Avauksensa ojennukseen saanut Castren menestysjahtiin Skotlannin huippukisassa - Golfpiste.com

[8][6]

Avauksensa ojennukseen saanut Castren menestysjahtiin Skotlannin huippukisassa

Matilda Castren kilpailee seuraavaksi Skotlannin Irvinessä. Kuva: Getty Images

Eniten Matilda Castrenille ovat tilastollisesti päänvaivaa tuottaneet lähestymiset.

Euroopassa pelattavien majoreiden väliin sijoittuva LET:n ja LPGA:n yhteiskilpailu käynnistyy torstaina Skotlannin länsirannikolla Dundonald Links -kentällä. Women’s Scottish Openiin suomalaisista osallistuvat Matilda Castren, Tiia Koivisto sekä Ursula Wikström.

Kauden neljännessä majorissa, Evian Mastersissa karsiutunut Matilda Castren kertoi avausten kanssa olleen hakemista Ranskassa.

”Olen niitä treenannut viimeiset päivät. Peli tuntuu tosi hyvältä, ja avaukset ovat nyt lähteneet hyvin”, hän totesi palkintoarvoltaan kahden miljoonan dollarin kisan alla.

Turnauksen suomalaiskolmikko ennätti tiistaina yhdeksän reiän yhteiselle harjoituskierrokselle.

”Unskia (Ursula Wikström) ja Tiiaa (Koivisto) näkee sen verran harvoin, että oli kiva vetää rundi yhdessä”, Castren sanoi.

Tilastollisesti Castrenin draivitarkkuus (83:s) on tänä vuonna ollut hieman paremmalla mallilla kuin edelliskaudella (99:s). Sen sijaan lähestymisissä hän on jäänyt kohtalaisen paljon vuoden 2022 tasosta.

Kuluva kausi ei ole sujunut Castrenilta toiveiden mukaisesti. Michiganin parikilpailussa tuli toissa viikolla kakkostila, mutta henkilökohtaisissa koitoksissa ei ole tullut top 10 -sijoituksia sitten marraskuun 2022. Vuoden paras sijoitus on peräisin heinäkuun puolivälin Ohion turnauksesta, jossa hän oli 12:s.

Maailmanlistalla Castren löytyy sijalta 138, joka on hänen heikoin noteerauksensa rankingissa yli kahteen vuoteen.

Samaisella Dundonald Linksillä vuosi sitten pelatun turnauksen voitti Japanin Ayaka Furue. Suomalaisista Sanna Nuutinen oli paras 41. sijallaan. Tällä viikolla pelaavista Tiia Koivisto sijoittui 48:nneksi, Matilda Castren ja Ursula Wikström karsiutuivat.

Top 10:een rankatuista pelaajista kovatasoiseen Skotlannin avoimeen mestaruuskisaan osallistuvat tuore major-voittaja Celine Boutier, Ruoning Yin, Lilia Vu, Allisen Corpuz, Minjee Lee sekä Atthaya Thitikul.