Nevadassa menehtyneenä löydetty Blasberg pelasi parhaillaan kuudetta kauttaan Yhdysvaltain naisten pääkiertueella. Tällä kaudella Blasberg oli pelannut LPGA Tourilla vain yhden kilpailun, hän sijoittui Lorena Ochoan jäähyväisturnauksessa, Tres Marias Championshipissä, toissa viikonloppuna sijalle 44.

Kaliforniasta kotoisin ollut Blasberg saavutti amatööriaikanaan muutamia merkittäviä yliopistotitteleitä, joista parhaimmat osuivat viimeiselle kaudelle ennen vuonna 2004 käynnistynyttä ammattilaisuraa. Hän voitti ensimmäisenä ammattilaisvuotenaan yhden turnauksen Futures Tourilla, kunnes onnistui saamaan karsintojen kautta paikan seuraavaksi kaudeksi LPGA Tourille.

25-vuotiaan Blasbergin ammattilaisuran paras kausi osui vuoteen 2008, jolloin hän sijoittui Havaijilla pelatussa SBS Openissa kahdeksanneksi.

”Suurin osa tunsi Erican ammattilaisgolfarina, mutta hän oli paljon muutakin. Hän oli vanhempiaan rakastava tytär sekä myötätuntoinen ja lojaali ystävä. Hyväsydäminen Erica oli erittäin kiitollinen siitä mitä elämä oli hänelle tarjonnut. Hän toteutti unelmaansa saadessaan pelata golfia kaikkein korkemmalla tasolla, LPGA Tourilla”, Blasbergin agentti Chase Callanhan sanoi tiedotteessaan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje