28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Augustan valtias on perhekeskeinen mestari

Bubba ja toinen vihreä takki. Kuva: Getty Images.

”Pikkukaupungin poika nimeltä Bubba, jolla on kaksi vihreää takkia”, Bubba Watson kirjoitti Twitterissa kisan jälkeen.

Maanläheinen mestari on syntynyt alle 1500 asukkaan Bagdad-nimisessä kaupungissa Floridassa ja asuu nykyisin peräti 2500 asukkaan Windermeressä. Suurten salien sijaan Watson nauttii mieluummin vaimonsa Angien ja poikansa Calebin seurasta.

Golfpisteen lukijoille Watsonin voitto ei tullut yllätyksenä. Kysyimme sivuillamme kilpailun puolessa välissä, kenen he uskovat voittavan kilpailun. Lähes 32 prosenttia luotti Watsoniin.

Augustan kenttä sopiikin eittämättä Watsonille erinomaisesti, väylillä on tilaa kääntää palloa ja Watsonille luontaisin tapa lyödä palloa on oikealta vasemmalle kääntyvä fade, joka toimii usein kuin nakutettu.

Watson ja kuuluisa pinkki draiveri. Kuva: Getty Images.

Watson ja kuuluisa pinkki draiveri. Kuva: Getty Images.

Kuten Grame McDowell kilpailun jälkeen Twitterissä muistutti, ovat vasenkätiset pelaajat voittaneet 12:sta viime Mastersista kuusi. Watsonin kahden voiton ja Phil Mickelsonin kolmen lisäksi vihreään takkiin ylsi vasemmalta puolelta lyövä Mike Weir vuonna 2003.

Erittäin pitkälyöntisenä Watson pääsee lähestymään viheriötä usein pykälää tai kahta pienemmällä rautamailalla kuin kanssakilpailijansa. Augustan kovilla ja liukkailla viheriöillä ero saattaa olla ratkaiseva, etenkin kun Watsonin lyöntikaari rautalyönneissä on varsin korkea.

Avausten keskimitta Watsonilla oli kisan pisin ja ne myös osuivat ladulle yli 71 prosenttisesti. Viheriöosumien määrässä Jordan Spieth oli kisan paras, Watson neljäs. Mestari teki kisassa 15 birdietä.

<a href=Bubba Watson ei pelkää näyttää tunteitaan. Kuva: Getty Images.">

Bubba Watson ei pelkää näyttää tunteitaan. Kuva: Getty Images.

Bunkkeripelissä Watson ei loistanut, mutta esimerkiksi Spieth löysi pallonsa hiekasta kaksi kertaa useammin kuin Watson.

Viheriöllä Watson oli hyvä läpi kilpailun. Sunnuntaina hän käytti keskimäärin 1.39 puttia viheriötä kohti. Häntä vähemmällä selvisivät vain Stephen Gallacher ja Bernhard Langer.

PGA Tourin raamattupiirin vakiojäsen ottaa golfin vakavasti, mutta maailman suurin asia se ei hänelle ole. Kaksi vuotta sitten tulleen, uran ensimmäisen major-voiton jälkeen miehen peli sekosi muutamaksi kuukaudeksi, mutta Watsonin selitys asialle on odottamattomuudessaan paljon puhuva.

”Pojallani ei ollut miehen mallia elämässään ensimmäisen kuukauden aikana, koska hän on adoptoitu. Niinpä totuttelimme tuoksuun, kosketukseen, tunteeseen, ääneen ja kaikkeen, joten minun piti olla läsnä pojalleni paljon. Silloin golf oli maailman kaukaisin asia minulle. Jätin kisoja väliin. Yritin olla hyvä aviomies ja hyvä isä, se oli tärkeintä”, Watson sanoi.

Bubba juhli voittoa perheensä syleilyssä. Kuva: Getty Images.

Bubba juhli voittoa perheensä syleilyssä. Kuva: Getty Images.

Palattuaan kisakentille Mastersin jälkeen Watson löysi hiljalleen otteensa. Viime kuukausina hän on nostanut tasoaan aivan kuin osoittaakseen, että juuri Mastersin aikaan mies aikoo olla parhaimmillansa.

Siksi toinen Masters-voitto oli Watsonille äärimmäisen tärkeä. Viimeiset väylät hän pelasi kuin sumussa, mutta juhlahumun hälvettyä mestari palasi nopeasti maan pinnalle.

”Inhottaa sanoa, kun tämä on nyt hallussani (vihreä takki), mutta poikani merkitsee minulle enemmän kuin vihreä takki.”

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)